Clint EastwoodKamera:
Ben DavisHudba:
Mark MancinaHrají:
Clint Eastwood, Dwight Yoakam, Fernanda Urrejola, Horacio Garcia Rojas, Sebestien Soliz, Ana Rey, Brytnee Ratledge, Alexandra Ruddy, Natalia Traven (více)VOD (2)
Dojemné drama režiséra a producenta Clinta Eastwooda se odehrává v roce 1979. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Mike Milo (Eastwood) dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu. Nesourodá dvojice se vydává na strastiplnou výpravu po zapadlých cestách a čelí řadě nebezpečných překážek. Životem znavený jezdec během jejich náročného putování navazuje nečekaná přátelství a nakonec dosáhne vlastního vykoupení. (HBO Europe)
Clint Eastwood ešte žije, ale pred kameru by už liezť nemal. Pomaly v každom jednom zábere som sa najviac bál o to, či sa nerozpadne. Je to smutný pohľad. Samotný príbeh je tak jednoduchý, že jednoduchší by už nemohol byť. Takže film v tomto prevedení by mohol fungovať jedine ak by ho podržali herci. Clintov vetchý stav som už spomínal ale ešte spomeniem, že úloha ktorú hrá je napísaná pre o generáciu až dve mladšieho herca. Scény v ktorých ho balí sexy žena pôsobíí naviac smiešne. A ten mexický chlapec je absolútny neherec, ktorému sa poriadne nedarí ani hovoriť anglicky. Charizmu má tiež nulovú, takže mi po chvíli liezol na nervy. Okrem nich dvoch tu už nikto nestojí za reč. Zdá sa mi, že tento film si Clint natočil len tak pre vlastnú radosť. Veľa ďalších ľudí okrem neho asi spokojných nebude. Ja teda určite nie. 4/10. ()
Z Cry Macho jsem byl na rozpacích. Clint Eastwood si rozhodně zaslouží obdiv, že i v tak pokročilém věku (a navíc během světové pandemie) dokáže stát před i za kameru a neztrácí při tom ani kousek ze svého chlapáckého kouzla. Navíc tenhle jeho počin vyznívá velmi dobrosrdečně a má spoustu hřejivých pasáží. Jenže je potřeba si nalít čistého vína a dodat, že je to taky opravdu chabá filmařina s neskutečně jalovým scénářem, strašně prkennými promluvami postav a nulovou gradací děje. Až s rolováním závěrečných titulků si člověk uvědomí, že to málo, co se odehrálo v posledních minutách, měla být vlastně katarze celého dramatu. Bohužel opravdu žádná sláva a od tak velkého tvůrce zklamání - no snad se Eastwood vyšvihne s dalším filmem. ()
Přijde mi to malinko podceňované. Má to průměrný tuctový příběh a divný začátek, ale pak už si to Clint vezme do parády a rozjímá nad stářím a předáváním mouder mladší generaci. Není taková bomba jako Grand Torino, ale pořád je výš než většina konkurence. Charizmatem sálající stařeček učí klučinu jezdit na koni, nabaluje fešnou panímámu a umí se i porvat. Nakonec se mi to líbilo víc než jsem čekal. Zasraní fízlové. Kdyby měli mozek, byli by i nebezpeční. ()
Tešil som sa na to a som celkom sklamaný. Ten film je strašne unavený a rozťahaný. Nemá potrebné emócie aby namixoval zmysluplné motivácie a celý scenár pôsobí dojmom ideme z miesta A do miesta B, tam chvíľu pobudneme lebo skrátka nemôžeme byť tak rýchlo doma a pritom to v Eastwoodovej ( inokedy perfektnej a precíznej réžií) kolíše na úplne elementárnych veciach. Nezaujímavé čo do postáv, motivácií ale aj životných múdrosti, ktoré sa tak trošku pri strete mladšej a staršej generácie očakávajú. Že by Clint predsa len narazil na svoj limit? Je to škoda. Všetko čo fungovalo v takom Grand Torine alebo v The Mule tu nefunguje vôbec. A Clint celý čas vyzerá, že drží pokope len za pomoci všetkých svätých. Škoda. Ak by bol toto jeho posledný film, nedosahuje jeho kvalít ani z polovice. Takže budem dúfať, že tá veľká rozlúčka ešte len príde. ()
Velmi pomalá Eastwoodovka, která už zřejmě znamená Clintovo definitivní herecké sbohem, i když netuším zda-li má ještě něco dalšího na srdci. Popravdě Cry Macho zřejmě musel hodně lidí spíše negativně překvapit. Já popravdě od Clinta v posledních filmech už moc nečekám a vždy mě může maximálně příjemně potěšit. Ten člověk se evidentně rozhodl točit filmy až do smrti. 55% ()
- Snímek se měl natáčet již v roce 2013 a hlavní roli měl ztvárnit Arnold Schwarzenegger. Ten dal nakonec přednost účinkování ve filmu Konečná (2013) a z realizace Cry Macho nakonec sešlo. Po letech však snímek oprášil Clint Eastwood, který sám sebe obsadil do hlavní role. (ClintEastwood)
- N. Richard Nash napsal filmový scénář v 70. letech 20. století, ale studio 20th Century Fox jeho verzi odmítlo hned dvakrát. Nash tedy scénář rozpracoval do podoby románu, který spatřil světlo světa 11. června 1975. Jakmile se dílo dočkalo úspěchu, Nash začal obcházet další hollywoodská studia a nabízel svůj nezměněný scénář až do své smrti v roce 2000. (HellFire)
- Kohouta Macho si zahrálo celkem 11 samců kura domácího. (HellFire)