Reklama

Reklama

Osamělá noc

  • Indie Raat Akeli Hai
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Neobratný policajt vyšetřuje vraždu čerstvě ženatého majitele domu, ale práci mu ztěžuje tajnůstkářská rodina oběti i jeho vlastní rozervané srdce. (Netflix)

Recenze (8)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Temné rodinné tajomstvá "rozpitvané" na márne kúsky. Indická kriminálka, ako podľa šablóny tamojších zvykov kinematografie. Čiže dlhé, malebné (i keď teraz skôr temnejšie - no nie temné!), príbehovo nápadité, pomerne inteligentne napísané, v jadre chaotické, no v závere do detailu vysvetlené. Lepší priemer. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi so slušnou atmosférou, muzikou, ktorá ju umocňovala a postavami, ktoré sa naozaj dali vpohode zniesť. Mimochodom, neviem, čo za chuja písal obsah k filmu, ked použil prívlastok 'neobratný' policajt. Naopak, chlapík bol rázny vo svojich činoch a to sa mi na ňom páčilo. Vôbec sa s ničím a nikým nesral. Celkom ma prekvapili i kaskaderské kúsky na Indošov dosť neobvyklé. Ja si myslím, že i skrz prepálenú stopáž si film dokáže udržať neustálu pozornosť. Navyše inšpektor Jatil rozdáva luxusné zauchá, takže za mňa 4* . ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je zde správné napětí, kousavá satira ohledně sociálních tříd a patriarchátu. Silné sociální cítění. Záhada vraždy mě držela v nejistotě až do konce. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Fuh, na indy bolly veľmi atypická záležitosť. Možno by som to prirovnal k mužom, ktorí nenávidia ženy. Ale nie úplne vydareným. Napriek tej šťave, čo tomu dával Navaz. Ubrať minút a dostavil by sa masterpiece, lebo vymyslené to bolo fakt brilantne. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ja tej Indii nemôžem prísť na chuť, a ani neprídem. Spokojná by som tam bola ako opica v továrni na banány, keby som bola sexistická, xenofóbna, násilnícka a úchylná sviňa v podobe muža, ktorého najväčším koníčkom je porušovať zákony (ktoré sú aj tak každému na smiech) a hrabať sa do politiky. Policajné metódy boli tragikomické, forenzné vyšetrovanie im nič nehovorilo, pacifikácia drzáňov bola v podobe facky - na čom som sa asi zo trikrát zasmiala. Dievčinu omotanú prezdobenou plachtou a zmachlenou ako kurva by som dala hneď zatknúť a pretrieskala ju viac ako jej muž, aby hneď všetko vysolila. Národ neviest a ženíchov, ktoré vám podľa majetku väčšinou vyberá rodina - to radšej byť single do smrti. A tá ich hygiena a la cigánska osada! Už sa nečudujem, prečo sa hovorí, že cigoši pochádzajú z Indie. Ale inak fajn, trochu domotané a zbytočne dlhé, ale ušlo. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Není to u mě příliš častým jevem, ale musím Netflix pochválit - toto se jim povedlo. Kriminální drama se vším všudy. Možna o něco delší, než bylo potřeba, ale rozhodně jsem se nenudil a nenašel jsem výraznějších hluchých míst. Postupné rozkrývání pravdy udržovalo moji pozornost po celou dobu v příjemném napětí. Možná jsem přeci jen postrádal větší dávku živelnosti, ale za vážný nedostatek to označit nemohu. Občasné odlehčení ve scénách s matkou hlavního hrdiny a její snahou najít mu nevěstu mne pobavilo. Zde mohou být někteří v šoku, že Indové řeší barvu pleti. Teď mnohé asi zklamu, protože světlejší odstín vyhrává. Když do toho ještě přidáme kasty a náboženské rozdělení, je nám jasné, kam by měly západní lidskoprávní neziskové organizace směrovat pozornost. Tam mohou všechny neziskově pomáhat do roztrhání těla, tak šup, už včera bylo pozdě! Téma, kdy se vyšetřuje zločin v rámci jedné rodiny mě příliš neoslovuje a cíleně takovou tvorbu nevyhledávám, což ale nic nemění na tom, že si takový snímek mohu užít, jako v tomto případě. Navíc ta jemná romantická linka táhnoucí se celým vyprávěním tomu postupně přidávala potřebnou sílu a oživení v podobě emocí, kterých se jinak příliš nedostávalo. Navíc i závěr sám si mne získal na plné čáře. N. Siddiqui je výborný a nadaný herec. Kdybych si ho nespojoval hlavně s postavami padouchů a podivných existencí, patřil by určitě do mého užšího okruhu herců. Přímo do toho nejužšího, ale v ženské kategorii, řadím po zásluze R. Apte. Ta si mne pozvolna získávala film po filmu, až jsem ji propadl naplno. Ústřední dvojice herců byla vybrána na jedničku s hvězdičkou. Jak tomu již u Netlixu bývá, tak klasické hudební vložky, toliko typické pro indickou kinematografii, až na vyjimky ignoruje. Sice jsem nějaké náznaky písní objevil, ale o tom se ani nemá smysl rozepisovat, neb není vlastně o čem psát. Čistě podkresová hudba se určitě povedla, jen toto mi však ke „štěstí“ nestačí. Hodnocení bylo po celou dobu konstantní a drželo se na čtyřech hvězdách bez výkyvů jakýmkoliv směrem. Moderní a prozápadní indická tvorba může dozajista oslovit větší publikum po celém světě, ale ztrácí na své jedinečnosti. Právě proto nemám z těchto snímků už takový požitek a radost, kterou mi přináší tvorba klasická a starší. Co naplat, na tom nic nezměním a kolo života se točí dál. Alespoň se naši diváci mohou seznámit s něčím, o co by za jiných okolností ani „neotřeli“ svůj zrak. Jestli budou pátrat dále a nebudou se báti objevovat něco nového, je již na každém zvlášt. Tak směle do toho!!! ()

jethrotull 

všechny recenze uživatele

Zamilovany indicky Poirot vysetruje zahadnu vrazdu v bohatej rodine a vdaka tomu sa dozvieme o kastach a pomeroch v Indii. Nebolo to vylozene zle,ale strasne natahovane a samozrejme so songami a priblblimy nekonecnymi pohladmi vsetkych ucinkukucich.To ma znacne iritovalo. Ale tu poctivu dvojku im za snahu davam. ()

Reklama

Reklama