Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

verbal 

všechny recenze uživatele

Cenzor Netflusu se pravděpodobně upravdoláskařil xmrti nebo z toho účelového neomarxistického mentorování tabulrasových stádových debilů zkolaboval v levicovém rauši, když soudruzi nechali projít něco takového! Nádherná demonstrativní ukázka dle skutečných událostí pro všechny ty milovníky inkluzí, integrací, asimilací a harmonické multikulti Světoevropy, na věky věků šťastně a všestranně altruisticky žijící pod hřejivými sdruženými barvami Benettonu v moudrém a bezelstně laskavém náručí pro mnohé pasáky velmi ziskové Evropské Utopie. U žabožroutů už to cílevědomě probíhá přes dvacet let a výsledky jsou opravdu zřetelně znát! Rozkošně zdemolované a utěšeně se rozrůstající chalifátní enklávy ve všech velkých městech, pevně semknuté v jakékoliv myslitelné trestné činnosti, kam se výkonná moc státu bojí vkročit a sociálně slabší „domorodci“ jsou ekonomicky nuceni přímo v tomhle svrabu či v jeho nejbližším sousedství žít. No jejich chyba, ty tlučhubovské levičácké impotenty, kteří z oplocených bílých čtvrtí bezstarostně masově mixují do paseného stáda ty tolik kulturní a mírumilovné zislamizované nebo ryze animální čokofrancouze z prvobytně pospolných kolonií, si přece sami demokraticky zvolili. Nebýt toho, že se tohle svinstvo pak může libovolně rozpínat a volně se pohybovat po Schengenu, směju se jim do xichtů a strouhám mrkev. Jenže ono toho je, a tak mě dost mrazí a upřímně mě sere, že se dříve krásná a bezpečná historická města stávají anarchistickými nechoďzónami, zamořenými štěnicemi. A pokud se s tím někdo něco pokusí udělat, tatáž banda od reality běžného života plně odtržených hrabivých pamrdů, bezpečně ukrytá za absurdní fašisticko kocourkovskou systémovou byrokracií a za kohortami bezpáteřních přizdisráčů či krutě zneuznaných skvoterských smažek, zvyklých žít ve svrabu, s ním po bolševicku okamžitě zatočí a hlásá dál své účelové bludy o předsudečném rasismu, který je už dávno vymýcen a nahrazen rasismem empirickým. No, velmi doufám, že toto nešťastné období pomalu vrcholí a už brzy tamní postižená dosud mlčící většina gaučových aktivistů a pokojových žvanilů pořádně pocítí důsledky své lhostejnosti, rozšlape Makronky po Elysejském paláci, vyháže Andělky z nejvyšších oken Reichstagu a Evropa tak bude mít možnost zůstat ještě nějakou dobu alespoň trochu civilizovaná. Dokonale mementivní a solidně odsejpající film, v němž i dříve napomádovaná buzna Lelůš konečně vypadá jako chlap, po kterém nejednomu eurozónaři, co to ještě neviděl na vlastní oči, zhořkne baklava v držce. Ovšem již brzy i ve vašem okolí, stačí volit dredařovy narkáčské neokomunisty, kokoti! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Cédric Jimenez po La French servíruje další pravdivý příběh tentokrát z rizikového sektoru v Marseille, které je ovládané drogovými gangy a vysokou kriminalitou. Film je docela podobný Bídníkům nebo Dánské Shortě a já pro podobné filmy mám slabost, takže jsem se skvěle bavil. Není to tak úderné a syrové, ale depresivní atmosféra, zběsilé tempo a výborní herci ( Gilles Lellouche a François Civil jsou už osvědčení Francouzi) z toho dělají nadprůměrnou podívanou, která se v závěru promění z Akčního/Krimi v Drama, ale díky zajímavého rozuzlení určitě zaujme. Je fajn, že Netflix po delší době opět koupil povedenou Francii. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jaký je plán? K čemu jsme? Legitimní otázky statusem quo unaveného policisty směrem k nadřízenému zůstávají dle očekávání bez odpovědí. A status quo ante už nepřijde.. Pokud oddělíme sociálně-politický aspekt od filmařiny, těžko mohu jít s hodnocením výš, protože to druhé jen louhuje nedávné Les Misérables a i když postavám věnuje hodně prostoru, nedokáže je dostat blíž k vám. Nedávno odešel Bébel, stará dobrá Francie odchází už dlouho. Teprve teď jsou časy zlé, Kamile.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli francouzské Bídníky z minulého roku, tak čekejte podívanou s podobným zaměřením. Osobně se divím, že se Francouzi nebojí natočit film, kterým si tak trochu v očích svých sousedů podkopávají nohy. Tady se opět zobrazila ta nemohoucnost policejních složek v těch nejproblémovějších čtvrtích (a to není samozřejmě jen otázka města Marseille). V pár momentech mi bylo z té všudypřítomné beznaděje, v které se hlavní hrdinové doslova a do písmene topí, fyzicky špatně. Jinak Jimenez si u mě díky filmu La French vybudoval jméno, i zde prokázal své nesporné kvality na poli režie i scénáře. Gilles Lellouche skvělý! Ten 20minutový zátah na ghetto uprostřed filmu asi patří k nejvyhrocenější části BAC Nord, chvílemi jsem zapomněl dýchat :D Druhá půlka se nesla ve volnějším tempu, pořád ale měla co nabídnout. Závěr potěšil. Filmařina jako řemen. 7,5/10 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Není nad to, pustit si takové téma ve 22 h večer, když chce jít potom člověk v klidu spát - to jsem to zase vymyslel ! Srdce mi začalo bušit asi v polovině filmu a přestalo až když se objevily závěrečné titulky, neskutečně napínavý a reálný film z prostředí francouzského drogového ghetto-předměstí, kde nevládne zákon, nýbrž drogoví dealeři. Francouzi mají prostě dar, že umějí točit policajtské filmy o korupci a drogách bez pozlátka a vůbec to filmovému diváku nepřijde jako točený film. Tak je autentický i tenhle nový kus, vřele doporučuji všem fanouškům i nefanouškům...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)
  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)

Reklama

Reklama