Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Motto: Kdo si hraje zlobí. Kdo nehraje umře. Oblíbená tématika survival hrátek, které Asiaté milují a Evropan jim fandí. Kdo má rád napětí, záhadnost, rébusy a krvavou akci, tak si přijde na své. Divák tápe spolu s hlavními postavami a přemýšlí o co tu vlastně jde. Vše se motá okolo podivných "dětských" her, které mají jaké si psychoanalytické mentální podtexty, které s sebou vždy nesou nějaké oběti. Každý díl se věnuje jedné hře, úkolu. Je zde vysoká úmrtnost, ale i až neuvěřitelná nesmrtelnost hlavních hrdinů (proč tomu tak je v podstatě odhaluje poslední díl druhé série). Seriál je jistým podobenstvím a stejně jako Hra o oliheň má vpasované určité myšlenky o životě, hledání sebe sama, sociální psychologie, překonání traumat. Tím, že jde o japonskou kulturu, tak je vše emotivnější, hrdinštější a sofistikované. Postav je tu klasicky seriálově spousta, žádná ovšem nemá natolik silné charisma, aby divák fanouškovsky fandil. Možná za to mohou podivné chlapecké vizáže a nebo jsou to skoro všechno hajzlové. Lépe jsou na tom ženské (lépe řečeno dívčí) postavy. Tady už se dá fandit oné girl power. Seriál se dá zhltnout díky parádnímu faktoru zvědavosti velmi příjemně. Je to něco jinačího než běžné žánrové seriály. Akce je skvělá, v druhé sérii až skoro božská. A ta hudba, to je prostě geniální dílo. Seriál disponuje vynikajícím zvukem, zejména prostorovým a doporučuji si dát Alenku v Pohraničí s pořádnýma reproduktorama okolo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Víceméně souhlas s komentářem od kolegy J*A*S*M, s tím rozdílem, že mám díky sledování anime o něco větší odolnost k těm úplně největším klišé a pravidlům tohoto média. Ale právě proto mám rád i mezi anime (resp. jejich manga předlohami) hlavně ty, které s nimi buď pracují fakt dobře, nebojí se je narušit nebo dokonce jdou úplně proti nim. V této hrané adaptaci mangy nebyla vidět kromě výživného násilí snaha udělat cokoliv nějak nápaditě nebo zajímavě. První dvě epizody ještě působily jakžtakž nadějně a byl jsem zvědavý na řešení celého toho tajemství, a třetí epizoda aspoň fungovala na bázi překvapivosti, ale pak to začalo být fakt strašně pitomé. Na úrovni děje i postav. A nepomáhali ani herci, kteří z většiny buď neuměli vůbec hrát nebo byli zcela nudní, případně neměli ani kousek charismatu. Vztah mezi hlavní postavou a Usagi byl např. vybudovaný tak, že jsem neměl tušení, jak k němu vůbec došlo. Nevím zda chyba scénáře nebo chyba úplné absence chemie mezi herci. Poslední dvě epizody měly být podle všeho pořádný masakr, a několik momentů zejména v poslední epizodě fungovalo, ale tou dobou jsem byl už příliš unavený a znechucený dosavadním průběhem. Manga je pravděpodobně lepší, ale zjišťovat to nehodlám. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to mělo nějaký potenciál, třetí díl se dokonce povedl, ale jinak to je něco tak otřesného a stupidního, jako fakt máloco. Snaží se to být cool, ale je to jen neskutečně nudné, o ničem, s nesympatickými postavami a neexistující atmosférou a hromadou charakterů, které se skrze otravné flashbacky tváří promyšleně, ale ve skutečnosti jsou jen složené z těch největších klišé. Podrobněji u hodnocení jednotlivých dílů. 1* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je to sice vykrádačka snad všeho co vás napadne počínaje Kostkou a Únikovou hrou konče,ale i tak to má slušný potenciál být zábavným béčkem.Bohužel to ale funguje jen asi první tři díly:Následně jde kvalita dolů a seriál se začne utápět ve vlastní nedotaženosti.Ne snad,že bych od něčeho podobného vyžadoval exaktní logiku,ale tady se přeci jen až moc vaří z vody a nepomáhají tomu ani ne zrovna sympatické postavy.V posledním díle sice Alenka trochu chytí dech a připraví si půdu pro druhou sérii,ale čekal sem víc...60% ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Za mě je to fakt skvělí. I když má seriál několik problemů, především s tempem tak sem se většinou dobře bavil a čekal jak to bude dál. Postavy jsou většinou přesně obsazený a skvěle zahraný. Nejvíc mě bavila hlavní dvojice Usagi s Arisu. Ti mezi sebou mají výbornou chemii. Snad až na začátek druhé série, kdy jejich vztah podle mě dost nesmyslně zakolísal. Za nejsilnější považuji první půlku první série a druhou půlku druhé. V některych epizodách se moc kecalo, místo toho aby se jednalo. Paradoxně v obou posledních dílech jednotlivých sérii. Co považuji za trochu zásadní fajl, je nesmrtelnost některých postav. Jako přežít zapálení a ještě pád z baráku, nebo dávku že samopalu z blízka. Jako fakt? Na druhou stranu to všechno souviselo s poentou. Poenta toho všeho je za mě skvělá a poslední záběr je no znepokojujici. Asijská tvorba mě začíná dost zajímat. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)
  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama