Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně a Americe

  • Hongkong Huang Fei Hong 6: Xi yu xiong shi (více)

Obsahy(1)

Další volné pokračování příběhů o legendárním čínském mistrovi. Wong Fei-Hung se tentokrát vydává až na Divoký západ, aby zde pomohl čínským přistěhovalcům. A čelit zde musí nejen jazykovým bariérám, ale též lupičské bandě, indiánům či ztrátě paměti. Do hlavní role se opět vrací Jet Li, ale i ostatní předvádějí neuvěřitelné kousky z bojových umění. (Tamten)

(více)

Recenze (14)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Drátová "kunfovačka" na Divokém západě je Vám taková energická, laciná (slyš umělou synťákovou hudbu), bezstarostně béčková šaškárna, v níž si ponižovaní Číňané vydobudou (= vykopou) respekt mezi Indiány i (zkorumpovanými) bělochy. Z pateticky "hrdobijeckých" proslovů mistra Wong Fei-hunga si sama utahuje. 5/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak milé překvapení, že závěrečný díl ŠESTIdílné série bojových filmů o konfrontaci čínského bojového umění a tradičních hodnot s výdobytky západního světa se po rapidně upadající kvalitě vyzvedl, troufám si říct, na druhý nejlepší film série. Děj je sice tradičně jednoduchý a v žádném případě sofistikovaný, ale aspoň je dynamický a řeší více věcí, čímž slušně potírá případnou nudu a zdlouhavost. Je zasazen do divokého západu, kde v opačných rozích ringu stojí hospodští kovbojové, nativní indiánské kmeny, čínští přistěhovalci a Wong Fei-Hung se svou snoubenkou, kteří se potřebují znovu nalézt po těžké nehodě. Bojové scény v čele s hutnou závěrečnou akcí svou choreografií možná nedosahují dokonalosti jedničky, či filmů jako Fist of Legend, ale stále jsou nadmíru povedené. 7/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trošičku jsem doufal v epické završení celé ságy o čínském lidovém a národním hrdinovi. Nicméně poslední Wong Fei Hungovo dobrodružství je jen dalším rodokapsovým sešitkem na jedno použití, tentokrát si "zadrátujeme" na Divokém Západě a do hlavní role se vrací i Jet Li. Prvky čínské veselohry tu sice máme, ale vcelku jemné a v jejich rámci potěšil i lehce karikující tón národovecko-socialistických tezí páně Wong Fei Hunga.  Tradiční ozdoba v podobě choreograficky vymazlených soubojů tady nijak výrazně nezklamala, ale od Sammo Hunga bych čekal rozhodně víc. "Fantasy kung-fu na drátech" si zaslouží minimálně oslavné zpomalovačky, provazce deště, závoje vířícího prachu či aspoň  krev líně stékající po tváři..  a tady zůstává jen pohoršení ochránců zvířat nad nakopnutým vlkem. Spíš jen snesitelný průměr než cokoliv jiného,  a i proto jednu zklamanou hvězdu strhávám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesun do Ameriky, konkrétně na divoký západ, skutečně funguje, a to i přesto, že musí hlavní postava - naštěstí opět v podání Jeta Liho - čelit ztrátě paměti, tak je to opravdu dobré. Jsou zde skvělé scény, je zde podtext rasové kritiky, Tohle je prostě povedené zakončení celé šestidílné série o Wong Fei Hungovi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jaké bylo moje milé překvapení, když jsem zjistil, že "Once Upon in China" má po třetím díle ještě jeden, tentokrát i "...America". Filmu jsem příliš nevěřil, ale samozřejmě jsem ho rychle shlédl. A líbil se. Bohužel ústřední hudební motiv je pozměněn do "indiánského" stylu, takže atmosféra předchozích dílů se tak dost vytrácí. Střet s indiány mi přišel jako by natočen někde v listnáči za chalupou během jednoho dne. Ale co se týče zbytku filmu odehrávající se v místním westernovém městě, tak to byla opět paráda. Jet Li podává opět excelentní výkon, navíc se nekonají žádné velké megaskoky, létání a podobně ... Za dráty se sice tahá ostošest opět, ale jen tak umírněně, aby se neřeklo. Wong Fei-hung je opět maximálně neporazitelná bojová mašina, Jet Li i docela dobře hraje. Na jeho partnerce je vidět už nějaký ten rok. Kovboj-klaďas byl taky v pohodě. Všechno ostatní se dalo. Bohužel je vidět neuvěřitelně nízký rozpočet, který na film padl. Tolik úžasné a vypiplané prostředí původní trilogie filmu se mění v něco příšerného, jak jsem psal .. "listňáč za barákem" a stlučená chalupa sloužící jako bar ... Ale jinak dobrý, zábavný. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama