Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickey Kelley (Sean Patrick Flanery), jeden z prvých amerických bojovníkov s čiernym opaskom v brazílskom jiu-jitsu, je odstrihnutý od všetkého, čo miluje, a zapojený do nesankcionovaného turnaju MMA. (maramashi)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (20)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

99% filmů s MMA tématikou jsou z hlediska bojové stránky absolutně hloupé, odfĺáklé a neuvěřitelné a povětšinou hloupý příběh s bezcharakterními herci jim na kvalitě nijak nepřidává. U Born a Champion je tomu v bojových scénách stejnětak, akorát jsou méně naivní než jiné filmy, takže výsledek je dobře koukatelný. V čem ale film vyniká a v čem mě nekompromisně dostal jsou emoce, protože charismatické ústřední dvojce spolu se scénářem (ano, ikdyž je kýčovitý, předvídatelný a stokrát viděný) se povedlo ve mě vyvolat takové emoce, že jsem měl hned několikrát blízko k slzám. Příběh MMA je zde trochu upozaděn celou lovestory a příběhem o hlavní postavě, což mi ve výsledku ale vůbec, vůbec nevadí, dobře se na to dívá, má to dobrý feeling, v klíčových scénách dokáže být film napínavý a v jiným zase chytit za srdce. Zápasů je zde dost, finále klasicky směřuje tam, kam všichni čekáme, ale i přes tuhle “brakovitost” jsem si film užil a takhle emočně jsem se už dlouho nevyřádil. Za tohle vše a výkon hlavního herce klidně tu hvězdu přihodím a možná ji časem po uležení vezmu zpět, každopádně pocit po zhlédnutí je dobrý, a to i přesto, že film nejspíš nesedne všem. Pokud se do něj ale divák vžije, bude vtažený naplno. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Takový ten menší, hezký a lidsky hřejivý film, který se nachází přesně na hranici mezi 3* a 4*. Jako nejsilnější motiv zde nevnímám pomstu či touhu po zadostiučinění, ale neochvějnou sílu jednoho přátelství, které je v průběhu celého filmu líčeno jednou z hlavních postav. Ve výsledku je to trochu buddy movie, trochu víc romantika a někde mezi MMA arénovka. Většina formálních prvků zde nepatří do té úplně nejvyšší kategorie, nicméně jak už jsem zmínil na začátku, ten ústřední motiv silného přátelství funguje docela dobře sám o sobě. [65%] ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá mýdlooperní hospodyňkovská homokládovina o ňuňavě romantickém BJJmedvídkovi (BlowJob Jam), pyjonýrovi všech pyjonýru, slaďoušovi nejsladším a správňákovi nejsprávnějším, kladnějším než kláda, který, pokud zrovna s nadšením neaportuje paničce tenisáky, nečumí na ni jak baset na kotletu a nenosí jí v hubě kabelku, xmrti rád oblézá slizce zpocené otyloně z MMA (Mentally Malformed Aggressors), co by jej za normálních okolností sfoukli jen lehkým kýchnutím, očichává jim rozkroky a vytírá jim xichtem podpaždí. Suma sumců docela trappling (choreografický i tokací) a něco, jako by přeslavná spissovatelka hajzlpapírů E.L. Jamesová napsala scénář k 50 odstínům Fandama. Nasraně druhé to však má veškeré markanty osmdesátkového kunkfuj braku, čili takové nostalgicky vinné potěšení a ideální výplň na dlouhé podzimní podvečery, kdy se vám strašně nechce čumět s nějakým romanticky roztouženým bobrem na chervánky, osaměle si progelovávat řitní věnec či mlátit menší a slabší. A já zrovna jeden z takových podvečerů měl. Tak tři, a už o tom nechci mluvit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Súhlas s miestnym hlavným gaymanom verbalom. Je to taký poctivý oldschool MA športový film o tvrdom chlapíkovi s mäkkým srdiečkom. Je to natočené v Hallmarkovskom štýle prístupnom pre žienky, keďže viac ako na bitky sa film sústredí na dramatickú stránku a dokonca do veľkej miery na romantickú líniu hlavného hrdinu. Viacmenej dramatická línia celkom funguje. Len tá historka s vojakom na konci bola už príliš a nadobro ma rozosmiala. Bitky sú kratučké a namiesto štandardného mlátenia viac pripomínajú zdolávanie vrchov rôznych hôr, keďže pri nich často borci lezú jeden po druhom až kým nedosiahnu vrchol a potom ten porazený si môže maximálne tak poklepať na zem. Teda pokiaľ ho jeho súper nadobro neznehybní. Musím povedať, že na rozdiel od hlavného hrdinu, mi film na konci trochu otvoril oči ohľadom MMA. Film je naviac štylizovaný ako životopisný film o skutočnej postave. Čomu som nemal problém uveriť, takže po skončení som pre istotu skúsil vygoogliť, či taký zápasník exitoval. Takže celkovo to je príjemná jednohubka, ktorú si užije jak útlocitný chlap tak tvrdá ženská, prípadne aj naopak. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo pre fanúšikov bojových umení a MMA a zároveň malej romantiky. Na prvý pohľad nespojiteľné, ale začína to práve tou romantikou. Je neuveriteľné, že Sean Patrick Flanery a slečna Bowdenová k sebe dobre pasujú, pretože on naozaj, ale že naozaj nevyzerá na 55. Mne sa to páčilo, pretože oba línie boli zobrazené vyvážene, nie je tu príliš veľa boja, ale film nie je ani presladený. Vlastne ma prekvapil, čakal som niečo priemerné, dostal som oveľa viac, bavil ma po celý čas, hoci záver bol z kategórie klišé. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Sean Patrick Flanery (Mickey Kelley) má i ve skutečnosti černý pásek v brazilském jiu-jitsu a černý pásek v karate. (Arrow)

Reklama

Reklama