Reklama

Reklama

Varování

  • USA Silent Warnings (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V malém městečku v Oregonu, na polích Joe Vossimera (Stephen Baldwin) se začínají objevovat tajemné kruhy v obilí. Když Joeův bratranec Layne (A.J.Buckley) se svými pěti přáteli ze školy a místní šerif Willingham (Billy Zane) uvidí tajuplné obrazce, podlehnou nevyzpytatelné hrůze, jakou ještě nikdy v životě nezažili. Úzce spjatá skupina zoufale utíká před děsivými důsledky svého objevu a najednou zjišťují, že kruhy nejsou nevinnými znameními, ale vražedným VAROVÁNÍM! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Béčková variace přiživující se na úspěšném thrilleru Znamení, který natočil o rok dřív M. Night Shyamalan a v němž si zahráli Mel Gibson a Joachim Phoenix. Kruhy v obilí a vetřelce odkudsi z vesmíru mají oba filmy společné, tady jsou ale za herecké hvězdy Stephen Baldwin a Billy Zane - což hovoří za vše. Nemusel jsem ani Znamení, a tohle tedy už vůbec ne. Hvězdičku snad jen za dívčí půvaby hereček ve vedlejších rolích. 15 % ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Skoro odpad. Další film horor, kterej nemá ani na DVD co dělat a patří rovnou do TV distribuce mezi nejlacinější filmovou produkci v pozdních nočních hodinách, kdy už TV sleduje jen pár ponocujících lidí. Celý film je to nuda, celkově to působí trapně, lacině, podřadně a nezáživně, jako horor to nefunguje, pač to nemá ani trochu hororovou atmosféru a na diváka se nějaký napětí prostě nepřenese. Herci a jejich reakce byly k smíchu. Triky jsou taky o ničem, ti mimozemšťani nejsou pořádně do detailu vidět v trochu delším záběru a proč má film název Varování, to taky nevím. Film jsem pochopil tak, že mimozemšťani jednoduše chtěli zneškodnit lidstvo a tím to naprosto haslo, ale že by je před něčím chtěli varovat, to jsem si nevšiml. Dávám jednu hvězdu, pač odpad si zaslouží ještě o minimum horší braky. ()

Reklama

Morico odpad!

všechny recenze uživatele

Když to zhodnotím jako sci-fi horor potřeboval bych tak -3 hvězdičky… na rok 2003 naprosto katastrofální efekty (lépe řečeno pokus o efekty), každá scéna je naprosto předvídatelná a thrill(er) je to na tom jedině to, jestli následující scéna bude stejně tak špatná jak ta předcházející. Na druhou stranu, u filmu jsem se bavil výborně, nezadržitelné záchvaty smíchu krásně podtrhl český dabing, jenž dokázal z tak otřesného pokusu o film udělat břichorvoucí komedii ;) ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Reziser Christian Mclntire asi videl Signs od Shyamalana a tak pozval par podozrivych individui bez akehokolvek talentu, aby spolu natocili nieco na ten sposob. Vysledok vsak stoji za hovno. Individua /v niektorych kruhoch sa tomu hovori "herci" / nevedia hrat vobec, scenar a rezia su retardovane a pribeh som nespozoroval. Vysledkom je 0 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po tragické smrti svého strýce se Layne (A.J. Buckley) se svými přáteli ze školy vydává na strýcovu farmu, aby vyřídil pozůstalost a pokusil se farmu prodat. Aby ale farma byla prodejná, musí se dát trochu do kupy - a tak se Layne s přáteli rozhodne na místě chvíli zůstat. Záhy jsou ale znepokojeni podivnými zvuky a hlavně tajemnými kruhy v obilí, které v okolí vznikají. Za pomoci místního šerifa (Billy Zane) budou muset čelit hrozbě, kterou si ani v nejhorších snech nedokázali představit ... Jak praví staré přísloví, Když dva dělají totéž, není to totéž. A jelikož Christian McIntire má hodně daleko do M.Night Shyamalana, a navíc patrně nemá ani finance na podobné herecké obsazení jako měla Znamení, podle toho také tento film dopadl. Větší polovinu filmu jen sledujeme vztahy a nevztahy mezi skupinou mládeže, a když už konečně začne nějaká ta akce, je přerušena závěrečnými titulky. A přitom podobné filmy nemusí hýřit vizuálními efekty (koneckonců i Shyamalanova znamení ukázala jen náznaky), ale atmosféra - to je to oč tu běží... ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu trvalo pouhých dvanáct dní. (Terva)
  • Režisér Christian McIntire se během natáčení po silném dešti zasekl v bahně. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku v okolí Sofie. (Terva)

Reklama

Reklama