Reklama

Reklama

Připravte se na nejskandálnější milostný příběh o dospívání... a explozích! Jakmile studenti na jejich střední škole začnou nevysvětlitelně vybuchovat (doslova...), maturanti Mara (Katherine Langfordová) a Dylan (Charlie Plummer) se snaží přežít ve světě, kde každý okamžik může být jejich poslední. Poté, co se mezi nimi zrodí nečekaná láska, Mara a Dylan zjistí, že když už nemají příslib zítřka, mohou konečně začít žít pro dnešek! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik vybuchujúcich hláv a už vôbec nie v takomto žánri, kde sa všetko okolo toho snaží tváriť na klasickú stredoškolskú záležitosť so štipkou romantiky, ktorá bola ale veľmi mätúca. Mastnovlas Plummer totiž vyschol ako jesenná halúzka a pri bozkávaní to vyzeralo, ako by tam boli dve lesbičky: on ako tá vysušená a Katherine Langford ako tá, ktorá mu pravidelne žerie večeru. Inak kto nevidel, tak nech si radšej vychutná Plummera v seriáli Hledání Aljašky, kde bol nielen presvedčivejší, ale celý ten krátky seriál bol úplne o niečom inom, mal svoju kvalitnú krimi rovinu a mal tam aj oveľa krajšie dievča. Tento film sa mi vyslovene hnusil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pohodově obsazené a dejme tomu dvě třetinz celkem úsměvné, ačkoliv smích se v mém případě nedostavil ani jednou. Nicméně celou dobu jsem měl pocit, že téma by zasloužilo vážnější zpracování ať už jako psychologické drama, nebo klasický horor, přičemž romantickou linku bych klidně nechal. Komediální rovina mi k tomu prostě neseděla. A totoéž se dá říct o poslední cca třetině. Film sice přešel do kýženého vážnějšího módu, ale režii to moc nejde. Celkově průměr, který nenadchne a neurazí. 50% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolská (skoro) romance, v níž (za nezjištěných) příčin) vybuchují (skoro) maturanti. A v popředí stojí jedna vnadná blondýnka, co by ráda podnikla jeden pořádný (roz)krok do své dospělosti. Brian Duffield je znám svými scenáristickými zakázkami, ovšem výlet do oblasti režie učinil až s tímto kouskem, který by klidně mohl zapadnout mezi sérii Nezvratný osud. Kdyby se mu ale chtělo. A jelikož se mu nechce, hlavně absentuje jakákoliv sestavená teze, co má za následek katastrofické řídnutí řad omladiny, tudíž je zvolen jiný směr i přístup. Komediální romance, prvky scifi i hororu, to není žádné novum. Nicméně se dá na tomto mixu žánrů vystavět solidní podívaná, která má inteligentní až bizarní nástin. A hlavně vnadná Katherine Langford v titulní roli exceluje. Pravda, hraje středoškolačku a ve skutečnosti už není náctiletá, rozhodně však umí podržet svého režiséra. Z jeho režie je víceméně cítit začátečnická neobroušenost i nezkušenost, film v žádném případě nedisponuje závratným tempem a speciálními efekty, co by si zasloužily superlativy, rozhodně však byl podán patřičný důkaz o tom, že koexistence nesourodých žánrů ma v sobě kus neotřelosti a vzácné tolerance. Tak snad se duo Katherine Langford a Brian Duffield ještě (nesexuálně) spojí i napříště a ukojí diváky svérázným dílkem. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi komedie z prostředí středních škol a nepravděpodobné romance mezi outsiderem a sympatickou dívkou, která nepatří k nafrněným primadonám, Spontaneous vám nabídne obojí a navrch přihodí krvavou zápletku, jejíž uchopení se napříč filmem pohybuje od skvělého přes nepřekvapivé až po bezradné. Režisér Brian Duffiled odvádí zkušenou práci a obzvlášť v první polovině zásobuje diváky vynalézavě natočenou dávkou zábavy, zatímco dva hlavní hrdinové jsou svou uměřeností a nerdovskými filmovými citacemi (dojde na E.T. a samozřejmě na Davida Cronenberga, nekorunovaného krále vybuchujících hlav) taktéž skvělí. Bohužel, v poslední třetině se nedaří dostát všem načrtnutým motivům a přichází dost rutinní vykrádačka stokrát viděné psychologické sondy do rozervané dospívající duše, která náhle neví, jak si zachovat vlastní tvář. Katherine Langford je ale super, a kdyby se podařilo zůstat na vlně vypravěčsky stylové a nápadité první půlky, šlo by o jednu z nejlepších komedií se středoškoláky - a s vybuchujícími hlavami navrch. 65% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vyborny mix roznych filmovych zanrov,aj ked nie kazdemu to sadne,no na mna to urobilo dojem,najvacsim plusom a tahakom bola herecka Katherine Langford,ktora bola skvela,blazon ako sa patri,ale v dobrom slova zmysle a ta jej pekna tvaricka,juuuuuuuj,takze nemozem si pomoct,ale dam plne hodnotenie a basta...:-) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama