Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dievčenskej internátnej škole Fairfield Academy sa partia spolužiačok rozhodne zo žartu vyvolávať duchov, keď sa im nakoniec podarí vyvolať skutočného ducha zosnulej študentky. Tá im v tajomnej seanse oznámi, že ich ktosi zabije. Do rána je jedno z dievčat naozaj mŕtve a ostatné sa začínajú obávať toho, čo to vlastne prebudili z hlbín záhrobia. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lightový horor. Väčšinu času prudko zameniteľný, s vraždami mimo záber, maskou a la Eyes Wide Shut škraboška a hlavnou herečkou, ktorá vyzerá jak mladší klon Beatrice Dalle (čiže hnusnou). Dve tretiny stopáže to nemá absolútne nič nové, alebo svoje. Vo finále sa nakopí zopár bizardných halušiek, až konečne začnete veriť, že toto mohol robiť človek, ktorý kedysi písal pecky pre Wingarda, ale vtedy už je trochu neskoro. Tretia hviezda, že mám rád školské slashery a že je Ella-Rae Smith pekná. A že to v záverečnej tretine predsa len získa vlastnú tvár. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teenagerský horor, který jakoby vypadl z 90. let, ale ani tehdy by díru do světa neudělal. Samotná zápletka vč, rozuzlení je blbá až to bolí, ale dalo by se to překousnout, pokud by film disponoval ostaními žánrovými ingrediencemi. Ale bohužel. Atmosféra je nulová. Samotný duch tu vlastně jen blbě čumí a nejsem si jsit, jestli tady byl vlastně nutný. A konečně vraždy jsou tuctové a nudné. Co se naopak celkem povedlo je obsazení. Nemůžu říct, že by se tu jednalo o nějaké herecké exploze, ale partička holek na mě nepůsobila jako hejno zpovykaných hus jak bývá obyčejně zvykem. A líbil se mi závěr, ve kterém se Barrett konečně trochu rozjel a ukázal, že má smysl pro detail. Jen je škoda, že si to nechal na posledních pár minut. 30% s přivřenýma očima. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon Barret scénarista pracující s Adamem Wingardem má na svědomí třeba the Guest a You´re Next či V/H/S a rozhodl se zkusit poprvé režii a bohužel by měl raději zůstat u scénářů.Seance mi trochu připomínala Ouiju, která se však ke konci zvrtne do Slasheru, ale je to slaboučký. v 90. letech by z toho mohl být hit zařazený po boku Vřískotu, ale dnes film vlastně nemá čím zaujmout.Příběh se zaměřuje na novou studentku přijíždějící do dívčí Akademie, kde však brzy dojde k nečekaným úmrtím. No natočeno relativně OK, slečny hezké a to je asi tak všechno.Většinu času se zde řeší dívčí teen problémy, strašení žádné, krve málo, vraha uhádnout poměrně jednoduché a ještě k tomu zde hrají opět lesbičky, je to nějaká nová META! Pro mne zbytečný film, který není zábavný ani brutální ani strašidelný, takže za mne podprůměr, mladé teenky si klidně hvězdičku mohou přihodit. 4/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Suki Waterhouse se pokusí se svými sličnými hereckými kolegyněmi vyvolat ducha mrtvé dívky. Horor o duchovi (Patricka Swayze) ale rozhodně nečekejte. Alespoň  ne v jednoznačném významu "duchařský horor". Režisér a scenárista Simon Barrett nás zavádí do dívčí akademie, kde vládne tak nějak nevraživé a konkurenční prostředí, přičemž se občasně přihodí, že některé nepohodlné studentky pojdou strašlivou smrtí rukou maskovaného vraha. No, pod pojmem "strašlivá smrt" si každý představí něco jiného, ovšem o to ani tolik nejde. Daleko podstatnější je, co se z avizovaného snímku s duchařskou tematikou postupem času vyklube. Režisérovi se v podstatě podařil chytrý tah na hororové šachovnici. Vybral si osazenstvo složené převážně z málo známých mladých hereček, přihodil pěkně příslušné atmosférické prostředí a zkusil nevtíravě diváka šálit a mást tím, jak si dal záležet na tvůrčí neprozřetelnosti. A vše se mu daří zúročit ve velkém finále, kde se to překvapeními a pikantním zúčtováním jen hemží. Suki Waterhouse je spolehlivá herecká akvizice, takže i s ní  a její účastí jsem byl spokojen. Film sužuje místy horší technická stránka. Rozpočet byl zřejmě značně utažený, tudíž se o vraždách ani o masce vraha nedá prohlásit, že by z nich divák šourkem vyboural zeď a vaginální (prů)tok zastavil veřejnou dopravu. Určitě si tu chybějící gore šťavnatost film vynahrazuje kvalitní finální částí, kde jsou i veškeré záhady zdárně objasněny a zvraty pěkně připraveny, ačkoliv jistě se najde nejeden divák filuta, co vraha prokoukne. Jedná se o poměrně kvalitní příspěvek v rámci hororových filmů, co rádi klamou tělem. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak jsem chtěl po dovolený zkouknout nějakej nepříliš náročnej mozkovýplach, no a vyvražďovací duchařina z dívčí koleje mi zněla dobře. Ale trefa vedle. Teda ne že by to bylo nějak náročný dílo, nebo že by to nebyl mozkovýplach, ale v první řadě to je hodně neumětelská krávovina, s ubohým scénářem a příšernejma herečkama (až na tu hlavní, ta šla). A to rozuzlení... no potěš prso. Ale hrajou v tom mladý zmalovaný buchty, je tam trocha náznaků lesbismu, takže ono si to nějakýho toho diváka určitě najde, že jo. A mimochodem tohle se mělo odehrávat ve viktoriánský Anglii, ne v současnejch Státech. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama