Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 1

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Holy fuck. Konec totálně šokující z ranku - co jsem to teď do prdele viděl? Nee, já to nechci vidět. Co se to tam stalo? Masakrozní zábavička z jednoho lesíka, s jedním vlčkem a rodinkou, která už nikdy nebude taková, jaká bývala. Opticky je to pomalý film a zhruba první půlhodinu vůbec nikam nespěchá. Buduje si sympatie k mamince, tatínkovi a dcerušce. Sem tam proběhne zlobivý pan pejsek. Druhou půlhodinu se odkrývají karty, že v lese kromě hladového pejska je ještě něco dalšího, co tam úplně nepatří. A poslední půlhodina je atmosferický thriller aneb jak přežít v lese. Posledních pět minut vám vyrve oči z důlků, možná upadne i sem tam kůžička. Vy na to jen čumíte s otevřenou držkou a vyvalenými bulvami... 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Někdo psal nekoukejte na trailer, klidně se na to nekoukejte vůbec. Rodina která žije mimo společnost a papá bobule, loví bobry a lasičky narazí na Vlka. Táta protřelý lovec netrefí vlka z dvaceti metrů puškou, kterou byste na 100 yardů ustřelili ptáka kolibříkovi (lovec jak prase) a pak narazí na doupě jiného vlka. Dál trailery, teda spoilery. Předvídatelnost děje strašlivá, tempo nulové, atmosféra minimální. Manželka manžela nehledá, že je mrtvej vám dojede asi po deseti vteřinách. Že Nick Stáhl (tohle jméno teď dostává úplně nový rozměr 😀😀😀) je vrah by nedošlo jen pulci v mrdce a když se policajt chytí nohou do pasti, řekl jsem "hele! Teď si položí ruku do druhý a cvak" to už sem umíral smíchy. Intenzivní konec tomu zachrání snesitelný 2*. Jděte se vysrat s takovými bláboly.40%. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Nádherná príroda. Uprostred lesov žije rodina lovcov. Vysporiadava sa s klesajúcimi výkupnými cenami kožušín a súčasne stúpajúcimi nákladmi na živobytie. Jedna z posledných tradičných loveckých rodín - formy spolužitia, ktoré je na ústupe. A pointa filmu veru nenasvedčuje, že v radoch divákov stúpne atraktivita o takýto spôsob obživy. Prírodou a spôsobom života lovcov zaujímavé a pomerne pestré, samotná thrillerová dejová linka je však pomerne diétna. Samozrejme až na divácky vskutku výživný koniec, v ktorom dôležitú úlohu zohráva, dnes už takmer zabudnutý prenosný prehrávací prístroj na magnetofónové kazety, walkman (v roku 2010 bola ukončená jeho výroba). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RENEE BY MĚLA CHODIT DO ŠKOLY A STAROSTI BY JI MĚLA DĚLAT MATIKA A KLUCI. NE VLCI…“ ///    Tak dlouho to baví! Survival jak vyšitej. Rodinku votravuje vlk a lesní člověk by si mohl myslet, že ho nic horšího nemůže potkat. Jenže kam se takovej vlk sere na … Cca od půlky nemám šajnu, co se bude dít dál. Navíc – celkem se vo ty lidi tady bojím, takže natočený to není špatně. Bohužel to nakonec dokurvěj nelogickým faktorem a poserou nejen logiku příběhu, ale i postav. Chápu, že je to drámo, ale řekl bych, že to šlo i jinak.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem nejlepší v lovení bobrů. 2.) Holku co dokáže vodpanit znám, ale vykrvit...  /// Thx za titule „titulkomat“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Byť tým vlkom, tak dcérenku zožeriem na raňajky, otecka na obed, a maminku na večeru. Klásť pasce je nehumánne a úbohé. A vychovávať dieťa na samote bez vody a elektriny tiež. Ak si niekto myslí, že behať po lese a zavíjať, sem-tam nájsť nejakú mŕtvolu, je normálne, tak to asi nemá v hlave v poriadku. Ale nepríjemná, iritujúca atmosféra sa tiahla celým filmom, takže ja som bola spokojná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V pôvodnej verzii scenára mali Mersaultovci osemročného syna, avšak, keď rolu získala Summer H. Howell, zmenil scenárista Shawn Linden vek aj pohlavie. (beso74)

Reklama

Reklama