Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby Ondřej Trojan udržel laťku na úrovni prvních 15-20 minut, tak bych neváhal s hodnocením jít o dost výše. Bohužel kvalita humoru i příběhu šla docela rychle dolů a několik dalších vtípků nestačilo zachránit celých 103 minut. Přesto bych film vůbec nehaněl. Jsou tu zajímavé postavy, příběh, celkově atmosféra dobového tábora je velmi podařená a mnoho situací vtipně vygradováno (viz. "celý to tady mohlo shořet kvůli tvé lázni"+následující incident:)). Celkově mi přijde Pějme píseň dohola jako taková americky (to nemyslím vůbec jako nadávku, ale jako styl humoru) laděná komedie o pionýrském táboru a všech různých táborových zvyklostech doby ještě nedávné. Komedie, která věděla co a jak ukázat, ale neudržela svůj styl po celou dobu. PS: závěrečné titulky potlesk:) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, pro mě kultovní komedie pánů Hřebejka a Jarchovského, pod režií Ondřeje Trojana. Zajímavé herecké obsazení, krásné archetypy lidí (tupý silák, kráska, šéfka uklízečka, naivní mladíček, zatrpklý mladík, hipík - nejsem žádný soudruh - a další), silné zážitky z tábora a konec socialismu. Opravu vtipný film, který je ze života. Kdo zažil pionýrské tábory a trochu chce, v postavách filmu si sám sebe najde. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Příšerný postsynchron, a ne vždy je patrné jestli jsou výkony stylizované nebo špatně zahrané... Ale vizuálně je to nádhera (kompozičně, barevně + věrohodná prostředí jsou využita na maximum) a celé to má velmi příjemnou atmosféru podivnosti předrevolučních dob. A k tomu nemalou měrou přispívají i krásné koláže Davida Vávry. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, občas trochu zvláštně (pře)stylizovaný film (zvláště pro diváka, který by snad neznal divadlo Sklep), který toho z prostředí bývalých pionýrských táborů ukazuje opravdu hodně a po jehož shlédnutí jsem konečně jako téměř padesátník pochopil, jak že to na těch pionýrských táborech, kam jsem jako ultranaivní školáček jezdil, vlastně chodilo :-). Režisér zasluhuje absolutorium především za vedení dětských (ne)herců, se kterými se mu podařilo vytvořit rovnocennou kompaktní zálohu sklepáckému jádru (které ovšem ve filmu není!). Některé scény jsou skutečně jedinečné (poněkud chaotický strašidelný les, který mi připomněl dokonce Sen noci svatojánské, i když jen ve verzi Sex noci svatojánské od Woodyho Allena), některé dějové linie trochu slabší (hlavní "lovestory"), celkově ale film dobře drží tvar (a to je speciálně pro jahola jedna z nejdůležitějších, protože nejtěžších, věcí). Ze škatulky komedie film neustále vykukuje, přesahuje a rve se do satirických poloh, často vlastně velmi drsných, ale bohužel asi přístupných opravdu jen pamětníkům. Pro ty, kdo nezažili, tak 2-3/5, pro nás, co jsme si postupně na táborech zahráli řadu rolí z tohohle filmu, se hodnocení blíží až 4/5. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Bylo mi to doporučeno od mých spolužáků, že jestli jsem tohle neviděla, tak fakt musím už jen kvůli "A švidra vydra". Upřímně bylo to dobré doporučení. Smála jsem se u toho docela dost, nad těmi stupidními dialogy aka "No tak s dětma už dělám leta. A myslím že to dělám dobře. Zatím. - Eště co na to děti. - Hele sklapni vrtuli Saďoure. Já už hergot nevím. To je asi švidra." či ještě inteligentnější reakce "No a teď ty Bobe. - Já jsem Bob, ale to už si říkal. - To je Bob." Zírala jsem na to ucho, mladičkého "Lotranda" aka Strach jako 17letý (sorry kámo, ale ať už si režíruješ, co chceš - i když jsou to dobré filmy, pro mě si furt Lotrando). Jedné věci si člověk všimne hned na začátku - jak sakra dobré dětské herce jsme dříve měli. Kam se na to hrabou ty dnešní děcka ze všech seriálů a filmů, které odříkávají své řádky jako básničku a tváří se u toho jako "mamí já tu nechci být, co to po mě sakra chtějí". Prostě nevím, čím to je, ale dříve ty děcka uměla hrát a tady tohle je důkazem. "A co kouzelný slovíčko? - Švihej!" Jediná scéna, která mi nešla do hlavy bylo to desetiminutové pochodování krajinou za doprovodu hudby jak od nějaké jazzové alternativní kapely. Zbytek byla řada báječných scén, ze kterých na ukázku třeba, když ten špekáček šel tančit ploužák s dřevěným sloupem, hezky se uklonil a tančil.. a jak pak odstrčil toho, co ho chtěl vystřídat. Prgy mrgy tygr aka Primeros.. evidentně značka prověřená léty. Konec tábora byl naprosto nezapomenutelný a fantaskní. 3-4* P.S: Ty cíchy /rozuměj povlečení/ poskládali pěkně hnusně. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Během výletu, kdy oddílový vedoucí Zdeněk Faustus (Jan Procházka) vyráží s dětmi pěšky z Vysočiny, je možné všimnout si, že mapa, kterou při sobě má, zobrazuje blíže neurčený přímořský stát. (Liš)
  • Na konkurz dorazilo přes dva tisíce lidí, avšak Ondřej Trojan měl na něj vyhrazených pouhých 6 hodin, a tak si stoupl před halu a jen lidem říkal, zda-li mají jít dál nebo domů (tím zabral 4 hodiny). Mezi 200 šťastlivců se dostala i Aňa Geislerová, ta však byla neukázněná, dělala si co chtěla a byla poslána domů. Následně si Ondřej Trojan uvědomil, že nemá obsazenou ani půlku, a tak Aně roli nakonec dal. (houdek442)
  • Pějme píseň dohola mělo původně být drama z reálného socialismu, ale Sametová revoluce, jež proběhla během příprav, přinutila režiséra Ondřeje Trojana záměr přehodnotit. Jan Hřebejk a Petr Jarchovský, kteří začali psát scénář na Silvestra 1989, nakonec udělali z Pějme píseň dohola komedii s občasným rýpáním do právě skončené socialistické éry. (Šéfik)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama