Reklama

Reklama

สาวลับใช้

  • angličtina The Maid
Trailer 1

Obsahy(1)

Velký krásný dům. Bydlí v něm cizinci, manželé s holčičkou. Také stará služebná, kuchařka a řidič. Avšak o dcerunku se žádná služebná nevydrží dlouho starat. Malá Nid má živé vidiny nebo je nemocná... Až nová služebná Joy všechno změní. Proč zrovna ona? Proč se chce stát služebnou? Není důvod. Ledaže by... (PP66)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (28)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuctová duchařina s lacinými lekačkami se nakonec přehoupne do zábavného slasheru, kdy se kupí jedna mrtvola na druhou. Než k tomu však dojde, sledujeme v pomalejším tempu, ale s pěknou kamerou i hudbou, osud nové služebné Joy, která se přijede do velikého domu starat o malou holčičku. Ta má podle ostatních vidiny a fantastické představy, v nichž se setkává s duchy. Proč ale u ní každá další služebná vydrží jen chvíli? Že by duchy viděla rovněž, ale rodiče holčičky ne? A co se stalo se služebnou, na niž tu všichni vzpomínají, ale nikdo o ní nechce mluvit? Joy se pokusí záhadě přijít na kloub. Formálně příjemné, práce s nožem slušná, byť bych ubral pixelovou krev a přidal skutečnou, a závěr solidní, jelikož se ukáže, že ona rozverná taškařice má přeci jen trochu jiný rozměr, než se zprvu zdálo. Snad jen - opice fajnová, duch služebné mizerný... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ešte že som tomu dal šancu, pretože trailer vyznieva ako stokrát omletá ázijská duchárska báchorka. Tie už málokedy zaujmú niečím výnimočným, ale toto našťastie nie je ten prípad. Hoci to tak spočiatku vyzerá... opatrovateľka nastúpi do nového zamestnania k bohatému manželskému páru s malou dcérou, a od začiatku je konfrontovaná duchom bývalej pestúnky, ktorá tam pred rokmi zmizla, takže postupne odhaľuje pravdu. Duch síce vyzerá viac komicky ako desivo, a ľakačky tiež veľmi nefungujú, takže to spočiatku zachraňovala aspoň technická stránka a dobrí herci. Ale to, čo prišlo v záverečnej tretine, už s duchárinou nemá nič spoločné a celé sa to zmení na hororovú zábavu, ktorá je môjmu srdcu najbližšie, takže napokon jasne nadpriemerný zážitok. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka nastupuje coby služka k zazobané a řekněme poněkud výstřední rodině a vzápětí zjišťuje, že tu straší duch její předchůdkyně. Postupně začne odkrývat o co vlastně jde. Ze začátku se film tváří jako duchařská klasika. Není nouze o slušnou atmosféru, sem tam se tu najde nějaká lekačka, byť ne vždy úplně funguje a docela mě bavila strašidelná opice. Co se samotného ducha týče, tak s tím tu nešetří, nicméně samotná maska mi asi nejvíc připomínala panenku Annabelle a to mi tak úplně nesedělo. Nicméně natočené i zahrané to bylo na úrovni, tak občasný kiks dal odpustit. Nicméně v poslední třetině přišel zvrat, který poslal příběh poměrně neočekávaným směrem, následovaný solidním masakrem, který zcela odporoval dosavadnímu pojetí, ale o to byl jeho dopad výraznější. Jestliže to do této doby byla jen lehce nadprůměrná duchařina, tak závěrečná třetina posouvá film mnohem výš. 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Potom, co proběhlo několik úvodních zabubání, jsem si říkal, že se asi budu ošklivě nudit u dalšího prvoplánového nesmyslu pro mladší diváky, pak ale začali thajští tvůrci rozvíjet příběh, který mě s postupujícím časem stále více bavil, a když došlo až na pláštěnku, zbavil jsem se posledních negativních pocitů. Po skončení filmu jsem si musel přiznat, že jsem se vlastně dost dobře bavil, a bylo by tak ode mě zákeřné, kdybych na hodnocení zbytečně šetřil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bol som naozaj prekvapený, začalo to a dlho aj pretrvalo ako funkčný horor s nápadom. Neprináša len tú typickú duchárčinu, prináša aj zaujímavý príbeh, niečo, čo chcete odhaliť. U mňa prišiel záujem o toto všetko hneď od prvých minút, okamžite to takou ľahkou atmosférou vtiahne a dobre to je všetko doladené hudbou, bez ktorej sa žiadny dobrý horor nezaobíde. Ľakačky podľa mňa veľmi vydarené, dokázali vystrašiť. To, že to postupne prešlo až do slasheru som žiaľ neuvítal. Ten záver považujem za nezvládnutý a tak ostanem na silných troch hviezdach. ()

Reklama

Reklama