Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takového se jen tak nevidí. Věděl jsem, do čeho jdu (a měl jsem nakoukanou i slušnou recenzi od Fanboy Flicks), a tak jsem dostal, co jsem čekal. No, je to vážně haluz. Můj rozhled v rámci filmových břeček je opět o něco širší. Vysvětlete mi, jak je možné natočit film s tak diletantskou režií, otravnou synťákovou hudbou a hereckými výkony na úrovni besídky z mateřské školy (a to jsem teď urazil předškoláky). Řadím po bok The Room, byť Troll 2 ani zdaleka není tak zábavný. (819., 14. VII. 2013) ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Za pár vtipných momentů, i když většinou je to velká nuda, a za to, že tento film ukazuje vegetariány, jací doopravdy ve skrytu duše jsou. Objektivně je to samozřejmě odpad, ale k nejhorším filmům všech dob se to opravdu ani nepřibližuje. Můžete se smát nebo nadávat. Ať tak, nebo tak, nudě neutečete. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

V základu se jedná o geniální koncept - dětský horor postavený na nenávisti městských dětí vůči ovoci a zelenině a také vůči venkovu. Troll 2 je hororové podobenství o vegetariánech jako goblinech, kteří lidi mění v zeleninu a pak je jedí, přičemž jediným způsobem, jak je přemoci, je pořádně mastný dvojitý sendvič s gothajem. Snímek se před lety stal kultovním titulem, ale nikoli na základě svých kvalit (v jakémkoli smyslu), nýbrž čistě proto, že to kdysi byl nejhůře hodnocený film na IMDB. Lidé se na film následně koukali s tím, že se mu mermomocí chtěli vysmát a tak se bavili u každé blbiny, ale problém tkví v tom, že se zde mísí nechtěná zábava s chvilkovými záblesky geniality, úmornou nudou a humpoláckým fušerstvím. V porovnání s vrcholnými filmy z kategorie "tak špatné, až jsou dobré" (např. Hvězdná srážka, Lady Terminator, Chladný jako led) je Troll 2 spíše tak špatný až je špatný, což při potenciálu snímku je velká škoda. Nicméně je třeba ocenit spazmatické herecké výkony i dramaturgicky důsledně držený koncept vyprávěnky pro děti. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně těšil. Věděl jsem do čeho jdu, a věděl jsem, že mě to bude bavit. Upřímně nechápu, jak tady někteří píšou, že je to nejhorší film všech dob. Jako je pravda, že je to docela píčovina, ale je to zábavná píčovina. Masky jsou náhodou taky dobrý. Byly i pasáže, kde jsem se nudil a kde jsem moc nevnímal, ale to se pak zas narovnalo. Kdyby to bylo víc do hororu, byl bych spokojenější. Jednička je ale určitě lepší, ačkoli todle taky stojí za zhlédnutí. Je bohužel fakt, že herci hrajou fakt příšerně a nejradši bych všechny herce z tohodle filmu zplynoval, hlavně tu královnu. Ty vole ta herečka byla příšerná 🤣🤣. Jenom bych upozornil, že todle nemá s filmem z roku 1986 nic společnýho. Ale co taky čekat od lidí na ČSFD... Slabý 4 hvězdy. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

„Však on z těch dětských fantazií vyroste.“ Ačkoliv toto jeden ze skřetů v přestrojení říká o dětském hrdinovi, poučený divák ví, že jde o dokonalý popis režiséra a scenáristy Claudia Fragasse. Ten se jen velmi chabě snaží o směsici pohádkové alegorie, teenagerovského filmu s nablblými dialogy a horor. Výsledkem jsou afektované a nepřirozené herecké výkony, dialogy vynikající naprostou nelogičnosti, masky mnohem horší než v Jacksonových Vesmírných kanibalech, naprosto nepadnoucí soundtrack a děda, který odmítá umřít. Díky bohu je to chvílemi zábavné sledovat, ale do kategorie „tak špatné, až je to dobré“ tomu ještě trochu schází. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • George Hardy, představite Michaela Waitse, šel na casting pouze z legrace v očekávání, že bude vybrán jako komparzista. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kde si jeden z mladíků kupuje mléko, je při jeho odchodu záběr na muže se slunečními brýlemi, v nichž je vidět odraz kameramana. (moukey)
  • Rosella Drudi, manželka režiséra Claudia Fragassa, napsala scénář k filmu jako reakci na to, že se několik jejích přátel v té době stalo vegetariány. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama