Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do žánru high school shooting nepřináší nic nového. A jak víme, byli tu režiséři, kteří se s tématem poprali daleko lépe (Gus van Sant, Villeneuve). Je to dobře natočené, dá se na to dívat, ale používá to takové ty klasické berličky a klišé. Uvedu pár příkladů: únavné rozhovory hlavní hrdinky s matkou, které se vůbec nepovedly, akční scény průměrné, padouch, který svléká sexy učitelku, ale pak je vyrušen atd. Je zajímavé, jak film může získat nálepku jakéhosi "alt-right" či "right-wing" (ultrapravicového) filmu. A to zejména kvůli zapojení Bena Shapira a severu Daily Wire. Přitom nikdo tam nijak politicky vyhraněný není, narozdíl od filmu Hunt, který skutečně kritizoval levicové liberály. Kritika uživatele JFL mi v tomto přijde přehnaná. Určitě lze namítnout, že film vychvaluje držitele zbraní, ale to skoro každý akční film. Ono akční hrdina většinou musí umět střílet, takže to těžko může být člověk, který odmítá vzít do rukou zbraň. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

81% na IMDB je buď podplacené anebo mají BUG v databázi, protože tohle bylo hodně špatný a tentorát se shoduji se 14%, které udělují kritici. Run Hide Fight mělo být jakousi variací na Die Hard, ale je to spíš parodie než pocta a většinu času jsem se cítil trapně. Na školu zaútočí teen teroristi ( really!), kteří celou show live streamují, no první kámen úrazu je že jsou jen 4, takže na akční scény rovnou divák může zapomenout krom prvního vtrhnutí zde není vůbec nic. Hlavní hrdinka je sice sympatická, ale to je tak všechno. Záporáci přehrávají až to bolí, vůbec z nich nejde respekt, nemají žádný zajímavý plán a celý film se jen běhá po škole, ale nic se pořádně zajímavého neděje. Není to akční, není to napínavé, není to zábavné, není to ani brutální a hlavně to má proboha 2 hodiny, takže většinu času si divák hlavně přeje konec. Za me palec dolů a film pro děcka. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 3/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V Amerike kde si študentíci strieľajú po škole v rámci hobby sú takéto filmy asi povinnosťou. Inak všetci zlí sú našťastie belosi z toho dva retardované ksichty, takže chvalabohu nebudú protesty. V podstate okrem prvého vtrhnutia auta do budovy a potom bezbrehého strieľania sa vo filme dokopy nič neudeje. Akurát je tu nesmierne veľa scenáristických medzier. Dievča je na hajzli 3 metre od miesta činu a nepočuje streľbu, za to vrahovia počujú, keď na poschodí spadne stolička. Alebo na začiatku paľby niektoré obete šialene utekajú nie preč od vrahov, ale priamo k nim. Potom hoci už polhodinu sa v škole strieľa, v tej istej budove naďalej prebieha vyučovanie, nikto si nič nevšimol, nikto nič nepočuje, pritom sa tam nepáli z detského koltíka a o tlmiči tiež ani nesnívali. A takýchto dier tu bolo veľa. Jediným pozitívom je hlavný záporák a potom fakt, že aj v tomto filme sme mali možnosť počuť zázračné slovíčko roka 2020 – lockdown, tentokrát sa našťastie jednalo iba o školu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozkročené mezi teenage verzí Smrtonosné pasti (vedle základního schématu nechybí ani prolézání ventilací nebo komunikace s padouchem přes ukořistěný mobil) a dramatem o střílení na školách a nefungující na žádný způsob. Na akčňák je to utahané a málo akční a zábavné, na drama je to mělké. Bavil mě teatrální padouch, ale o co mu šlo, jsem nepochopil. Bez promluv hrdinky s mrtvou matkou bych se obešel a taky bych trochu prostříhal hrdinčino pajdání chodbami. Ale i když by zkrácení o 20 minut trochu pomohlo, pořád by to byl civilně natočený film, co nejede na efekt, ale nemá ani hloubku. Škoda, potenciál tu byl. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Streľba na škole a názov filmu, ktorý si treba zapamätať. Aj takéto incidenty sú, kde je pochybná motivácia, ale celkom dobrá príprava a nejaký cieľ. Čajka sa rozhodne namiesto záchrany seba zachrániť aj ostatných. Tento hero moment mohol radšej prebrať jej tatko alebo aspoň ozbrojený ochrankár. Tak či onak, je to fajn vidieť. 3 z 5 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Zbabělý bezpečnostní důstojník, který utíká a pak se nedobrovolně pomočí, je poctou Scotovi Petersonovi, školnímu bezpečnostnímu důstojníkovi přítomnému střelbě na střední škole Stoneman Douglas v Parklandu na Floridě. Stoneman, který byl později obviněn ze zanedbání péče o děti a zaviněné nedbalosti, se během střelby slavně vykašlal na studenty, ačkoli jeho úkolem bylo je chránit. (Johnny.ARN)
  • Učitel francouzské literatury čte z knihy „The Sweet Cheat Gone“ a vysvětluje, že Marcel Proust zemřel hned po napsání tohoto textu. Ve skutečnosti, když Proust v roce 1922 zemřel, pracoval ještě na třech dílech svého slavného sedmidílného románu – „In Search of Lost Time“, „The Prisoner“, "Sladký podvodník zmizel" a „Time Regained“ byly vydány posmrtně. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 Zoe (Isabel May) vstoupí během obléhání do jídelny a na stěně za ní v pravém dolním rohu obrazovky je vidět stín kamery. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama