Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Proso 

všechny recenze uživatele

Úžasně atraktivní jízda od začátku do konce, jejíž audiovizuální šílenost je krásně vyvažována neskutečně realistickými a emotivními momenty postav. Často se u anime používá pojem "style over substance", ale ještě jsem nezažil, aby fungovaly jak obsah tak forma v takové harmonii. Nekonečný potenciál opětovného přehrání. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Bizarny, uleteny, osobity, pohodovy a predovsetkym preexponovany coming of age pribeh. Ako je tomu v CoA zvykom, Naota je "strateny" a najst sa mu pomoze vynimocna zena. Vychovava ho otec stroskotanec, starsi idealizovany brat je odcestovany v USA a nasim hrdinom navyse zmietaju hormony. Pocas siestich epizod si stihne usporiadat vztahy s otcom, kamaratmi aj ex-priatelkou svojho starsieho brata a posunut sa v zivote dalej. Stredoskolacka Mamimi, osamela a s depresiami si urobila z Naota svoju hracku a vidi v nom akusi nahradu za jeho starsieho brata, no jeho postupny vyvoj zasiahne neskor aj ju. Vedlajsia linia zahrna kratke mecha suboje a sci-fi prvky spojene s druhou najdolezitejsou postavou, mimozemstankou Haruko.Ta obracia vsetko v meste naruby a jej prave umysly su odhalene az ku koncu, avsak je to prave ona, ktora najviac ovplyvni Naotu a jeho pohlad na svet. Samozrejme vsetko co spominam, nie je prezentovane tradicionalisticky, ale naopak v naozaj nevsednom kabate, ktory nemusi byt kazdemu po chuti. ()

Reklama

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Příběhy s podobně šíleným dějem mě baví a tady se navíc později ukáže, jaký to mělo důvod a smysl více než uspokojivým koncem. Mezi vším tím bláznivým humorem, se ale objevilo i pár vážnějších témat, která jsou taky provedená dobře a nijak tempo děje nezdržují, právě naopak. Animace byla krásně živá a i když mecha není zrovna můj šálek kávy, tady mě souboje nadchly mnohem víc než jsem čekala (a to jakože fakt hodně). Postavy byly taktéž super a jejich vztahy působily povětšinou i dost reálně. Je to celé velká šílenost, ale tím správným způsobem, v té správné míře tak, aby se člověk nestihl nudit. 8.2/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

FLCL je... nepopsatelný úlet. Už první záběry mě zaujaly, kresbou a animací.... ne že by byla "dokonalá", často je zjednodušená a okolí je silně redukováno, ale o to více vyniknou obličeje postav, jejichž zpracování se mi líbilo. Nemá cenu se vyjadřovat k ději/příběhu, skoro žádný tu není, resp. působí to celé strašně "divně".. Je to zároveň cool, úchylné, zábavné, plné nadsázky, místy parodie... Soundtrack seriál skvěle doplňuje, nese se ve stejném "pohodovém" punk-rockovém stylu. Kultovní záležitost. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka: Jak budete jako fanoušek mangy a anime (nikoli však jako chorobný otaku, který bere sledování anime jen jako konzumní záležitost a touží jich vidět co nejvíce – nehledě na jejich kvalitu) hodnotit anime, které má 6 dílů, což je vzhledem k smyslu vzniku tohoto díla počet vskutku vystačující, velmi zvláštní a místy (dobře, to "místy" by šlo nahradit spíše slovem "ustavičně") na hlavu postavený příběh, který ale shledávám vtipným, nápaditým a originálním (těžko říct, kde pánové od Gainaxu sehnali tak dobrý matroš × kolik toho vypili × kdo vlastně přišel s takovým nápadem), praštěné postavy, vynikající hudbu a jehož šest dílů máte za sebou díky onomu lákavému strange feelingu za jedno odpoledne? Odpověď: Džúbun no hači. Překlad: 8/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Motorka Vespa, ktorá je ukazovaná pri záverečných titulkoch každej časti, patrí režisérovi Kazuya Tsurumakiovi. Ako vidno, nemôže ju rozbehnúť. (Flipper)
  • Moped, na ktorom jazdí Amarao, nie je Vespa, ale japonský model Rabbit. Podľa režiséra je oveľa vzácnejší než Vespa. (Flipper)
  • V druhej epizóde sa Naota pýta Haruko, prečo sa jeho otec chová tak čudne. Haruko odpovie, že preto, lebo napísal EVA knižku. Toto je odkaz na psychologický seriál Shin seiki evangelion (1995), ktorý robilo rovnaké animátorské štúdio. (Flipper)

Reklama

Reklama