Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tajemná organizace uspořádá v Soulu turnaj, který je nazván „God of High School“. Jsou na něj pozváni nejlepší zápasníci z celého světa. Vítězi je přislíbeno cokoliv, co si bude přát. Mori Jin, na první pohled ničím výjimečný středoškolský student, se pyšní tím, že ještě nikdy neprohrál žádný souboj. Když je poprvé poražen, přijímá pozvánku jako výzvu k sebezdokonalení. Dívka jménem Mira Yoo se mezitím zoufale snaží najít partnera, který by jí byl hoden a pomohl jí uchovat dědictví po jejím otci v podobě legendárního šermířského umění. Mladý mistr karate Daewi Han se rozhodne zúčastnit z velmi osobních důvodů. Všichni tři se brzy seznámí a stanou se přáteli. Cena je však přichystána pouze pro jednoho z účastníků a cesta k ní bude bolestivá a plná ztrát. Pod povrchem turnaje se navíc skrývají tajemství, která možná otřesou i samotnými základy Jižní Koreje. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Takže jestli jsem pochopil potitulkovou scénu správně, tak Mori bude bojovat se svým dědou? Webtoon nečtu, takže nevím, co bude dál. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Tak nám v anime drobně upravili děj, který se ve webtoonu odehrává trochu jinak... Zajímal by mě vcelku motiv, který je k této změně vedl, ale o to víc jsem si ten fight užil :D

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Po jedenácté epizodě si stojím za tím, že tohle eRko je. Navíc, zpočátku jsem nečekal, že se ten seriál takhle rozjede. Neskutečný a výborný. 

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Tak tyhle postavy, co byly v China arcu mi nijak zvlášť nevadily, navíc podle toho, co tuším, tak by ke konci celého seriálu a mangy nějaký velký souboj, jinak bych si to nedokázal představit. Jinak, Hibana je sice vědec, ale furt je to kapitán a má nějaké své vlastní povinnosti, takže by nemohla jet, Obi je taky kapitán a stejně jako Hibana má taky nějaké povinnosti, Maki má určitě taky nějaké povinnosti a Vulcan je jediný mechanik osmé, takže si nedokážu představit, že by ho tam poslali a Joker, to je zatím takový vedlejší záporák, který se sice ve druhé sérii zatím lehce nachomýtl, ale samozřejmě se asi ještě objeví, nějakou roli tam hrát ještě bude (SPOILER jinak by si do osmé nenasadil Victora), ale pro China arc asi zatím ještě nebyl tolik důležitý. A některý ty postavy, co tam s ním jely, znal Shinra od doby, kdy se přihlásil do FF (vážně nevím, jak to rozumně přeložit, vím, že v jednom českém překladu jim říkali něco jako "požárníci", nebo tak nějak :D ), nejdéle, pokud vím, takže s něma by se mu snad i spolupracovalo nejlíp. Též můj názor, ten tvůj samozřejmě respektuju a chápu ho. 

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

Já dal Bleache 2x s fillerama a jednou bez nich (ale to za těch už skoro 10 let co sleduji anime není zas takový výkon). Některé mi nevadí, jsou i vtipné, jiné jsem bral spíš jako trest a vadilo mi, kdy přišly a nebo jak dlouhé byly. Mangu jsem přečetl jedním dechem za jeden týden, potřeboval jsem tehdy prostě vědět, jak to celé skončí.

U FF nemám problém s humorem, občas se také pobavím, ale pro mě největší lákadlo jsou ta tajemství, prostě to obyčejné - co se sakra v minulosti tak strašně pokazilo, co je zač ta Evangelistka, kdo je kdo, co je co... Hodně mi třeba teď zamotali hlavu s tím, co je vlastně Amaterasu a jak funguje. Druhým kladem jsou ty fajn souboje a třetím jsou sympatické postavy, kde ale zase mě třeba teď v tom čínském arcu štvala absence víc jak poloviny mnou oblíbených třeba jako je Hibana, Obi, Maki, Vulcan a můj absolutně nejoblíbenější Joker! Místo toho jsem dostal poručíka s píšťalkou, cápka v hromadě kabátů jehož rodina pěstuje brambory a má divný přízvuk a další vedlejší postavy na které za pár týdnů zapomenu... Mohli tam místo nich dát někoho, koho už známe, ale zase jen můj názor.

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Tak Bleach jakože taky miluju, dokonce jsem se rozhodl přeskakovat ty náhodné fillerové epizody, které se připletly v nevhodný moment a maximálně jsem koukal na celé fillerové série (a navíc mám v plánu celý seriál i někdy dokoukat, konečně). Mangu jsem nečetl, takže nevím jaká je ta. 

Co se týče Fire Forcu, tak tam bychom snad doufám mohli dostat nějaké vysvětlení (mangu jsem nečetl, ale doufám v to), aspoň by mohlo ještě dojít na třetí řadu, vhledem k tomu, že manga ještě vychází, co jsem se tak díval. A souboj mezi bratry byl peckovní. Já od FF očekávám ještě dost, zatím si mě to získalo naplno. A i humor se mi na tom jinak líbí, třeba při China Arcu, když si projíždějí tou pustinou a Shinra a spol se nadýchají toho plynu, tak tam jsem se docela popadal za břicho, nejvíc Tamaki mě tam dostala s tím "telefonátem". :D 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

V pohodě. 

Taky ti tvůj názor nijak neberu.

Jinak Bleach je moje stará láska a tam jsem dokázal přehlížet opravdu hodně a ani dneska po všech těch letech a 3 shlédnutích (i když od posledního utekly už zase víc jak 2 roky)  bych se nedokázal donutit k tomu, abych odebral jen jedinou hvězdičku, i když o těch nedostatcích a pitomostech (a že bych jich tam našel) vím. 

Měl bych si najít čas a znovu si ho někdy pustit, minimálně než vyjde ta slibovaná poslední řada (i když jako čtenář mangy vím, jak to skončí, ale kvalita adaptace mě zajímá...).

Fire Force má hodně slušnou akci (v první sérii třeba ten poslední souboj mezi bratry byl minimálně chvalitebný), ale zatím jí bylo v té druhé sérii spíš poskrovnu. Stejně tak mi vadí, že těch odpovědí dostávám příliš málo, zato otázek nepříjemně přibývá. Na druhou stranu, jak jsem psal, těším se na to, co všechno zjistí při vyšetřování Svaté Solovi církve, tady čekám další spoustu překvapení a můj dojem může jít hodně nahoru.

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Tak tvůj názor samozřejmě respektuji a chápu, že ti nepřišel špatný, ale jen tě lehce nudil.  No, mě to tempo nepřišlo natolik šnečí, abych se u toho sám nudil. Mě ta mluvící zvířata nějak moc nepřekážela (při sledování Bleache jsem se poučil, že je v anime možné zrealizovat jakoukoliv ptákovinu, třeba taková Yoruichi, která se dokáže proměnit v kocoura, opakuji, kocoura, ne kočku a nebo třeba mluvící plyšáci, takže Kone, dívám se na tebe :). Postavy mají fajn motivace a animace, hlavně při akci, je taky fajn.  Za mě je druhá sezóna zatím na stejné úrovni jako ta první, zatím. 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

SPOILERY Oddych není špatná věc, ale kdyby to flákli do Ováčka, tak si můžu rozmyslet jestli to chci (potřebuji) vidět, nebo ne. Já neříkám, že by byl čínský arc špatný, jen že mě nudil, po první sérii a jejím závěru je to určitě podstatné dupnutí na brzdu, ale třeba ten poslední souboj "během jedné sekundy" mě zase probral a pobavil. Jinak mluvící zvířátka? Proč? Ale celkově 5,5/10 je trošku lepší průměr, nic geniálního, ale žádný průšvih ;) 

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

Uživatel Jeoffrey smazal svůj příspěvek.

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

SPOILER ALERT Tak první epizodu druhé sérky FF jsem bral jako menší oddych před další várkou napětí a akce.  Docela jsem se u ní i nasmál. Čínský arc podle mě zas tak špatný nebyl, Shinra při něm možná prošel i menším vývojem. 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey, Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Když už si tu chlapci tak hezky hážete názory, tak se taky přidám. Horší než Tower of God? Z toho, co jsem viděl já, ani náhodou, protože tohle anime budu schopný alespoň dokoukat a mít rád (nějaké) postavy. Jistě předloha ToG je určitě skvělá a má co nabídnout, ale u anime jsem usnul během prvních pár dílů, postavy mě vyloženě štvaly a z některých scén jsem měl chuť mlátit hlavou o stůl (ale to už jsem rozebíral jinde).

Tohle je zase neskutečně zrychlený, ze začátku chybí třeba motivace u některých vedlejších postav a tak působí každý druhý naprosto zbytečně, chybí tréninkové pasáže a tak není moc uvěřitelný progres postav a tak bych mohl pokračovat... Zkrátka tempo u obou anime adaptací korejských manhw je největší problém (ale o tom už jsem taky jednou někde psal, takže se tu akorát opakuji). Za mě je těch 6-7/10 zatím docela adekvátní, po stránce akce je to paráda, dějově to není takový totální bullshit, jak jsem se bál, i když ty boží síly a to že časem asi dojde na souboje ve stylu herní série Persona mě zrovna moc nerajcuje...

A jinak když tu Carn nakousl druhou sezónu Fire Force, tak ani tady se asi nepřidám, zatím mě to docela nudí. SPOILERY První díl byl jen pitomý fan servis, který mohli klidně nacpat do Ováčka a ten "čínský arc" mě spíš nudil. Jistě, na něco se přišlo, ale bylo to až tak zajímavé? Pro mě ne! S nadějí čekám, že hrabání se ve zdejším náboženství a církvi, které přichází, bude zajímavější... Já jsem teď zatím tak na 5,5/10

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Tower of God jsem ještě nedokoukal, takže nemůžu usoudit, o kolik je tohle horší nebo lepší. Mě se GOH zatím líbí, má to emoce, skvělou animaci a taky výborné motivace. A taky to nenudí, což je obrovský plus. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Jo, je to horší než Tower of God. Já to sleduji hlavně kvůli tomu, že chci vidět rozpohybované ty epické souboje a momenty. Co se předlohy týče, TOG je u mě klidně 9/10, tohle byla mnohem větší jednohubka, ale s mnoha fakt cool souboji a dostatečně fajn postavami a dějem, pohybující se někde mezi 6-7/10.

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tak sem tam mi možná přišlo, že to bylo mírně urychlené, ale jinak to je furt skvělá podívaná. Bavím se a po druhé sezóně Fire Force je to můj druhý nejoblíbenější seriál z všech tří, co momentálně sleduju (do Re:Zera se mi zatím ještě nechce, u toho si už doopravdy počkám, až to přestane vycházet a až pak se na to kouknu). 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

No každopádně se dost dobře bavím, a v některých momentech je to fakt výborné (a co ještě teprve v posledních třech epizodách přijde, těš se :), ale stále to trpí tím, že se rozhodli nacpat do 13 epizod 112 chapterů manhwy.. Hlavně tempo tím někdy trpí. Stejně tak hloubka propracovanosti soubojů. Ale stále je to fajn a hlavně cool podívaná :)

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ty vole, ono tady je karate, aikido, taekwondo a kendo - holka s mečem a ty bojová umění, tady úplně zanikají, pod tou démoní aurou, leteckými souboji a podobnými kravinami. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Jo, je to technologie, kterou vlastní pouze pořadatelé toho turnaje. Který uspořádali myslím vůbec poprvé, takže je to fakt novinka. 

Ten dřevěný meč, k tomu budou informace ještě později, ale má to pro ni taky důležitou citovou hodnotu, dědictví po zemřelém otci. Ruce nepoužívala, protože je doposud nepotřeboval, resp. se k tomu nestihla dostat.. + nechtěla způsobit vážnější zranění. 

Nepočítaje zlomení vazu Morimu, což bylo ale pro komediální účely. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

no jako co sem kouknul, na nějaký ten "souboj" tak nic moc, takový normální anime kde se všichni řežou, mlátí, lámou kosti a přesto je to family friendly 

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Mě tam spíš zaráží, jak všechny v první/druhé ep zaráželo, že ty utilitky co mají na rukou (nanomachines inject) je naprosto zotaví z jakéhokoli zranění. Kolik jim je. Tak 15-18 let. To za celý svůj život o této technologii neslyšeli? -_- A nebo se používá jen v těchto zápasech? ... -_- Je to děravé od začátku. Proč holka používá dřevěnej meč, když má meče místo rukou etc... Jen kvůli shock factoru hádám.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Takže "GOD" je v názvu myšleno doslovně ? Na začátku 3. epizody jsme viděli indickou Durgu, Mori měl po ovoci nějaké ancient flashbacky, kde drží velkou hůl + má rád banány, takže čínskej opičák - Doufám, že to nezůstane jen u asijských mytologií a uvidíme i něco z řecké, severské mytologie

 

No každopádně pro mě tohle svůj účel naplňuje, nic víc v tom nehledám, než pořádně juicy fighty :D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Na rozdíl od ToG jde tady primárně o souboje. Děj je hodně přímočarý a jednoduchý.. no a u anime je problém v tom, že se zase rozhodli do 13 epizod nacpat 113 webtoon epizod :D 

Každopádně je to fajn oddechová jednohubka, hlavně když si chceš užít nějaké skvělé hype momenty :) MAPPA dělá, co může, ale uvidíme, no. 

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Na to, že jsem se na to včera díval, a to jsem ani neměl víno, si nemůžu ani vybavit, o čem to bylo. Mám pocit, že hledali něco ve vodě, předtím byl nějaký fight v aréně a to je vše? :-D To i ToG byl zajímavější...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Reklama

Reklama