Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Byla to tehdy krásná doba, kdy se chodilo na promítání filmů do některých videopůjčoven. I v tomto filmu a v jeho videopůjčovně se promítají filmové hity tehdejší doby. Mads Mikkelsen hraje zaměstnance právě té videopůjčovny a ostatní herci jsou jeho kamarádi a dívka, která se mu líbí. Kim Bodnia hraje týpka Lea, který postupem času více a více blázní. Za mně průměr. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Týpek za pultem v půjčovně : A navrchu máme uložených veľkých režisérov. Fritz Lang, Sergio Leone, Scorsese, Sergio Corbucci, George Romero, Lucio Fulci, Sam Peckinpah, Georges Rollin, Jacques Torneur, Wes Craven, John Carpenter, Jack Hill, Richard Fleischer, Werner Herzog, Paul Morrissey, Ed Wood, John Waters, Seitaro Suzuki, Stanley Kubrick, Federico Fellini, Alfred Hitchcock, Don Siegel, Ted Browning, David Lynch, Jodorowsky, William Lustig, Melchior,Orson Welles, Inoshiro Honda, David Lynch, John Woo, Jackie Chan,Russ Meyer, Abel Ferrara, Joe D'Amato, T. Fisher, Tobe Hooper, H.G. Lewis, Umberto Lenzi, Tarantino, Kurosawa, Jess Franco, Roger Corman, Larry Cohn,Deodato, Mario Bava, Jack Arnold, James Whale. A na úplne spodnej poličke sme uložili všetkých tých..David Lean, Frank Capra,Pontecorvo, Wajda, Scola, Visconti, Cassavetes, John Houston, Alfred Mann, Fred Zimmerman, Goddard, Howard Hawks, Truffaut, Robert Wise, Melville, Lars Von Trier, Murnau, Lindsay Anderson, Gianni Amelio, Elia Kazan, Bunuel, Zvyšok, to je už zmeska. Zákazník : OK... a čo porno? ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

malý nezávislý kousek, který ale postupně slušně zraje.  Refn přináší dost depresivní náhled do života permanentně nas*aného frajera, (jakkoliv k tomu nemá úplně důvod), který svojí nas*anost jednoho dne vyventiluje na svojí přítelkyni, čímž rozjede kolotoč fatálních událostí. Těsně po shlédnutí sem bral Bleedera čistě jako odškrtnutý rest v Refnově filmografii, ale postupem času jsem zjistil, že se mi tahle studie agrese a chování bez zjevné příčiny slušně zaryla pod kůži. Jde sice teprve o druhý Refnův kousek, ale stejně jako ve svojí prvotině i tady moc dobře věděl co chce natočit a už jen samotná kamera vyvolává depresivní až klaustrofobické stavy. Ještě, že je tu Mads Mikkelsen jako dánská variace na Tarantina, který do všeho toho zmaru přináší alespoň trochu toho polotrapného pozitivna...70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsná atmosféra života na kraji podvětí je vypůjčená z Pushera, avšak zde působí ještě surověji a nekompromisněji. Pusher si totiž hrál na gangsterku, proto se od něj tvrdá atmosféra automaticky očekávala a v konečném důsledku tedy tolik nevyčnívala nad konvence žánru. Bleeder se více zaměřuje na samotné charaktery, kterými jsou obyčejní lidé z ulice, konkrétně ze špinavé a s kriminálními aktivitami spřízněné ulice. Úvod je sice stále příliš dlouhý, ovšem následující brutální momenty dokáží téměř vyrazit dech. Nemusí jít ani tak o explicitní gore, jako spíš o bezvýchodnost a "zkurvenost" života, kdy poměrně přesně chápeme motivace jednotlivých postav, ale nemůžeme pro ně nalézt východisko. Za schopnost snímku navodit nefalšovanou depresi se nakonec přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Skandinávská velká perla. Taková, která okouzlí né svým prvopohledným třpytem, nýbrž skromná a v mnoha ohledech lepší a působivější než vše kolem. Velmi syrové, chladné a velice upřímné ( nepříjemné ), místy i hřející na srdci a mnohé životní situace citující drama ve kterém netušíte, co se odehraje v následující scéně. Trio Pánů herců K. Bodnii, M. Mikkelsena a Z. Burice v režii N W Refna, který i svým druhým filmem zapíchl další Dánskou vlajku na vrcholu pomyslného filmového Everestu, vládnou severské kinematografii, drsný. 9/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Nicolas Winding Refn film nejen režíroval, ale napsal k němu i scénař a dokonce ho sám také produkoval. (Johnston)
  • Keď sa Lea (Liv Corfixen) spýta Lennyho (Mads Mikkelsena), ktorý je jeho najobľúbenejší film, odpovedá Texaský masaker motorovou pílou (1974) - čo je najobľúbenejší film režiséra Nicolasa Winding Refna. (LV.Helter)
  • Liv Corfixen, která ztvárnila Leu, je žena Nicolase Windinga Refna. (Johnston)

Reklama

Reklama