Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dievčenskej internátnej škole Fairfield Academy sa partia spolužiačok rozhodne zo žartu vyvolávať duchov, keď sa im nakoniec podarí vyvolať skutočného ducha zosnulej študentky. Tá im v tajomnej seanse oznámi, že ich ktosi zabije. Do rána je jedno z dievčat naozaj mŕtve a ostatné sa začínajú obávať toho, čo to vlastne prebudili z hlbín záhrobia. (Arsenal83)

(více)

Recenze (23)

kingik 

všechny recenze uživatele

Suki Waterhouse se pokusí se svými sličnými hereckými kolegyněmi vyvolat ducha mrtvé dívky. Horor o duchovi (Patricka Swayze) ale rozhodně nečekejte. Alespoň  ne v jednoznačném významu "duchařský horor". Režisér a scenárista Simon Barrett nás zavádí do dívčí akademie, kde vládne tak nějak nevraživé a konkurenční prostředí, přičemž se občasně přihodí, že některé nepohodlné studentky pojdou strašlivou smrtí rukou maskovaného vraha. No, pod pojmem "strašlivá smrt" si každý představí něco jiného, ovšem o to ani tolik nejde. Daleko podstatnější je, co se z avizovaného snímku s duchařskou tematikou postupem času vyklube. Režisérovi se v podstatě podařil chytrý tah na hororové šachovnici. Vybral si osazenstvo složené převážně z málo známých mladých hereček, přihodil pěkně příslušné atmosférické prostředí a zkusil nevtíravě diváka šálit a mást tím, jak si dal záležet na tvůrčí neprozřetelnosti. A vše se mu daří zúročit ve velkém finále, kde se to překvapeními a pikantním zúčtováním jen hemží. Suki Waterhouse je spolehlivá herecká akvizice, takže i s ní  a její účastí jsem byl spokojen. Film sužuje místy horší technická stránka. Rozpočet byl zřejmě značně utažený, tudíž se o vraždách ani o masce vraha nedá prohlásit, že by z nich divák šourkem vyboural zeď a vaginální (prů)tok zastavil veřejnou dopravu. Určitě si tu chybějící gore šťavnatost film vynahrazuje kvalitní finální částí, kde jsou i veškeré záhady zdárně objasněny a zvraty pěkně připraveny, ačkoliv jistě se najde nejeden divák filuta, co vraha prokoukne. Jedná se o poměrně kvalitní příspěvek v rámci hororových filmů, co rádi klamou tělem. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Simon Barrett se v minulosti motal kolem řady povedených filmů jako scenárista, ale jeho celovečerní režijní prvotina je teda nadpřirozenej slasher zcela bez chuti a bez zápachu. Škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon Barret scénarista pracující s Adamem Wingardem má na svědomí třeba the Guest a You´re Next či V/H/S a rozhodl se zkusit poprvé režii a bohužel by měl raději zůstat u scénářů.Seance mi trochu připomínala Ouiju, která se však ke konci zvrtne do Slasheru, ale je to slaboučký. v 90. letech by z toho mohl být hit zařazený po boku Vřískotu, ale dnes film vlastně nemá čím zaujmout.Příběh se zaměřuje na novou studentku přijíždějící do dívčí Akademie, kde však brzy dojde k nečekaným úmrtím. No natočeno relativně OK, slečny hezké a to je asi tak všechno.Většinu času se zde řeší dívčí teen problémy, strašení žádné, krve málo, vraha uhádnout poměrně jednoduché a ještě k tomu zde hrají opět lesbičky, je to nějaká nová META! Pro mne zbytečný film, který není zábavný ani brutální ani strašidelný, takže za mne podprůměr, mladé teenky si klidně hvězdičku mohou přihodit. 4/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krátce poté, co je Kerrie nalezena po pádu z okna na dlažbě v tratolišti krve, přichází do prestižní školy na její místo Camilla. Její přijetí mezi ostatní skončí rvačkou. Přesto si postupně Camille nachází své místo a pokouší se zjistit, jaké tajemství zdi školy ukrývají. Brzy umírá další dívka. Vše nasvědčuje tomu, že za vraždou stojí vyvolaný duch. Jenže, vraždí duchové? Slasher, který jakoby vypadl z osmdesátých let, což já rád. Pravda, více jak dvě třetiny příběhu se nic závratného neděje, studentky se hašteří, atmosféra se snaží být napínavá. Pak se dýchavičný masomlejn konečně rozjede a děvčata začnou padat jako mouchy. Chválím práci se zářivkou a skříňkou. Ano, gore mohlo být výživnější, příběh strašidelnější, scény napínavější. Vše klíčové se odehraje až ke konci. Ta třetí hvězda je za hlavu a krk. Oddechová jednohubka na jedno podívání. Po množství podobných filmů ani nečekám, že by přišlo v rámci žánru něco převratného. Naopak jsem rád, že se film nezvrhnul v mizernou duchařinu, což by bylo ještě horší. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na horor Seance z letošního roku a přečetl si obsah, popravdě mě film vůbec nezaujal. Další trapná duchařina kterou vidět nemusím. V tom jsem si ale všiml, že pod kamerou je podepsán Karim Hussain. Za mě jeden z nejlepších kameramanů.  On byl nakonec tím tahákem proč jsem si rozhodl film pustit. A já si říkal, že když už nic tak aspoň kamera bude stát za to. Ale ono to nakonec tak špatný nebylo. Respektive jsem čekal větší sračku. Nakonec se z duchařiny vyklubal slasher což mě určitě potěšilo. Je fakt, že většinu stopáže se nic moc extra neděje a vraždy jsou většinou mimo záběr.  Výjimkou asi jenom poslední vražda, která je povedená. Co se týče vraha tak ten je z části předvídatelnej a motiv vražd je podle mě stupidní. Seance sice nenabídne nic novýho pod sluncem, ale na jedno podívání OK. Víc jak dvě hvězdy ale dát nemůžu. PS: Karim Hussain za kamerou nezklamal a předvedl klasicky nadstandartní výkon. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lightový horor. Väčšinu času prudko zameniteľný, s vraždami mimo záber, maskou a la Eyes Wide Shut škraboška a hlavnou herečkou, ktorá vyzerá jak mladší klon Beatrice Dalle (čiže hnusnou). Dve tretiny stopáže to nemá absolútne nič nové, alebo svoje. Vo finále sa nakopí zopár bizardných halušiek, až konečne začnete veriť, že toto mohol robiť človek, ktorý kedysi písal pecky pre Wingarda, ale vtedy už je trochu neskoro. Tretia hviezda, že mám rád školské slashery a že je Ella-Rae Smith pekná. A že to v záverečnej tretine predsa len získa vlastnú tvár. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor pre deti a možno ešte pre dievčatá a chlapčekov v šatičkách. Totálne chýbajúca atmosféra, žiadne ľakačky, nič strašidelné tu nefunguje. Vraždy nakrútené bez štipky ambície ukázať niečo desivé. Hlavne, že je film rasovo a LGBT vyvážený, v podstate mi vychádza, že to bol jediným zámerom natočiť tento film. V závere to chce priniesť nejaký gore, ale prinesie to viac-menej v komediálnom štýle s debilnou dúhovou pointou. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

"Duchárska slašerovka říznutá giallo efektom". A celkom to funguje až do záverečnej tretiny, kde sa klasicky začína vysvetľovať kto je kto a prečo robí to čo robí. Za tri seansy. (23.5.2021) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak jsem chtěl po dovolený zkouknout nějakej nepříliš náročnej mozkovýplach, no a vyvražďovací duchařina z dívčí koleje mi zněla dobře. Ale trefa vedle. Teda ne že by to bylo nějak náročný dílo, nebo že by to nebyl mozkovýplach, ale v první řadě to je hodně neumětelská krávovina, s ubohým scénářem a příšernejma herečkama (až na tu hlavní, ta šla). A to rozuzlení... no potěš prso. Ale hrajou v tom mladý zmalovaný buchty, je tam trocha náznaků lesbismu, takže ono si to nějakýho toho diváka určitě najde, že jo. A mimochodem tohle se mělo odehrávat ve viktoriánský Anglii, ne v současnejch Státech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teenagerský horor, který jakoby vypadl z 90. let, ale ani tehdy by díru do světa neudělal. Samotná zápletka vč, rozuzlení je blbá až to bolí, ale dalo by se to překousnout, pokud by film disponoval ostaními žánrovými ingrediencemi. Ale bohužel. Atmosféra je nulová. Samotný duch tu vlastně jen blbě čumí a nejsem si jsit, jestli tady byl vlastně nutný. A konečně vraždy jsou tuctové a nudné. Co se naopak celkem povedlo je obsazení. Nemůžu říct, že by se tu jednalo o nějaké herecké exploze, ale partička holek na mě nepůsobila jako hejno zpovykaných hus jak bývá obyčejně zvykem. A líbil se mi závěr, ve kterém se Barrett konečně trochu rozjel a ukázal, že má smysl pro detail. Jen je škoda, že si to nechal na posledních pár minut. 30% s přivřenýma očima. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to taký milý teen slasher, ale ktorý môže zaujať len mladšie osadenstvo. Lebo je dobre natočený a zo sympatickými herečkami. Lenže je strašne tuctový a okrem jednej zaujímavej sceny na konci, nič zvláštne neponúka. Ja osobne som takýchto filmov videl viacero a niektoré boli lepšie. Tu hlavne chýbala zaujímavejšia zápletka a rozhodne i po obsahovej stránke mohol byt lepšie stráviteľnejší. Lebo čo sa nám tvorcovia snažili nahovoriť o motíve killera bolo trápne, uhodené a až tupé. Nemá ani atmosféru a je i dosť predvídateľný. U mna by to bolo za čisté 2*, ale cítim, že musím tu 1* prihodiť, aspoň za snahu. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Barrettov (scenárista You're Next) režijný debut nedopadol až tak zle, stále sa však z toho dalo vyťažiť oveľa viac. Už spočiatku bolo cítiť, že režisér filmu pravdepodobne má určitý "režisérsky um" (pekne a svižne natočené + s miernou dávkou atmosféry 90. rokov, k čomu dopomáhal aj soundtrack), ale ešte intenzívnejší bol pocit, že bol celý film natočený veľmi narýchlo a bez väčších ambícií (akoby tvorcovia narýchlo zbúchli niekoľko scén a za tri dni bolo natáčanie hotové). Preto to vo viacerých ohľadoch prevažne nefungovalo - nebolo cítiť žiadnu hororovú atmosféru či napätie a väčšina hororových scén pôsobila smiešne alebo trápne. Najviac to schytal scenár, ktorý za celých 60 minút nemohol priniesť nič nové a originálne. Našťastie sa však Barrett krátko pred koncom schopil a zapojil svoj scenáristicky um - vzniklo tak rozuzlenie, ktoré síce nedávalo absolútne žiadny zmysel, ale aspoň konečne diváka vytiahlo z nudy a dokázalo aspoň na tých pár minút zabaviť. Vo výsledku tak ide o slabší podpriemer s veľmi kolísavou kvalitou, ktorý ale až tak neurazil a našťastie nedopadol ako jeden nemenovaný horor z roku 2019, ktorý máme všetci veľmi radi. Jednu hviezdu pridávam za tú pusu na konci, tá bola celkom milá. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Scénárista k filmům jako You´re Next a Temple si odskočil natočit vlastní horor a nedopadlo to vůbec špatně. Největším plusem filmu je to, že se zde až na  jednu výjimku vraždí samé ženské nemá to žádné feministické sračky (zdravíme tvůrce remaku Black Christmas) a celkově to slušně odsýpá. Je pravda, že ten konec s zabitím té co to dělá je spíše vtipný a na náhodu , ale to je tak možná jediná věc co můžu vytknout. Líbil se mě i motiv vrahů, že to nejsou  vyloženě psychopati jak ve většině slasherech, ale v podstatě ´´ improvizují,, . 80 procent ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Strasny. Myslel jsem, ze mrknu aspon na mlady mrdziny, ale pochopitelne z peti holek jedna zluta a jedna kofola. To uz je proste nesnesitelny. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Od Barretta bych čekal víc, většina toho co napsal se hezky vymykala stereotypu žánru, tohle je ovšem drtivou většinu stopáže stokrát videná kravina z holčičího internátu. "Strašení" zde absolutně nefunguje a celý to v podstatě stojí na finálním odhalení ke kterýmu je velmi těžký se tou nudou probojovat. Za zmínku tak stojí jen hudba a sympatická hlavní hrdinka. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Beloška - Check. Černoška - Check. Aziatka-Check. Plus Černoška lesbička- Check.  Tak, keď už máme korektné obsadenie poďme k filmu. Suki nádhera, dobre sa na ňu pozeralo, tak isto ako aj Inannu. Inak sledujeme slasher, kde to robí asi duch ale všetci vieme kde je pravda. Zabitia o ničom, je to dosť nudné a má to 80look ale všetci tam majú Iphony. Hudba úplne odveci, no a koniec. Tak ten je nechcene smiešny. Hlavná šprtka ovláda bojovné umenie, druhej padne na hlavu omietka a omráči ju, no a nesmie chýbať ani drsná hudba a top zvrat je, že to urobil Školník... U mňa za Suki a funny koniec 2*. PS: A aby sa niekto nesťažoval, lesbička je aj hlavná hrdinka, no vďaka zato. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Barrettova kombinácia hororových a thrillerových prvkov je klasická a nemá takú silu, akú by mala mať. Zvolené prostredie má svoj potenciál, ktorý však  nie je dostatočne využitá. „Hra“ s postavami je bez väčšej sily. Dávam „známku dva“ ale je nutné povedať, že vo filme (aj vďaka Suki Waterhouse) bol viac munícií. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Nič moc, úplne neškodný film na jedno pozretie z nudy. Ale vedel som do čoho idem, takže pohoda. Mal som chuť na niečo ľahké s jemným bububu plné chutných mladých a hlavne jebateľných šťabajzien v školských uniformách na čele so Suki Waterhouse. Účel splnilo. Videl som včera, dnes už ani neviem o čo tam išlo. ()

Reklama

Reklama