Reklama

Reklama

Seobok

Trailer 1

Obsahy(1)

Ki Heon (Gong Yoo) trpí neustálymi migrénami, spôsobenými nádorom na mozgu. Ostáva mu nanajvýš rok života. Chce žiť, no zároveň vie, že prichádzajúca smrť je trestom za veci, ktoré spáchal v minulosti. Keď ho kontaktuje jeho bývalý šéf s pracovnou ponukou, dostáva novú šancu na život. Je ňou Seobok –  tvor, ktorého stvorili v laboratóriu, a aj keď vyzerá ako človek, má v sebe niečo viac ako my. Použitím Seobokovej kostnej drene sa dá vyliečiť akákoľvek ľudská choroba. Ki Heon dostane za úlohu Seoboka sprevádzať pri prevoze na utajené miesto. Ocitá sa tak so Seobokom na ceste, na ktorej sa ho snaží chrániť pred silami, ktoré ho chcú zničiť. Zároveň sa mu stáva starším bratom, ktorý ho učí, ako funguje tento svet a dáva mu odpovede na jeho otázky týkajúce sa ľudskej túžby po živote. (Alex358)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (32)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Relativně standartní věc, téma lidské nesmrtelnosti a klonování, kdy bývalý vládní agent má dopravit "vzorek" do bezpečí a zjišťuje, že žádná strana tady není správná a splněním úkolu by se mohl podílet na vytvoření pekla. Gong Yoo se relativně úspěšně vložil do ztvárnění muže s lítostí nad minulostí, který chce udělat správnou věc, Park Bo Gum hrající vzorek si na minimálním prostoru dokázal vytvořit svůj málomluvný charakter. Přijde mi to tak trochu jako klasická akce jdoucí směrem Michael Bay (The Island), otázky námětu jsou jen lehce naznačeny, než probrány, charaktery jsou stroze načrtnuty. Akce efektní a působí někdy velkolepě, přesto je to jen slabý nadprůměr, technické zpracování a herecké výkony vytáhly klišoidní scénář výš, než kde je. Nemyslím, že tento málo originální film má nárok prorazit v zahraničí, možná v Koreji, ale jinde těžko. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce není co vytknout, i když některé triky vypadaly poněkud laciněji, např. demolice laboratoře. Celkový vizuál ale povedený, pěkná byla třeba scéna u moře s ptáky. Nejvíce mi vadily utahanost a zbytečná užvaněnost. Zkrácení by snímku prospělo, hlavně odstranění scén, kde si postavy povídají tak nějak o ničem. Na druhou stranu filosofování o smrti, jejím smyslu a strachu z ní bylo podnětné. Průměrný počin bez většího nápadu. Doslovné předvedení hrozby - zmuchlám tě do kuličky - pobavilo. Nebýt však akčního finále, dal bych s bídou 2*... ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi velkofilm z JK s úžasným CG, který by se dal přirovnat klidně k The Witch. První polovina je fajn, všechno se jeví hrozně mysteriózně a nenápadně nevině. V druhé polovině přichází konečně nějaká akce a postupné vysvětlení projektu s clonama. Jenže počin je po příběhové stránce opravdu slabý. Nic nového nenabízí a podobných projektů v USA vzniká stovky. Konec je klasické klišé, one vs all destruction, poté před titulková zrada od jediného nejbližšího, the end. Tím chci říct, že jsem čekal aspoň jeden pěkný zvrat (v tomhle The Witch rozhodně vede na plné čáře). Emoce zde vůbec nefungují a to se u filmů z JK nestává skoro vůbec. Na druhou stranu musím pochválit opravdu špičkový vizuál, který se vidí v téhle formě jednou za čas. Přestřelka na dálnici připomínající Sicaria byla taktéž parádní. Herecké obsazení velice sympatické. Tempo více než solidní. Čisté tři hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Někde v půlce jsem si dokonce začínal říkat, že se stal zázrak a oslovilo mě něco jihokorejského, ale bohužel jsem to zakřikl moc brzy a pak to šlo strmě dolů, až je nakonec zázrak, že ty tři hvězdy dávám. Ono se totiž na konci pořádně rozjede to, co mi na jihokorejských filmech vždycky vadí - patos, přehnaně emotivní scény, přehnaná hloupá překombinovanost a naprosto náhlé změny rozhodnutí postav bez jakéhokoli většího opodstatnění. Do té doby se to ve všem překvapivě drželo na uzdě a i když mě ani jedna z hlavních postav nebyla zrovna sympatická, i tak jsem s jejich osudy aspoň trochu dokázal soucítit a hlavně si mě získaly dostatečně na to, abych se o ně zajímal. Dokonce je tu i trocha filozofování o smrti, na Jihokorejce až překvapivě inteligentní, a většinu času je to navíc a naprosto jasně road movie, což se mi na tom všem líbilo snad nejvíc. Ale i když mě to v závěru dost zklamalo, i tak jsem rád za to, že tu aspoň nebyla žádná uječená postava a žádný pokus o ten jejich smysl pro humor, který mi často přijde hlavně trapný. Mohlo to být lepší, to určitě a o dost, ale i tak se to docela dalo, silné a povedené scény v tom kupodivu taky jsou a hlavně jsem u toho netrpěl, jako u jiných jihokorejských filmů. Takže se dostavil aspoň částečný úspěch. Slabé 3* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věcička, pro mě zajímavá a plná pozoruhodně jednoduchých otázek, ovšem u těch odpovědí bych i já místy zaváhala.. Tajný experiment Seobok se ocitne v hledáčku zločinců, možná i konkurence, a jeho tvůrce ho chce bezpečně přemístit.. Setkání hlavních postav je jako střet jiných civilizací, navzájem si nerozumějí, každý mluví jinou řečí, ale během společné cesty projeví dostatek empatie jeden pro druhého.. Poděkování za titulky uživatelce Andrea1717.. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama