Reklama

Reklama

Milostné historky

  • Francie Les Choses qu'on dit, les choses qu'on fait (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Navzdory příslibu společně strávené dovolené s přítelem Françoisem na francouzském venkově se těhotná Daphné ocitá sama ve společnosti jeho bratrance Maxima. François musel narychlo odjet do Paříže, aby zastoupil nemocného kolegu. Celé čtyři dny v jeho nepřítomnosti se Daphné s Maximem pomalu poznávají a prvotní nesmělost střídá intimita, již dvojice skrze vyprávění o milostném životě postupně sdílí. Ukazuje se, že jste-li lásce otevření, vstoupí do vašeho života bez zaklepání. Co omamně sladká a opojná, ale i unikavá a nestálá vášeň může způsobit? Vtiskne bytí nový rozměr, nebo se promění v bolestnou propast? Emmanuel Mouret vzdává hold francouzské tradici, v níž má milostný cit neochvějné postavení. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] Po nějaké době opět Francie. Naposledy to bylo taky z festivalu ale to bylo Febio a byla to hrůza. V tomto případě mámě mnohem líbivější podání dvou lidských osudů, které se ukáží, že nejsou vůbec jednoduché. A ani jen o dvou lidech. Neustálé podvody a prcáníčko, které komplikuje všem životy. A vlastně je to všem jedno. Prostě Francie. Tohle podhoubí vytváří alespoň prostor pro upřímný smích a vtipné situace, které jsou opět tak trochu bizarní. Díru do světa to asi neudělá, ale dokážu si představit, proč to bylo tak vysoko v diváckém hodnocení, protože to byl přirozený a v celku jednoduchý film, co nemusel sežrat moudrost a symboly světa. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komplikovane romanticke drama. Scenar je zajimave konstruovan. Chaos lidske blizkosti , pasti lasky a monogamie, vitecna vypraveci zkusenost. "Mit rad cloveka, ze je hezky, ma rad kocky, tenis a Mozarta, tim ziskas kapital, ne lasku. Cilem je uspokojit sexualni touhy. Pujc mi svy telo, ja ti pujcim svy" rika hrdinka. Nejhorsi co se muzovi muze stat je starat se o cizi dite. Jeden pribeh vede do druheho az se ocitnete neocekavanym zpusobem tam, kde vse zacalo. Francouzske a artove zamerene publikum nebude mit vetsi poteseni jako s touto romanci s inteligentnimi postavami. Takovy konec jsem necekal s otevrenymi prilezitostmi co by se mohlo stat priste. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přesně něco takového jsem očekávala od francouzské kinematografie. Tohle je jejich rukopis. Tady ten se týká hlavně milostného života všech protagonistů a je to vykreslené nádherně barevně, takže jsem se nestačila vůbec nudit. Jak křehké jsou někdy vztahy, co se za nimi skrývá, jak je láska někdy komplikovaně a přesto přirozeně přelétavá, aby se nakonec ustálila na jednom místě. Nádherná hudba spolu s vynikající kamerou tu atmosféru už jen podkreslila. Emociální lahůdka je to v každém případě. 85% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kompozične síce vynikajúce, ale to je asi tak všetko, čo hnalo tento film smerom vpred. No dobre, ešte aj to francúzske čaro a atmosféra tomu pridalo kus kvality, ale to je už asi fakt všetko. Inak to bola na môj vkus až príliš promiskuitná "romanca", kde sa to na môj vkus miešalo viac ako by bolo vhodné. A napokon to všetko viedlo k dosť predvídateľnému vyvrcholeniu... Takže z tohto pohľadu to bola skôr škoda. Ale inak sa to celkom dalo, aj tie dialógy a spomienky zaobalené do "romantického" šatu mali čo povedať. Slabšie 3*. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama