Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

tron 

všechny recenze uživatele

Do Kontrabantu išiel Van Damme čerstvo nabudený z iba rok staršieho Double Teamu, ktorý sa vďaka neuveriteľne nabúchanému scenáru, dynamickej réžii, skvele osviežujúcim akčným scénam a parádnemu kastingu, okamžite zaradil medzi jeho najlepšie kúsky. O rok neskôr sa teda opäť dal dokopy s Tsui Harkom, dostali o 5 miliónov vyšší rozpočet a išli na istotu. Alebo chceli ísť. Lenže tentokrát je to už aj na mňa (ako veľkého fanúšika Double Teamu) priveľká hovadina. V akcii (a vlastne tak celkovo) je to natoľko svižný akčniak, až a tak trochu znechutí už na samom začiatku... a potom sa to už nezlepšilo. Tsui Hark dáva nový pojem slovnému spojeniu "ostré tempo". V kombinácii s bizarnými nápadmi (vybuchujúce rifle) rozhodne netypický, síce rozhodne svieži, ale predsa len už "cez čiaru" závan do Van Dammeho filmografie. V neposlednom rade Rob Schneider nie je Dennis Roddman, Paul Sorvino nie je Mickey Rourke a scenáru (inak od klasika žánru Stevena E. de Souzy, ale tu si zjavne vybral slabšiu chvíľku) predsa len chýbajú osobné motívy z Double Teamu (tehotná manželka, syn, únos, pomsta, vyvraždenie tímu). ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Kontraband je snímek plný humoru a zběsilé akce, která nepostrádá koule a nápaditost. Je sympatické, že Jean-Claude se zde nebere vůbec vážně a Rob Schneider mi nikdy nevadil, takže vlastně nemám důvod tomuhle filmu ubírat hvězdičky. Od Tsuiho a Jean-Claudea jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Zběsilou béčkovou jízdu, která je navíc obohacená atmosférou deštivého Hongkongu a přívalem nostalgie z dětských dob, kdy jsem se u podobných filmů tetelil blahem. A to jsem Jeana-Clauda nikdy moc nemusel. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si,že jako novinku jsem se na to furt musel koukat,dnes to na mě až tak moc nepůsobí,za to boje jsou skvělé,akce je tu dost,Hark si podle mě dal záležet a patří to u mě k Vandamovým lepším filmům. Oba se podle mě vytáhli a natočili skvělou akční šílenost v Hong Kongském stylu,zvláště,když na režisérské stoličce seděl sám Hark Tsui a hlavně mu nechybí slušná dávka humoru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia klasicka zbesila Harkovina s prekombinovanou chaotickou zapletkou. Dejova omacka je preto dost otravna. Zachranuje ju len to, ze je pojata komedialne a Van Damme a Schneider su celkom vtipne duo. Akonahle dôjde na akciu, tak je to väcsia zabava, aj ked miestami su bitky az prilis predratovane a tie zelene vybuchy vyzeraju hrozne. Bitky su naviac pojate komedialnejsie a miestami pripominaju eskapady Jackieho Chana. Ale Jackie dokazal predviest ovela sialenejsie veci ako Van Dammov kaskader. Kedze sa film odohrava v HK, tak ma potesili aj cameo vystupy niekolkych znamych azijskych xichtov. Vysledkom je dalsi priemerny film so slusnou akciou, ktory pokazil mizerny scenar. 5/10. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Občasně slušně choreograficky zvládnuté bojové scény, kterých bohužel není moc, nemohou přebít celkovou nudu. R.Schneider je jako vždy trapák, na Van Dammeovi se už viditelně projevují léta, což je vidět i na častém používání dubléra a to i ve scénách nepříliš obtížných, které Jean Claude dříve zvládal sám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)
  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama