Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně 3

  • Hongkong Huang Fei Hong zhi san: Shi wang zheng ba (více)

Obsahy(1)

Lékař Chuang Fej-chung příjíždí do Pekingu, kde se právě chystá prestižní soutěž bojových umění. Nečeká ho ale oddech a zábava. Musí obstát před lstivými soupeři a ukázat lidem, že smysl kung-fu není v soutěžení nebo ubližování nepříteli. Je především o srdci a poznávání vlastního nitra. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

H34D 

všechny recenze uživatele

Každý fanoušek bojových i akčních filmů nepochybně ví, že rozdíly atraktivity a divácké zábavy mezi scénami akčními a neakčními bývají mnohdy veliké. Zde jsou však přímo propastné, děj je opravdu nesmírně nudný, snaha o humor vůbec nefunguje a já to vše musel doslova protrpět. Aspoň, že bojové scény jsou klasicky Hong-Kongsky perfektní. Bohužel další ránu pod pás představuje závěrečný souboj, který jinak na sérii Once Upon a Time in China bývá to nejzajímavější. Z větší části probíhá v kostýmech, které vidíme na začátku, takže o nějaké efektní choreografii se dá hovořit teprve až ho Jet ze sebe strhá... PS: Neustále se opakující a dávno oposlouchaný hudební motiv z prvních dvou dílů už fakt leze na nervy. 5/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Len vyvar skvelych prvych dvoch dielov. Scenar viazne, pribeh je len slabou parlelou na prve dva diely a co je najhorsie, na bojovych scenach sa nepodielal Yuen Woo-Ping - a to je na filme sakra poznat. Tak ci tak ma film predsa len co ponuknut. Vyprava je stale nadherna, Jet Li je stale spravny hrdina, medzi nim a Penny to stale skvelo funguje, je tu zopar vydarenych humornych scien a nakoniec sa najde aj zopar velmi slusnych bojovych scien - znova vsak treba pripomenut , ze s tymy z prvych dielov sa nedaju porovnavat. Najviac potom stroskotava zaverecny boj, ktory je sice originalny, avsak po choreografickej stranke dosti nezvladnuty a nezazivny. Viac dodavat netreba. (6.3/10) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ak by som to mal uviesť na správnu mieru, tak je tretie pokračovanie Once upon a time in China rovnako zábavné ako jeho predchodcovia. Je to hlavne dobre vykreslenými postavami, ktorých osudy ma zatiaľ nenudia a ktoré sú zasadené do historického kontextu a poukazujú na mnohé čínske tradície a na to ako stáli tvárou v tvár technickému pokroku a cudzincom, ktorý si brúsili zuby na ich provincie. Lenže tam, kde by som dal inak aj 4 hviezdu musím jednu s hodnotenia ubrať. Aj keď to má všetky klady predchádzajúcich častí a len naozaj málo nedostatkov, finále a zároveň akési morálne posolstvo mi odrazu vadilo viacej ako by sa mi žiadalo. Film je to stále dobrý a Tsui Hark je stále zručný režisér aj keď jeho súčasná tvorba nedosahuje takých kvalít, hlavne preto, lebo jeho štýl sa už nevyvíja dopredu, len ten koniec bol pre mňa ako fanúšika kung - fu a série naozaj slabý. Keby bol trocha nápaditejší a bez papierových levov, bolo by to o hviezdu naviac. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Wong Fei-Hung na třetí pokus a tentokrát už prakticky bez nějakého národního cítění. Ve třetím díle už z toho je spíš jenom akční komedie, ve které se řeší soutěž o nejlepší skupinu lvího tance a nějaké to "cizina vs. čína" je upozaděno do takové mrňavé části, která je zastíněná právě těmi lvími tanci. Bitky už nejsou dělané na ukázku choreografie jako spíš na využití nějakých těch dynamičtějších komediálních prvků a není tu ani žádný velký protivník, se kterým by si dal Jet Li bitku, ale na druhou stranu je to zasazené do zábavného lvího tance a celé to působí docela poutavě. Kdyby to měla být jenom akční komedie jen tak bez nějakého ozvláštnění podobného tomu lvímu tanci, tak by to určitě byla mnohem větší nuda a hvězdičky by šly dolů, protože už je to takové spíš trochu uhozenější a nějaké silné dějové scény tu už moc nejsou až na pár výjimek typu Kovadlina se zlomenou nohou. A ty humorné prvky taky nejsou tak úplně jako pecka, ale zase nejsou úplně trapné a dá se na to koukat jako na pohodovou akční komedii tak na tři hvězdičky, ale za ty lví tance a masky a pár zábavných scén tomu dáme pro jistotu ještě jednu. Navíc když je tam Jet Li :). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny diel trilogie Wong Fei -hung tsi sam : Siwong tsangba /prelozene ako Tenkrat v Cine 3/ sa dockal vzniku uz roku 1993. Najslabsi diel trilogie je to urcite, a presne toto je film, preco sa vyhybam filmografii Jeta Liho, Bruce Lee-ho atd atd. Nuda priserna nuda, a este raz nuda. O tomto je tento film. 25 % ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • První film ze série "Once Upon a Time in China" obsahující Dolby Stereo zvuk. (ČSFD)

Reklama

Reklama