Reklama

Reklama

Dojemné drama režiséra a producenta Clinta Eastwooda se odehrává v roce 1979. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Mike Milo (Eastwood) dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu. Nesourodá dvojice se vydává na strastiplnou výpravu po zapadlých cestách a čelí řadě nebezpečných překážek. Životem znavený jezdec během jejich náročného putování navazuje nečekaná přátelství a nakonec dosáhne vlastního vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No takto, ja mam uctu k starym ludom ako je pan VychodnyLes. No lenze VychodnyLes uz ma aj vek, a nie je to 80 -ka, je to uz cez 90 ze jo.  To uz rovno moze Dzin Hekmen natocit  Francouzskou Spojku 3 a 4.  Pribeh je neskutocne jednoduchy- dopravit maleho Mexicana z A do B + matka toho maleho prepadla alkoholizmu a klopi lahvace. Uz roku 2008 som mal problem uverit kecom pana VychodnehoLesa ze Gran Torino je jeho poslednou rolou pred Kamerou, uz vtedy som si myslel, ze ide o vatovo plane kecy. Dobre som Urobil, Vychodnyles sluby nedodrzal a sa zas vratil pred kamery. Takze strucne : pan Vychodnyles je uz moc stary, za kamerou mu to svedci ovela viac nez pred, 90 -ku dosiahol a v takomto veku uz clovek moze byt rad, ze udrzi moc, trafi do obchodu , na pivo a na hajzl. Taky Jean Paul Belmondo sa na hratie vo filmoch po 80 -ke rovno vysral - a dobre urobil   : 40 % ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Cry Macho je jako cesta v čase. Filmy jako je tento totiž Eastwood točil před 40ti lety. Prostě žádná extra akce, “jen” příběh normálního člověka co má svůj sen. Stačí zavzpomínat na Honkytonk Mana nebo ještě lépe na Bronco Billyho. Vtipné je, že Cry Macho je zasazen do stejné doby, takže ten pocit, že jde o film z roku 1980 je o to silnější. A v tom je zároveň asi i ta největší slabina filmu a důvod, proč nesklízí film extra ovace. Od Eastwooda současný divák čeká něco jiného, než “hard-core-retro” nebo prostě jen milý “film pro radost”. Což je přesně to co Eastwood natočil. Tedy, za mě, ne opravdu to není jeho nejlepší film. Dokonce by se pravděpodobně nevešel ani do jeho “top 20”. V žádném případě to ale není špatný film (i přes poněkud komické situace, kdy po něm vyjíždějí o 50 let mladší ženy ;)). ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

To vás tak v deväťdesiatke nečakane (AKA blesk z jasného neba) vyrazí šesťdesiatpäťročný šéf a na vaše miesto najme nejakého jarého sopliaka ledva po šesťdesiatke. O rok, akoby sa nič nestalo, za vami príde a chce, aby ste z Mechika vyextrahovali jeho trinásťročného synátora. Chlapcova, asi štyridsaťročná (spočítajte si to sami), matka sa vás snaží dostať do postele, ale vy nekompromisne a frajersky odmietnete. No potom príde do deja ešte jedna señorita a... Tu už som veru tŕpla, či nebudem musieť absolvovať nejakú tú seniorskú erotickú scénu. Z Clinta je už roztrasený deduško a niekedy mi bolo až ťažko sa na neho pozerať. Dvadsať rokov dozadu by si takýmto slabým scenárom vytrel prdel. Chcem tým povedať, že lepšie je odísť z trónu so vztýčenou hlavou, smerom k západu slnka, ako sa z neho potupne zosypať a po štyroch odbatoliť do tmy. Takže pán Eastwood, už len za kameru, alebo úlohy adekvátne veku, kým je ešte čas. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si točí na pohodu, už dávno nemusí nikomu nic dokazovat ani vydělávat svými filmy horentní sumy. Stal se institucí v tom nejlepším slova smyslu. Kdyby z toho obchodu, kde se převlékal za Mexičana, vyšel v podobném ponču, v jakém odehrál Leoneho trilogii, chápal bych to tak, že se definitivně loučí. Ale snad ne. Ještě ne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to a som celkom sklamaný. Ten film je strašne unavený a rozťahaný. Nemá potrebné emócie aby namixoval zmysluplné motivácie a celý scenár pôsobí dojmom ideme z miesta A do miesta B, tam chvíľu pobudneme lebo skrátka nemôžeme byť tak rýchlo doma a pritom to v Eastwoodovej ( inokedy perfektnej a precíznej réžií) kolíše na úplne elementárnych veciach. Nezaujímavé čo do postáv, motivácií ale aj životných múdrosti, ktoré sa tak trošku pri strete mladšej a staršej generácie očakávajú. Že by Clint predsa len narazil na svoj limit? Je to škoda. Všetko čo fungovalo v takom Grand Torine alebo v The Mule tu nefunguje vôbec. A Clint celý čas vyzerá, že drží pokope len za pomoci všetkých svätých. Škoda. Ak by bol toto jeho posledný film, nedosahuje jeho kvalít ani z polovice. Takže budem dúfať, že tá veľká rozlúčka ešte len príde. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Clint Eastwood složil a sám zahrál krátkou hudební skladbu pojmenovanou „Time Lapse“, kterou si můžeme poslechnout na soundtracku. (HellFire)
  • Snímek se měl natáčet již v roce 2013 a hlavní roli měl ztvárnit Arnold Schwarzenegger. Ten dal nakonec přednost účinkování ve filmu Konečná (2013) a z realizace Cry Macho nakonec sešlo. Po letech však snímek oprášil Clint Eastwood, který sám sebe obsadil do hlavní role. (ClintEastwood)

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama