Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Soubor dokumentů známého anglického přírodovědce Davida Attenborougha, který se stává naším průvodcem naskrz divokou přírodou. Zabývá se především studiem chování živočichů v těch nejvýznamnějších životních situacích. Zde jsou názvy jednotlivých dokumentů:
1. Na lovu i na útěku
2. Rozmluvy s cizinci
3. Boje
4. Stavba domova
5. Dospívání
6. Námluvy
7. Přátelé a soupeři
8. Pokračování rodu
9. Hledání cesty
10. Zrození
11. Za potravou
12. Soužití (TheRaven)

(více)

Recenze (9)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Dobře si vzpomínám, když se někdy v polovině devadesátých let u nás objevila krabice s několika žlutými videokazetami. Rodiče měli vždy blízko k přírodě, tak chtěli trochu té krásy i do naší bedýnky. Seděli jsme u televize a pozorně sledovali jednu kazetu za druhou. Opravnu vynikající a hlavně kvalitní podívaná, podaná lehce stravitelnou a poutavou formou. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Zde poprvé (i když nejsem si úplně 100%ně jist, je to přeci jen tak dávno) jsem se setkal se svým idolem sirem Davidem Attenboroughem, který ve mně vznítil lásku k přírodě a přírodovědným dokumentům. Krásný seriál, kde se člověk dozví spoustu zajímavých věcí o zvířatech (lépe: živočiších, tvorech), se kterými se v životě ani nemusí setkat. Super série pro všechny milovníky přírody a studenty nebo aspiranty biologie, etologie, evoluční biologie nebo behaviorální ekologie. Bravo Davide, BRAVO! Verdikt: 5* a 90 - 95 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v potaz, že jsem již pár sérií D. Attenborougha viděl, přijde mi tato, tak nějak obyčejná. I přes několik fenomenálních pasáží (lov kosatek, sonda do termitiště) totiž tato série nevzbuzuje onen pocit mimořándosti. Série Planet Earth, Life, Great Natural Events a Africa jsou totiž díky neustálému zahlcování diváků jedinečnými úkazy doslova spektakulární. Starší Life on Earth si mě pro změnu získal úchvatným Atteboroughovým vyprávěním. Tato série, ale ve mně nic z toho nevzbuzuje. Jednotlivé příspěvky jako by byly zaměřeny hmyz, či mořské korýše a jiná menší zvířata, někdy natočená třeba v teráriu, která mě až tak moc nebereou. Nemastný neslaný dojem završuje odpudivá syntetizárová hudba, která je po orchestrálních doprovodech výše uvedených sérií krokem dolů. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama