Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

shade000 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson by si mal dať občas prestávku od tých rýchlokvasených akčných filmov a medzičasom natočiť niečo takéto. On si oddýchne a určite aj jeho divák. Príjemná pohodovka s neskutočne krásnou a pôvabnou Valeria Bilello. PS: No a čo, že je to klišé, snáď ste nečakali výnimočnú romantickú komédiu. Je to oddychovka a tam je dávka klišé povinnosť... ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Ako taký vánok, ktorý Vás schladí v horúci jarný deň, či počas kľudnej letnej noci... Áno, takto by som nazval atmosféru filmu a nedá sa mu odoprieť, že som ho vďaka tomu pozeral s príjemným pocitom aj napriek jeho nedostatkom. O hercoch nemožno povedať nič zlé. Neeson je vynikajúci a zvyšok obsadenia nesklame. To, čo mi na filme najviac vadilo je gýč. Toľko scén som vedel predvídať a stali sa presne do bodky, ako som čakal, pretože už som to videl v niekoľkých filmoch dávno predtým. Napriek tomu sa tam však našlo aj zopár originálnych a prekvapivých detailov, ktoré potešili. Vlastne niet čo dodať. Ak potrebujete vypnúť a nechať sa príjemne ovanúť nádhernou atmosférou Toskánska, otvorte si fľašku vína, štrngnite si s niekým blízkym a určite si to pozrite. Nečakajte nič nové ani úžasné. Len to, že si pri tom príjemne oddýchnete. 64% - 3* ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Film má asi hodinku a půl a přesto jsem musel film několikrát přetáčet dopředu, jak moc se místy vlekl. Přitom pozadí filmu (rozloučení se zesnulou matkou - reálnou) je tak silné. Dost mě to mrzí, protože prostředí je to nádherné, bylo i fajn vidět Liama v nějakém jiném než akčním filmu, ale ten děj a scénář byl hrozně slabý. Škoda... :( ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem "něco jako" Dobrý ročník a přesně to jsem i dostal.Sice o třídu horší,ale dostal.Made In Italy je film dvou tváří.Na jedné straně nabídne výbornou atmosféru italského venkova,místy příjemný humor a prakticky po celou dobu jsem z něj měl létem šmrncnutý dobrý pocit.Na druhou stranu je to ale film sázející na klišé - hodně klišé - takže kdokoliv kdo viděl víc jak dva filmy bude během prvních cca 10 minut přesně vědět co se stalo,co se stane a jak vše dopadne.S lehčím odstupem nicméně do mého hodnocení promluvil ještě faktor o kterém jsem dopředu nevěděl a to sice že Neeson tu hraje se svým reálným synem a film je pro ně oba prostředkem pro vyrovnání se se ztrátou matky a manželky,díky čemuž jsem zpětně přehodnotil některé scény a dám díky tomu i tu čtvrtou,byť možná ne úplně zaslouženou,hvězdu...70% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Krásné toskánské scenérie dozajista potěší nejedno oko diváka, ale nezachrání tuhle jinak ničím zajímavou podívanou, což je škoda, jelikož reálný základ příběhu skýtá jistý potenciál. Nejvíc mi asi vadí, že většina scén, které mají dojímat, nepůsobí ani trochu emotivně. Kus romantiky v tomhle filmu asi bude, ovšem komediální momenty bych tady nenašla, i kdybych se stokrát snažila. (45%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama