Reklama

Reklama

The Curse of Audrey Earnshaw

  • angličtina The Ballad of Audrey Earnshaw
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, prostredie a postupný vývoj príbehu sú slušné, aj keď miestami pôsobia nie vždy istým dojmom. Krehkosť celého konceptu dáva na zem (pred)záver, ktorý v danej forme je chybným krokom a nie príliš vypracovaným. Z charakterov najviac straší Audrey (slušne ju stvárňuje Jessica Reynolds) a práve väčšia pozornosť na jej osobu film postráca. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity, jednak musím hodně ocenit fakt, že daná tématika je většinou zpracována stylem filmů o Harry Potterovi (ve světě kouzelníků, kde se 99,9% času nekouzlí... teda pokud si nechcete posvítit nebo najít brejle) tak ve světě Čarodějnic v dobách dávno minulých se řeší, zda někdo čarodějnice je nebo není, případně co s ní kdo provede... Tady je to pojato jinak a ačkoliv je to malinko nuda (to je dáno dobovou věrností), tak 90% filmu se mi líbilo. Pak ten konec trošku vybočil z osy, nicméně některé scény jsou velmi povedené. A tak vlastně váhám, zda bych na to koukal někdy znova a kolik tomu dát hvězdiček.... Nakonec s ohledem na omezení v podobě 150-ti letého cestování do minulosti, dám 3 hvězdičky. Pokud nejste fanoušci žánru, klidně si jednu dvě odečtěte. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek sice pomalý, ale zato temný, depresivní, v jádru hrůzostrašný. Prokletí Audrey Earnshawové, jak zní český překlad názvu, v sobě nese spoustu odkazů na snímky, jako jsou ´Rosemary má děťátko´ (1968), Carrie´ 1976), ´Vesnice´ (2004) nebo také ´Čarodějnice´ (2015). Možná někdo pozná i motiv ze snímku ´Vymítač ďábla´ (1973). Znamená to tedy, že je do jedné etudy smícháno spousta hodně známých motivů, které kupodivu fungují. Je to ale horor, na jaký již nejsme moc zvyklý. Žádné lekačky, žádné hororové akční krvavé scény, prostě nic. Jen budování strachu a hrůzy. Právě vlivem pomalého tempa, byť v temné atmosféře, se nejedná o snímek jen tak pro každého. Někdo se může u toho nadmíru nudit. Určitě však stojí zato. Děj má bohaté zápletky, které vrcholí scénou vytvářející otazník. Snad tomu chybí jen patřičný tah na branku ve vytváření honosnějšího teroru z obou stran barikády. Tedy jak ze strany vesničanů, tak ze strany Audrey. Pro někoho může být i děj v některých místech složitější, takže se v tom může i kapánek ztratit. Není to zrovna jednoduchý počin, ale kdo se dostane do hloubky problematiky a veškerého dějového vývoje, má šanci si snímek užít. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

ktovieakú hlavu a pätu to nemá - napr. Audrina matka vykreslená (+ výber herečky) ako takmer dobráčka, postupne akosi bojujúca proti vôli "satana" ktorého ale chcela porodiť, porodila a vychovala. Ostatné babizne sa proti nej nakoniec spikli, spolu so "satanom" a urobili si z nej panenského obetného baránka a ona to nejako nečakala a nepáčilo sa jej to (lol), čo celé veľmi nehrá dokopy. Buuuuulšit scenár. Proste keď bol "satan" taký silný a aj celá tá banda - ako sa ku koncu ukázalo - prečo ona bola taká posratá ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh se sice odehrává v 70. letech minulého století, ale osada s kostelem a přilehlými farmami jakoby ustrnuly v 19. století, minimálně. Jen přelet letadla připomene, že se jedná o druhou polovinu století dvacátého. Mezi osadníky i farmáři vládne strach a napětí, pole rodí mizerně, kráva má tele s dvěma hlavami, nemoci vyčkávají za dveřmi, aby udeřily. Jen Agatha Earnshawová má farmu nedotčenou, daří se jí a lidem je jako trn v oku. Říká se o ní, že je čarodějnice a všechny hrůzy padající na ostatní má na svědomí. A to ještě netuší, že skrývá dceru Audrey. Pak přijde zlom, ukrývaná Audrey je spatřena a do osady nakráčí smrt. Drama s přesahem do čarodějnického a pagan hororu zobrazuje konflikt mezi postavami, kde to vypadá, že Bůh se odvrátil a na jeho místo nastoupil někdo úplně jiný. Nechybí rituál, kdy Audrey možná není obětí, ale jeho součástí. Podříznuté hrdlo, dávení krve, smrt za život a panna, co má dceru. Ponuré v temných barvách, a když se nakrátko objeví slunce, jeho paprsky jsou jedovaté a spalující. Velmi dobrá hudba. Neoznačoval bych snímek přímo za artový, ale jak vidno dle hodnocení, je určen spíše menšinovému publiku. Za mě velká spokojenost a konec, který mohl mít dvě varianty a obě bych bral, si zaslouží jednu velkou samostatnou * ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama