Reklama

Reklama

Alice in Borderland - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Hrají se tu drsnější hry a celé je to tu mnohem divočejší a krutější. Podaří se Arisuovi vrátit do skutečného světa a bude to celé vůbec stát za to? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první sezóna měla potenciál, ale nakonec kulhala na obě nohy. Dvojka se snaží přijít s propracovanějšími hrami a komplexnějším dějem a i když se jí to nedaří vždy na sto procent, tak je to rozhodně posun k lepšímu. Vzhledem k tomu, že některé epizody atakují celovečerní délku, tak se ani tentokrát Sató nevyhnul méně záživným pasážím, ale ani zdaleka jich není tolik. Závěr je pak vyřešen šalamounsky a nabídne jak obstojné uzavření a vysvětlení pro případ, že už by nebyla další série. tak si nechá otevřená zadní vrátka kdyby přeci jen další řada vznikla...70% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jistotu si sem ještě hodím hodnocení pouze druhé série, kdyby (nedejbože) do roka, dvou přišla další, abych mohl přepsat to celkové. Druhá série mi oproti první přišla dynamičtější, zábavnější, jdoucí víc do hloubky charakterů a byl znát i rozpočet, který dovolil špičkové efekty. Stejně tak se změnila struktura dílů, která nyní pracovala s cliffgangery a každá polovina byla trochu o něčem jiném. Jeden díl se tak zdál bohatší a zajímavější, než skoro až epizodický přístup v první sérii. Zbytek jsem popsal ve své celkové recenzi - pro mě totální odpal, kolotoč emocí, všestranně výtečné dojmy. Zejména finále mě srazilo do kolen (jen obrazně, díkybohu jsem u sledování zaujal polohu v pololeže) a ještě dlouhé hodiny po dokoukání měl o čem přemýšlet. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zostávam pri štyroch hviezdach. Bolo to super, bolo to epické, dramatické, nervydrásajúce, po technickej stránke fakt parádička, pozrel som to navyše v českom dabingu, aj keď mám originál japonský aj prvú sériu som videl japonsky a sedelo mi to, tu musím povedať, že dabing trafili typovo fajn. Tie dve hodiny naviac oproti prvej časti bolo cítiť a to nemyslím teraz negatívne. Charaktery boli pekne dokreslené, malo to nepredvídateľné postupovanie, predposledný diel bol fakt masaker, len škoda, že to tak príliš okopírovalo pointu iného megaznámeho seriálu, ktorý nemôžem prezradiť, lebo by to bol megaspoiler. Síce si myslím, že to bolo zvládnuté lepšie ako v prípade svojho predobrazu, na ktorý narážam, ale napriek tomu sa nemôžem zbaviť malej pachute, že toto sme tu už mali. Na druhú stranu to bolo logické, bolo to prijateľné, dávalo to zmysel, ale... ALE ja by som bol bral radšej jeden z koncov, ktoré si vymyslela posledná kráľovná pri poslednej hre, tie vyzerali na úrovni a mali to premyslené. Taktiež zostávam pri štyroch hviezdach aj z toho dôvodu, že napriek uzatvorenému koncu príbehu sme dostali v pár okamihoch na samotnom konci niečo, čo by to mohlo ešte všetko znovu extra otočiť, len je to v rukách tvorcov, vedel by som si predstaviť nejaký mix Peripheral, 1899, 13tej komnaty a podobne. Odporúčam na zhliadnutie každému, najmä vo vydarenom dabingu, pre mňa osobne minimálne rovnocenné ak nie aj lepšie ako Squid Games. Ešte čakám na druhú sériu Sweet Home a uvidíme. :) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alice in Borderland je přesně ten typ seriálu, který mám rád a úplně v pohodě, bych si ho dal do topky, dal bych mu plné hodnocení a hřál by mně pocit, že mám v oblíbených seriál, který je prostě geniální. A on je geniální, první sezona mohla/může působit lehce nesourodným dojmem, ale s druhou sezornů, se ta první jeví tak nějak víc jasněji a vše v první sezoně teď dává smysl. Hry ve druhé sezoně, sou víc takové originálnější a to hlavně díky králům, který těm hrám šéfují a žádná z těch her neni jako ta předchozí či ta následující, sou originální, sou napínavé a musí na ně jinak, než na ty z první sezony. A akční stránka je zde úplně špičková, od naháněček, až po Gun-fu a v tomhle směru, seriál v sedmé epizodě doslova expoluduje. Ten konec, to vysvětlení, je super, dává to smysl, je v tom mystično, ale zároveň jakýsi nádech té reálné možnosti a hlavně je to uzavřené, zhruba na stejno končí i manga, takže tvůrci tady nemusí mít třetí sezonů a nebo taky mohou, protože ten konec je uzevřený, ale zároveň je tady možnost, že neni. Jak píšu, je to geniální a ať si to přeberete jakkoliv, tak se vám dostane uspokojivé odpovědi. Co se musím ocenit a hodně vyzdvihnout je herečka Tao Tsuchiya, ona funguje o tolik lépe než hlavní hrdina, její vývoj, její důvody proč zůstávat v zrcadlovém světě a pak z něho utéct, sou o tolik uvěřitelnější a logičtější, než ty které má hlavní hrdina. A teď se dostáváme k jádru problému a tím je hlavní hrdina, která už v první sezoně, roli mučedníka jel na plné obrátky a tady se už z něho stává regulerní rohožka, protože velkou část toho všeho, on prožije na zemi, kde fňuká. Nevím, jestli je to takhle i manze, nebo jestli ho tvůrci zde nějak upravili aby působil lidštěji, ale boha jeho, on všechny nabudí, pak něco nevyjde a on si lehne na zem, kde si zoufá a jakže by měl umřít, zatímco všechni ostatní bojují, krvací, trpí, doslova trpí ve všech směrech a ohledech, a on si hraje na ublíženého. Ano v osmé epizodě, je hlavní hrdina fakt na pěst. Nic proti herci Kento Yamazaki, je to výborný herec, ale ta postava kterou hraje je prostě špatná, hodně špatná, ale nejvíc tím trpí Yuzuha Usagi, která má opravdu ráda hlavní hrdinu, ale ten jejich vztah je toxický, toxický z jeho strany, protože on ji prostě táhne dolů. Ale všechny ostatní postavy sou super, sou výborně napsaný, zahraný, jejich motivace je skvělá.....až tedy na Niragi-ho je to zmrd, ale jinak všichni sou skvělý, i Pikový král aka Bůh války. Hodně mrzí, že ten seriál trpí jenom jedním a však vážným problém, kdyby hlavní hrdina se trochu pochlapil, tak bych dávál pět hvězdiček, ale takhle ne. A né, nechci po něm žádného Ramba, však proměna hlavní hrdiny ať už v All of Us Are Dead a nebo v Hra na oliheň, je uvěřitelná a nelze v tomhle směru nic vyčíst a že si také projdou peklem. ()

bararich8

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, takový kvalitní sešup mezi sériemi jsem dlouho neviděl, kde jednička zářila originalitou a brutálností, zde to vystřídala neskutečně natahovaná nuda, dlouhé pomalé dialogu, které jsem často přetáčel, protože prostě nic nového nepřinášely a pak akce, která byla tak nereálná a nelogická, že už to překračovalo všechny meze, ať už je to jakýkoliv žánr. Nekonečné zásobníky, hrdinové jsou rozstříleni, pořezáni a pořád jsou schopni akce nebo aspoň můžou žvanit. Mise jsou asi ta jediná zajímavá věc, bohužel tu už nemají takovou údernost, jelikož jsou roztahané skrz epizody. No a třešnička je usmolený závěr, který za těch 8 hodin čekání fakt nestojí (ač teda to mohlo dopadnout asi i hůř, protože po tom všem to zřejmě důstojně zakončit nelze). Skončete s první sérii a užijte si to, tohle fakt ne, 2* ()

Galerie (18)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama