foto

Jitka Smutná

  • nar. 16.4.1952 (65 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Energická, osobitá, extrovertní, ale také otevřená hlubokým citům. Své mladé mamince a otci-novináři se narodila jako nejmladší ze čtyř dětí. Její nejstarší bratr Vladimír je kameramanem (Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve), tutéž profesi má i její manžel Jaromír Nekuda. Dětství v 50. letech prožila v proletářských Nuslích. Nejdřív chtěla být novinářkou, po roce 68 se rozhodla pro DAMU.

Začínala v Pardubicích, v roce 1976 odešla za režisérem Janem Kačerem do Ostravy, kde strávila plodných 14 let. Založila tam rodinu a hlavně tam sehrála spoustu velkých rolí: Fanku v Loupežníkovi, Agátu v Ženitbě, Mirandu v Bouři... V roce 1990 se vrátila do Prahy. Nastoupila do Národního divadla (Pekař Jan Marhoul, Sbohem Sokrate, Sekretářky, Pygmalion) Diváci na ni chodili i do Divadla bez zábradlí (Racek, Hlučná samota), divadla Kolowrat (Smlouva od A. Goldflama, Černé mléko. Za roli pokladní v této hře byla nominována na cenu Thalie), za zajímavou rolí neváhala dojíždět zpátky do Ostravy (chůva ve hře Romeo a Julie).

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2017 Milada
Úkryt v zoo
2016 Každý milion dobrý (TV film)
Ostravak Ostravski
Případ pro malíře (TV film)
Sádra
2014 Tři bratři
2012 Aplaus (TV film)
2010 Doktor od jezera hrochů
2009 Dlažební kostka (studentský film)
Hodinu nevíš...
2008 Kouzla králů (TV film)
Setkání v Praze, s vraždou (TV film)
2007 Láska In Memoriam (TV film)
Paní z Izieu (TV film)
Stop (TV film)
V hlavní roli (TV film)
2006 Naši furianti (divadelní záznam)
2005 Černá karta (TV film)
Sám doma IV. (TV film)
Všichni musí zemřít (TV film)
2004 Lečo (studentský film)
2003 Lakomec (TV film)
2002 Počkej, až zhasnu (TV film)
2001 Karlínská balada (TV film)
Oběti: Svědek (TV film)
2000 Český Robinson (TV film)
Otesánek
1999 Cesta bez průvodce (studentský film)
Návrat idiota
1997 Mandragora
Romeo, Julie a tma (TV film)
Výchova dívek v Čechách
Zákeřná diagnóza (TV film)
1995 Mutters Courage
Rok na vsi (divadelní záznam)
1993 Bláznivá láska (TV film)
Hotýlek v srdci Evropy
Zvláštní schopnosti (TV film)
1992 Kocourkov (TV film)
1991 Co teď a co potom: Dno (TV film)
Lhát se nemá, princezno! (TV film)
Nález (TV film)
1990 Pražákům, těm je hej
Začátek dlouhého podzimu
Zápas o člověka Nelibu (TV film)
1989 Dva lidi v ZOO
Fidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka (TV film)
Osmý div světa (TV film)
To byl zase den (TV film)
Umění nestárnout (TV film)
1988 Husquarna (TV film)
Křivda (TV film)
Malé dějiny jedné rodiny (TV film)
Sedm hladových
1987 Za svědka půjde počítač (TV film)
1986 Babička (TV film)
Útěk do jara
1983 Zkouška (TV film)
1982 Sultánova favoritka (TV film)
1981 Beskydská epizoda (TV film)
Nejlepší advokát ve městě (TV film)
1980 Čas plyne i v dešti (TV film)
Kluci z bronzu
Lavice, moje žena a já (TV film)
Paní Marjánka, matka pluku aneb Ženské srdce (TV film)
Večírek pro liché (TV film)
1978 Filip (TV film)
1975 Babička (TV film)
1974 Co budeme dělat v sobotu (TV film)
Davídek (TV film)
Konec semestru (TV film)
Všechno nejlepší (studentský film)
1973 Inženýr (studentský film)
Milenci v roce jedna
Můj muž je Einstein (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Tvrdší než diamant (S01E06)
Přístav (TV seriál)
Modelka na půl úvazku (S02E14)
2015 Přístav (TV seriál)
Mona Lisa ze Zátoky (S01E25)
Prasklá duše (S01E16)
Bludičky (S01E13)
další epizody (4)
Vinaři (TV seriál)
Léčitel (S02E02)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Mořský vánek (S01E08)
Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Derby (S01E15)
Lovecká sezona (S01E14)
další epizody (16)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zátiší s vraždou (S04E07)
2012 Život je ples (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Comeback (TV seriál)
Lupiči (S01E07)
Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ženatí nesmějí na kafe? (S03E60)
Blondýna na sále (S03E59)
Zahradník má potíže (S03E57)
další epizody (17)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Bazén (TV seriál)
Dobrá čtvrť (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1998 Tři králové (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Volavka (S01E02)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
Manželská tonutí (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Když se slunci nedaří (TV seriál)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
1993 Správná šestka (TV seriál)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Krev (S01E06)
1988 U nás doma (TV seriál)
1986 Kamilka s mašlí (TV seriál)
Velké sedlo (TV seriál)
Povodeň (E09)
Nebezpečí (E08)
Ponor (E07)
další epizody (9)
1981 Muzikanti (TV seriál)
1977 V pohádce šaška Bumbáce (TV seriál)
1973 Německé pohádky (TV seriál)

Dokumentární

2010 Necenzurovaný Film o Filmu Hodinu nevíš (TV film)
2003 Auto je zbraň

TV pořady

2017 Skutečné příběhy (TV pořad)
2014 Srdce pro děti 2014 (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2011 Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
2010 Mamba show (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2002 Jak na to... (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
2000 První pomoc (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1986 Přijďte k nám na večeři (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace