Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

krivkin 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem to zbožňoval. Dneska člověk spíš vidí chyby a po obsahové i technické stránce film v mnoha ohledech pokulhává, ale především jsem si až teď uvědomil, že to je jak nějak satira na tehdejší dobu. Možná proto je to i takové divné, protože pozitivní konstruktivní satira v rodinném balení se dělá opravdu těžko :-) Ale potěší určitě spousta dobrých hereckých výkonů (včetně štěku Zdeňka Trošky) a nezapomenutelných hlášek jako třeba Montyho odpověď učitelce na poznámku v žákovské knížce: "Vážená soudružko, kdykoliv si přečtu Vaše řádky, mám divoké sny, ve kterých řádíte jako Miss ministerstva školství!" ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Miroslav Macháček a (snad) bezútěšný konec ukazující absurditu manažerského vedení podniku typu zoologická zahrada (byť v dobách socialismu), tyto dva body jsou jediným důvodem k ocenění. Jinak je to strašlivé režisérské selhání. Vévodí tomu mohutný zmatek, v poslední třetině vůbec nevíte, co se děje, jen pozorujete pobíhající zvířata, prchající lidi a tak pořád dokola. Poledňáková ale nezaspala jen ve střižně. Výběr dětských herců byl hodně mimo (doby Holého jsou zřejmě nenávratně pryč) a některé fórky až příliš prvoplánové (kozičky). Snad to byla snaha narvat vedle sebe co nejvíc vtipných momentů, která je spolehlivě zabila všechny. Stačilo trochu klidu, námět nebyl rozhodně špatný a dala se z toho udělat slušná podívaná. ()

Reklama

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

"Co to jíš? Nudlovou polívku s knedlíkem? To by nežrala ani naše Agáta..." nebo "...a ne, abys šel zítra ráno do školy!" "Neboj che, babichko, to by me ani nenapadlo." nebo "Kde je Monty?" "Děda je s nervama pryč." nebo "To bude mít děda radost že jsem se vrátila, co?" "Ale on nic takového nečekal..." Já nevím, mě se ten film líbí. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

této komedii dávám 2 hvězdičky,z důvodu toho,že zde pár lidí zminuje,že nikoho nezajímá..tohle bych ráda vyvrátila..jako dítě jsem milovala tuhle komedii o dvojčatech..teď jsem ji viděla nedávno znovu a vydržela jsem to asi 15 minut...ale stejně hvězdičky dávám za pocit z filmu v dětství,protože o to jde,je to primárně pro děti ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Aniz bych vedel, kdo to reziroval, tak za chvili mi to bylo jasne. Podivny sestrih nahodnych scenek odhali rukopis autorky. Kdeze jeji starsi snimku jsou. Dneska nedokaze dat dohromady film s dejem. Podivna zapletka, zadny vtip, nelogicnost postav, mrtve dialogy...dve hvezdy ze se dceri libila ta zvirata ve filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Gorila rozdupe ruské rádio VEF 205 (VEF-342), jenž se vyrábělo v litevském závodě Valsts elektrotehniskā fabrika. (sator)

Reklama

Reklama