foto

Václav Chalupa

  • nar. 12.7.1974 (43 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po nedokončeném studiu hudebně-dramatického oboru na pražské konzervatoři zakotvil na několik let v divadle Rokoko. Již v době studií se objevil před televizní kamerou, poprvé to bylo v roce 1990 ve filmu PĚJME PÍSEŇ DOHOLA a rok nato jako Stavinoha v OBECNÉ ŠKOLE. Následovalo několik menších rolí, např. v Hřebejkových ŠAKALÍCH LETECH (1993) nebo v seriálu PRIMA SEZÓNA (1994). Nejvíce ho však proslavila až role Pýta ve ZDIVOČELÉ ZEMI, která se natáčela v období let 1997 - 2010).

Velmi často je také obsazován do zahraničních snímků, které vznikaly u nás. Jmenujme alespoň BÍDNÍCI (2002), xXx (2002), HANNIBAL - ZROZENÍ (2007). Jako zajímavost můžeme ještě připomenout, že v roce 1993 se mihl ve videoklipu Filipa Renče k písni Lucie Bílé Láska je láska. V současnosti nemá stálé divadelní angažmá a působí jako herec na volné noze. V divadle ABC např. ztvárnil roli Harpagona v Moliérově Lakomci.

Katka "artcha" F.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Lída Baarová
Zločin v Polné (TV film)
2015 Gangster Ka
Last Knights
2013 Colette
Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Prozření Josefa (studentský film)
2008 Mr. Johnson
Pachuť (studentský film)
2007 Hannibal - Zrození
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
Poslední vlak
2005 Kletba bratří Grimmů
2002 Richard III. (divadelní záznam)
xXx
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 Hanele
1998 Bídníci
1997 O perlové panně
Zdivočelá země
1996 Král Ubu
1995 Malostranské humoresky
Mutters Courage
Válka barev
1993 Konec básníků v Čechách
Nesmrtelná teta
Šakalí léta
1992 Don Gio
Dva z nás (TV film)
1991 Obecná škola
1990 Marta a já
Pějme píseň dohola

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Bestie (E10)
Charité (TV seriál)
Wundermittel (E04)
2015 Atentát (TV seriál)
Popel (E08)
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Kapka krve (E01)
2014 Tři mušketýři (TV seriál)
Návrat domů (S01E05)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
Na útěku (E10)
2012 Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2004 Černí baroni (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2002 Maigret (TV seriál)
Maigret a obchodník s vínem (E37)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1999 Nemocnice na pokraji zkázy (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
1994 Prima sezona (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)

Dokumentární

2009 Lucie Bílá Best of Video
2004 Lucie Bílá: Láska je Láska

Hudební videoklipy

1992 Lucie Bílá - Láska je láska (hudební videoklip)
Lucie Bílá - Zahrada rajských potěšení (hudební videoklip)
Lucie Bílá - Zahrada rajských potěšení (latinská verze) (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace