Reklama

Reklama

Death of Me

  • USA The Death of Me (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár na dovolené na odlehlém ostrově, Christine (Maggie Q) a Neil (Luke Hemsworth), přišli na ostrov dokumentovat místní kulturu. Ráno se probouzí v zaneřáděném bytě bez vzpomínek na to, co se stalo. V panice se snaží chytit trajekt, aby se mohli dostat domů. Cesta k trajektu je ale podivná, stejně jako náhrdelník Christine, který nikdy předtím neviděla. Z ostrova se nedostanou a cestou zpátky do vesnice si uvědomí, že Neil minulou noc nahrával na svůj digitální fotoaparát. Když si přehrají video z minulé noci, zjistí, že se podíleli na místním rituálu, zahrnujícím podivný drink v baru, po kterém následuje násilný incident mezi Neilem a Christine. Ten končí zabitím Christine jejím partnerem Neilem a pohřbením jejího těla. (Bospor)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Manželský pár počas dovolenky na ostrove zisťuje, že tu život prebieha podľa iných pravidiel na aké sú zvyknutí aj z iných dovolenkových destinácií (okrem Rituálu si spomeniete aj na Lost). Krátko po začiatku sa začne pliesť realita s halucináciami, ale možno je ešte všetko inak. Ako inak to je, to trojica scenáristov ani Bousman nedokážu naservírovať zrozumiteľne a ak by sme sa držali istej informácie oznámenej hlavnej postave niekde v polovici, úplne by to stačilo a nemuselo sa ďalej všetko ešte viac zašmodrchávať. Maggie Q je stále vo forme je to prvé, čo vás pri sledovaní napadne ako prvé. Bousman bohužiaľ nedokáže byť konzistentný pri budovaní atmosféry a napätia, občas tu máme krásne aj desivé zábery, ale v závere, kedy všetko graduje v očakávateľných scénach, domáci strach vyvolať nedokážu. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tomu dal Psychor plný počet, tak si můžete být jisti, že se jedná vesměs o kravinu ... Námět, který jsme měli z traileru, byl docela fajn, ale to je nakonec jen začátek filmu a dobrá polovina se zvhne v úmorné a zdlouhavé pobíháníMaggie Q po ostrově, snové vize, halucinace, občas nějaký mord... Chvílema nevíte co je skutečnost a co se, občas omdlí a probere se jinde. Postavy kolem ní taky mimo. Prostě hrozná fantasmagórie bez hlavy a paty ... Akorát že mě se strašně líbí Maggie Q a šíleně mě vzrušuje, tak se mi na ni dívalo dost dobře. To je jediné velké plus, ale pro impotentní mylenians i tahle složka filmu samozřejmě odpadá ... ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po ťažkej noci sa Neil (Luke Hemsworth) a Christine (Maggie Q) prebúdzajú vo svojom dovolenkovom apartmáne a zisťujú, že nevedia, čo sa stalo a ako sa dostali naspäť do apartmánu. Po zhliadnutí videa z predchádzajúcej noci nie sú o nič múdrejší, pretože ja na ňom zobrazené, ako Neil zavraždil Christine, čo nedáva žiadny zmysel, pretože stojí rovno pred ním. Čakajú na nich nepríjemné odhalenia o tom, do čoho sa počas svojho večierku zaplietli. - V roku 2010 to vyzeralo, že bude Darren Lynn Bousman jedným z najvýznamnejších hororových mien modernej doby, ale v nasledujúcich rokoch kvalita jeho tvorby prekvapivo klesla a Death of Me je toho ďalším dôkazom. Námet nie je zlý, ale nemyslím si, že toto je príbeh, ktorý by mal spracovať režisér s pätnástimi rokmi skúseností s týmto žánrom, pretože je to tematika vhodná skôr pre hororového debutanta. Herecky to tiež za vela nestojí a nezachraňuje to ani moja oblúbená Alex Essoe, ktorá dostala žalostne málo priestoru. Trochu škoda, že tvorcovia neobsadili snaživú herečku Saru Malakul Lane, ktorá sa často objavuje v béčkových hororoch a je z Thajska, takže by sem sadla ideálne. Som zvedavý, ako režisér utiahne nový príspevok do série Saw, ale obávam sa, že tým, že už má svoje miesto v Hollywoode isté, ho už prešla túžba vytvárať niečo hodnotné, čo je poznať aj na tomto filme, pretože to vyzerá, ako keby celá crew proste odišla na výlet do Thajska, za ktorý sa im nechcelo platiť, tak tam niečo občas pofilmovali, aby im niekto ten výlet preplatil. Aspoň že to točili v tom Thajsku, pretože miestna kultúra a krásne masky z toho robia aspoň priemernú záležitosť. + Alex Essoe + herečka z Slumber ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě zaujala jen lokace kde se natáčelo a masky domorodců při "festivalu". Jinak to pro mě bylo doslova utrpení. Příběhově mě to absolutně neoslovilo. Ve finále mi tak bylo úplně fu(c)k jak to dopadne. Hlavně, že už bude konec. Nevím co víc dodat. Snad jen to, že za mě je tenhle film ztráta času. Kdo chce i přesto pokoušet štěstí nechť to zkusí. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Bousman se postupem času vyprofiloval v jednoho z nejzajímavějších tvůrců současnosti, což názorně dokumentuje snímkem Death of Me, kde velmi inovativně kombinuje prvky žánru a autorského filmu. Režisér hned v úvodu umně využívá omezené narace k vytvoření napětí a doslova diváka vtahuje do děje. Očekáváme, že nám vyprávění doplní chybějící články bizarního řetězu příčin a následků, avšak odhalení nepřichází. Naopak se neustále stupňuje naše nejistota, až se nakonec společně s postavami propadneme na tenký halucinační led, kde se stírá hranice mezi reálným a imaginárním, či dokonce životem a smrtí. Závěrem dodávám, že Death of Me rozhodně není určen popkornovému publiku, které nachází zalíbení v tuctových lekačkách či zběsilé akci. Jedná se o horor pro opravdu vyzrálé fanoušky žánru, kteří dokáží ocenit skutečnou kvalitu. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku uděluji pět slabších hvězd. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v provincii Krabi v Thajsku. (SONY_)

Reklama

Reklama