foto

Pavel Rejholec

  • nar. 18.2.1971 (49 let)
    Praha, Československo

Biografie

Autor soundtracků desítek celovečerních filmů a dalších audiovizuálních děl různých žánrů původně studoval biochemii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Později promoval na pražské FAMU v oboru zvuk (1997). Od roku 2003 je výkonným ředitelem společnosti Soundsquare. Působil jako vedoucí dabingu pro společnost Lucasfilm u druhé a třetí části Hvězdných válek. Je držitelem pěti cen Českého lva za nejlepší zvuk a dalších dvou nominací ve stejné kategorii. Kromě práce v nahrávacím studiu Soundsquare je také učitelem na FAMU, kde přednáší na katedře zvukové tvorby.

(Bioscop)

Zvukařská filmografie

Filmy

2019 Nabarvené ptáče
2018 Dukla 61 (TV film)
Tlumočník
2016 Masaryk
2015 Ghoul
2014 Všiváci
2013 Něžné vlny
Revival
2012 Svatá čtveřice
Ve stínu
2011 Ceny Paměti národa
Odcházení
2010 Kuky se vrací
2009 3 sezóny v pekle
Normal
2008 Tobruk
2007 Vratné lahve
2006 Grandhotel
Karneval zvířat
2003 Fricasse
Jedna ruka netleská
2001 Andělská tvář
Z pekla štěstí 2
2000 Samotáři
1999 Návrat ztraceného ráje
1996 Kolja
1994 Jízda
To hezké růžové (studentský film)
V den psa (studentský film)
1990 Mrtvý les a jiný bulšit
1981 Sredni Vaštar

TV seriály

2019 Bez vědomí (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2018 Dáma a Král (TV seriál)
Hodný, zlý, ošklivý a mrtvý (S03E04)
Král je mrtev (S03E01)
2017 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2016 Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)

Dokumentární

1995 Mezní situace (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Zubatá nekouše!
2008 Usnula jsem (studentský film)

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Arzenál (TV seriál)
Ostře sledovaná digitalizace (E01)

Host

TV pořady

2020 27. Český lev (TV pořad)
2017 24. Český lev (TV pořad)