Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tiborův život je po propuštění z vězení jen rutinou, která má však do existenční stability daleko. V noci pracuje jako ochranka v místním klubu, přes den cvičí a dospává na gauči v bratrově domě. Na život „před vězením“ se snaží zapomenout, ale minulost ho, v podobě dvanáctileté Niki, brzy dožene. Otec a dcera se neviděli sedm dlouhých let, a jsou tedy nuceni začít úplně od začátku. Neodolatelně charismatickou dvojici spojuje i rozděluje vznětlivá povaha i problematická minulost. Maďarská režisérka Hajni Kis ve svém debutu zkoumá jednu z mnoha podob komplikovaných rodinných vztahů. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prečo naši čípeš bratia vedia natočiť drámu pútavo. Tak, že si nešklbem kotlety, nemám chuť sa dopichať plastovou vidličkou ale nepovažujem pozeranie do steny za lepší program. Prečo len naša kinematografia je taká? Iná svorka je rodinná dráma o vzťahu dcéry a jej otca. Čokoľvek poznáte na túto tému od nás, hoďte do koša. Dá sa to vyrozprávať aj takto. Aj amatérsky herec dokáže zadeliť, aj Gábor vie povedať pár súvislých viet ale hlavne, emócia príde, netreba na ňu tlačiť a umelo ju vyvolávať. Dokonca aj s deťmi sa dá pracovať tak, že ich nemáte chuť utopiť. Veľmi príjemne ma tento snímok prekvapil. Aj my by sme potrebovali nejaký filter, ktorý by vyberal dobre filmy a posielal ich do sveta. Zatiaľ väčšina spoza Dunaja boli veľmi fajn a zaujímavé snímky, čo sa o našich hnojoch povedať nedá. Veľmi rád nadhodnotím. 3 z 5 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo super, scenár obstojný, a celkovo určite zaujímavý film, ktorý môžeme vnímať prostredníctvom perspektívy 12-ročnej Niki. Tá túži po tom, aby spoznala otca, ktorý je pre jej rodinu i spoločnosť persona non grata. To však Niki vôbec neodláka a vo svojom problémovom a impulzívnom otcovi dokonca nájde vzor. Tibor vo svojej podstate nebol zlý človek, ale jeho temperament s ním poriadne zamával. Niektoré scény a dialógy boli skutočne na zamyslenie - napr. konfrontácia matky Nikinej spolužiačky po šikane. Celkovo sa mi táto sociálna dráma pozdávala, a malo to viacero silných momentov. 4* ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čakal som silne emočný útok, ale ten hlavný "hrdina" ma odrovnal asi tak ako Sulík odrovnal Putina nákupom plynu z Nórska. Vôbec som mu nefandil a nepovažoval ho za obeť. A vzťah s dcérou dosť plochý. Problém je aj v amatérizme, keďže dve hlavné postavy nie sú herci, ale ľudia z davu. Na červený film požadujem viac. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dávat nějakému filmu horší hodnocení jenom proto, že již v minulosti někdo něco podobného natočil, mi připadá naprosto neadekvátní této době. Vždyť už není moc co nového vymýšlet a kde pořád hledat další náměty, které se dosud ještě nedočkaly filmového zpracování. Ty nejsilnější příběhy obvykle píše sám život. Talentovaná maďarská režisérka Hajni Kis našla inspiraci ve svém vlastním dětství. Její debutový celovečerní snímek Jiná smečka je velmi dobře zrežírovaný, nasnímaný i odvyprávěný a kralují mu skvělé herecké výkony ústřední dvojice v podání Gusztáva Dietze a Zorky Horváth. Nelze nevyzdvihnout také soundtrack, který téměř dokonale vystihuje atmosféru prostředí, ve kterém se děj odehrává. (80%) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Choďte na Svorku do kín, kým ich nezatvoria, oplatí sa ju vidieť! Jednoduchý príbeh, ktorý vyznieva pozitívne, napriek tomu, že pojednáva o ťažkých veciach. Možno je to len môj dojem, ale vydržal som to pozerať asi kvôli nenápadnému striedaniu kľudných a emotívnych chvíľ. Aj kamera bola zaujímavá. A pritom skromnejšia výprava naznačuje, že šlo o "nízkorozpočťák". ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Příběh je ve velké míře inspirován životem režisérky a scenáristky filmu Hajni Kis. Když byla malá, její otec na dlouho zmizel z jejího života. (SONY_)

Reklama

Reklama