Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent (Jean-Claude Van Damme) se musí po 25 letech vrátit do činné služby, když musí zachránit svého syna před falešným obviněním z pašování drog a obchodu se zbraněmi. (p.a.douch)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Netflix sám o sebe určite nie je zárukou slušnej akčnej zábavy, ale predsa len aspoň dokáže ponúknuť potrebné produkčné zázemie, čo týmto klasickým akčným hrdinom už roky chýba a Jean-Claude Van Damme je z nich asi jediný, ktorý sa aspoň občas snaží svojich fanúšikov potešiť, preto som si od tohto filmu dosť sľuboval, ale zbytočne. Len samotný Van Damme aspoň z toho vzišiel so cťou, lebo on za to prakticky nemôže. Tu je problém už v samotných základoch, síce zápletka na prvý pohľad nevyzerá najhoršie, tajný agent, samozrejme najlepší z najlepších, ktorý sa musí postarať o svojho syna v problémoch, ale ten scenár nestojí absolútne za nič. Akčné komédie vyzerajú teda inak a to aj tie francúzske, tak neviem, čo malo byť toto. Uvrieskaná šaškáreň, v ktorej vystupuje nespočet absolútne zbytočných a otravných postáv a tak celkom rýchlo som tomu prestal venovať pozornosť. A pritom aj tak som na konci zistil, že som vlastne vôbec nestratil prehľad v deji, ale tá cesta postáv ku svojim cieľom je tak nezaujímavá, že vôbec neviem, čo si o takomto scenáristovi mám vôbec myslieť. A tak jediný skutočný klad je tu samotný Van Damme, ktorý už je síce starý, ale herecky to v pohode utiahne a bavil ma a tak len kvôli nemu som sa nenudil. Inak zvyšok obsadenia by ozaj potreboval kompletne vymeniť a hlavne dve tretiny rovno zrušiť, desať dôležitých postáv nemá v takomto žánri čo robiť. Sklamaním je ale aj akcia, kde už nanešťastie Van Dammov vek vidno najviac. Súboje na prvý pohľad nie sú najhoršie a odohrávajú sa v celkom atraktívnych interiéroch, ale sú moc zostrihané a hlavne tu strašne moc vidno dabléra. A dokonca pár krát je jeho tvár rovno rozmazaná. Pár krát niekoho udrie alebo občas kopne, ale inak sa o väčšinu akcie postará dablér a nie nutne len náročnejšie kúsky a to je predsa len smutnejšie. Samozrejme mu to nezazlievam, má už svoj vek, len už mi je jasné, že sa žiadnej lepšej akcie od neho už nedočkám. A mimo to je tu ešte pár automobilových naháňačiek, ktoré nie sú nič výnimočné, ale neurazia. A veľmi zle je na tom humor, je ho tu strašne moc, ale je zúfalo nevtipný, asi dva razy som sa trochu pousmial a to je všetko. Takže Posledný žoldnier nie je úplná strata času, Van Damme pobaví, ale ním všetky klady končia. 45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Věřme že jeden z posledních Van Dammů. K Seagalovým hrůzám má tohle hodně daleko, vždyť se jedná o pěkně naleštěnou produkci pod dohledem Netfilxu, ale stejně zůstává taková ta hořká pachuť, že ani z tohodle se žádná klasika nikdy nestane. A nadále tedy platí, že vše podstatné JCVD už dávno řekl. 30% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl celý film jak scéna v "soukromým kině" dám mu pět. Všechno začalo u plakátu na Krvavý sport a pokračovalo fashion alá Tony Montana, jenže bohužel, tato scéna velmi výrazně ční nad zbytkem filmu. Ten přípomíná spíš blázinec před kamerou než ucelený film, ale ještě překvápko je JVCD nejen, že je pořád ve formě, ale přišlo mně, že jako jediný to chytil za dobrý konec. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

A já tomu ty čtyři dám rád.Čekal sem akční oddechovku a tu sem taky dostal.Van Damme je sice už lehce za zenitem a ze všech "klasických" akčních hrdinů vypadá nejhůř,ale taky ukázal,že se dokáže nebrat úplně vážně a to platí i pro tenhle kousek.Akce je tu slušná,má to dobré tempo,fórky fungují a upřímně si dovedu představit,že to časem uvidím znova...70% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Invaze Žána na Netflix u mě vyvolala nadšení. Spojení akční legendy, francouzské komedie a utahování ze sebe sama, mi zněla skvěle. První na co jsem si vzpomněl byl Špión se Stathamem. Říkal jsem si, kéž by se to roli právě Jasona blížilo. Bohužel se tak ale neděje. Když už to tak může vypadat, jakoby se stroj zadrhne. Když se tvůrci touto cestou vydali, měli jít až na dřeň. Zde jsem ale dostal jen Žána, otravnýho syna a pár postav z nichž mi přišla zábavná pouze chlápek z ambasády. Ten trouba si kradl všechen prostor pro sebe a byl skvělý. Musím říct, že i když to celé má "jen" 110 minut, přišlo mi to o dost delší.  U mne zklamání za 55 procent. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna z porodního sálu. (Rominator)
  • Vo filme je viacero odkazov na iných, prevažne akčných snímok. Napríklad Jean-Claude Van Damme (JCVD) so svojím tancom pripomína svoju ikonickú scénu z filmu Kickboxer (1989). V jednom z ďalších scén je zase plagát filmu Bloodsport (1988), ktorý zbadá postava JCVD (Richard) a začne sa smiať. Práve Bloodsport bol v kariére Jean-Claude Van Damme (JCVD) prelomovým filmom. (BOURQUE)

Reklama

Reklama