Reklama

Reklama

Zločin pátera Amara

  • Mexiko El crimen del padre Amaro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek, nominovaný na Oscara za nejlepší cizojazyčný film, se točí kolem čtyřiadvacetiletého Otce Amara (Gael Garcia Bernal), který je vyslán do malé farnosti v mexickém městě Los Reyes, aby zde vypomáhal stárnoucímu Otci Benitovi. Po svém příjezdu do Los Reyes se ctižádostivý Otec Amaro setkává s Amelií, krásnou šestnáctiletou dívkou, jejíž zbožnost se brzy začne nezadržitelně proplétat se vzrůstající náklonností k novému knězi. Zatímco odhalení korupce v církvi vyvolá ve městě skandál, Amelia a Otec Amaro propadnou vzájemné lásce a naváží vášnivý sexuální vztah. Amelia jej žádá, aby opustil církev a uzavřel s ní manželský svazek, ale pobyt v Los Reyes Amarovi otevřel oči a ukázal mu, jaké příležitosti skýtá moc církve pro mladého ambiciózního kněze. Uvnitř jeho mysli zuří boj mezi vírou v boha a tělesnou rozkoší. Dřív nebo později musí najít sílu k rozhodnutí, kterou životní cestu si zvolí. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Bajda 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké výkony (především Bernal) a kamera bohužel nezachrání celý film, který trpí hlavně roztříštěným scénařem. Jednotlivým postavám (včetně těch hlavních) je dán neuvěřitelně malý prostor. Prakticky nic se o nich nedozvídáme, a nejen proto se s nimi nedokážeme ztotožnit. Místo nějaké rozumně udělané expozice sledujeme v průbehu filmu krátké zlomky mnoha situací, ve kterých jednotlivé charaktery působí pouze jako loutky scénaristy. Bohužel slabší 3* - očekával jsem lepší zážitek. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

První hodina je k uzoufání nudná, druhá hodina se snaží být šokující a strhující s dojemným koncem. Musím uznat, že takto čistě průměrný snímek jsem sand ještě neviděl. Neni na něm nic špatného, ale nic světoborného zde také nenajdete. Jakýsi příběh o zakázané lásce působí celkem fraškovitě a opravdu nechápu, jak to mohlo být nominované na Oscara. Bohužel mě zklamal i můj oblíbený herec Bernal, který působí unuděně a celý herecký tým nevydává žádně emoce či procítění své role. Musím souhlasit, že to vypadá jako lepší, honosnější telenovela. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Klasickí zástupcovia RKC - šukajú jedna radosť (našťastie tentoraz si to neodnesú detičky), sú jedna ruka s mafiou, ktorej pomáhajú prepierať peniaze, potraty im nevadia, keď ide o ich dôkaz hriechu... Síce tento film nejde až tak na dreň, ako poľský Kler, no aj to stačí, aby sa vám hnusila táto prehnitá organizácia ešte viac. Hlavne, že kážu ľuďom o morálke a o tom, čo môžu a čo nie. Jdu blejt, velebnosti... ()

Aidan

všechny recenze uživatele

Ubohá protcírkevní agitka, která je natolik jedovatá, že mám pro jednou pochopení i pro razanci s jakou se proti ní katolická hierarchie v Mexiku postavila. Iluze o situaci církve ve Střední Americe si nedělám a biskupské zákazy považuji povětšinou za kontraproduktivní, ale v tomto případě by mě - být hierarchou - pokušení Velkého Inkvizitora jistě svádělo. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Škoda, příběh působí neživotně. Možná proto, že postrádá záchranný bod, jímž bývaly mohly být původní reálie 19. století z knižní předlohy a atmosféra. Jako kdyby byl třeba děj Sedmého hříchu beze změn ve scénáři přenesen třeba na letošní Manhatan. Padre Bernal, třebaže má kukadla jak zrcadla, byl zhruba stejně nepříjemný a studený jako kdysi jiný flanďácký "pták v trní", plasťák R. Chamberlain. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Pred premiérou filmu v Mexiku vypukla kontroverzia, pretože niektoré katolícke skupiny sa pokúsili film zakázať. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od románovej predlohy sú vo filme úplne odlišné miesta a časy, ako aj udalosti, ktoré sa tam odohrávajú, ako je pranie špinavých peňazí a prepojenie medzi obchodom s drogami a Cirkvou. (Arsenal83)
  • Vďaka kontroverzii sa film stal v tom čase najlepšie zarábajúcim filmom v Mexiku, keď pretrhol všetky pokladničné rekordy, ktoré dovtedy držal film Sexo, pudor y lágrimas (1999), (Arsenal83)

Reklama

Reklama