Reklama

Reklama

The Curse of Audrey Earnshaw

  • angličtina The Ballad of Audrey Earnshaw
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh se sice odehrává v 70. letech minulého století, ale osada s kostelem a přilehlými farmami jakoby ustrnuly v 19. století, minimálně. Jen přelet letadla připomene, že se jedná o druhou polovinu století dvacátého. Mezi osadníky i farmáři vládne strach a napětí, pole rodí mizerně, kráva má tele s dvěma hlavami, nemoci vyčkávají za dveřmi, aby udeřily. Jen Agatha Earnshawová má farmu nedotčenou, daří se jí a lidem je jako trn v oku. Říká se o ní, že je čarodějnice a všechny hrůzy padající na ostatní má na svědomí. A to ještě netuší, že skrývá dceru Audrey. Pak přijde zlom, ukrývaná Audrey je spatřena a do osady nakráčí smrt. Drama s přesahem do čarodějnického a pagan hororu zobrazuje konflikt mezi postavami, kde to vypadá, že Bůh se odvrátil a na jeho místo nastoupil někdo úplně jiný. Nechybí rituál, kdy Audrey možná není obětí, ale jeho součástí. Podříznuté hrdlo, dávení krve, smrt za život a panna, co má dceru. Ponuré v temných barvách, a když se nakrátko objeví slunce, jeho paprsky jsou jedovaté a spalující. Velmi dobrá hudba. Neoznačoval bych snímek přímo za artový, ale jak vidno dle hodnocení, je určen spíše menšinovému publiku. Za mě velká spokojenost a konec, který mohl mít dvě varianty a obě bych bral, si zaslouží jednu velkou samostatnou * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Predmoderni bajka Thomase Roberta Leeho ukazuje Ameriku destruktivne rozdelenou na viru a gender. Je to pekny vesnicky hororovy film. Chvilemi pusobi uderne, ale celkove u me nevyvolal ucinny efekt.Je to sokujici, tisnive atmosfericke se solidnimi hereckymi vykony. Pronasledovani carodejnic je velky evropsky fenomen lidske psychy a zpusobil desitky tisic vrazd zen a divek, ktere se podle mineni vetsiny necim vymykaly.Svou roli take sehrat znamy efekt obetniho beranka. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Opäť téma povier, lenže bez vysvetlenia. Pozeráte sa na príbeh z chladnej dediny, hľadáte odpovede a ako vás to pomalé tempo unáša a pomaly unavuje, dospejete k záveru, že vlastne žiadne odhalenie nepríde. Mnoho ostane nevypovedaného, skoro nič nie je objasnené. Ťažko povedať, koho takýto štýl môže osloviť. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Žena ve zbožné vesničce v době čarodějnictví porodí v úkrytu dceru. Jenže je panna a dcera je... upřímně, vůbec netuším. Nepochopila jsem to. Do půlky to bylo dobré, zajímalo mě, jak se film vyvine. Jenže pak si začaly postavy, abych to napsala kulantně, nadělávat do vlastní postele, a šlo to do háje. Tolik otázek a žádné odpovědi. Tolik protimluvů (jo, je panna a má dceru). Asi bohužel nejsem cílovka, za mě velmi slabý film. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

ktovieakú hlavu a pätu to nemá - napr. Audrina matka vykreslená (+ výber herečky) ako takmer dobráčka, postupne akosi bojujúca proti vôli "satana" ktorého ale chcela porodiť, porodila a vychovala. Ostatné babizne sa proti nej nakoniec spikli, spolu so "satanom" a urobili si z nej panenského obetného baránka a ona to nejako nečakala a nepáčilo sa jej to (lol), čo celé veľmi nehrá dokopy. Buuuuulšit scenár. Proste keď bol "satan" taký silný a aj celá tá banda - ako sa ku koncu ukázalo - prečo ona bola taká posratá ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama