Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sem trochu zklamaný, kdyby se seriál vydal více cestou akční řežby, byl bych spokojený. Kdyby se seriál, vydal více tou filozofickou cestou, také bych byl spokojený. A i kdyby se seriál, vydal tou hororovější cestou, i tady bych spokojený. Seriál se však nevydává žádnou z těhle cest, ale zkouší jít po všech třech cestách najednou, takže místy se seriálu motají nohy, splétají a nebo rovnou i lámou. Dokonce sem si i několikrát říkal, že je škoda, že zde sou nějaký ty monstra, který sou sice fajn, ale zavřít tyhle postavy, s tím že prostě nesmí ven, tak by se mohli slušně porubat, i kdyby nebyla žádná apokalypsa. Nemluvě o tom, že příběh je vyprávěn dost zvláštně, dost podstatných a nebo emotivních scén, se zde prostě přeskočí a skočí se až na ten konec, toho podstatného. Chápu že tvůrci chtěli být originální a chtěli zkusit něco nového a na papíře to možná znělo dobře, ale ve výsledku, to docela divné a nepraktické. Seriál v tomhle směru hodně drží nad vodou vynikající herci, kteří hrají uvěřitelné a lidské postavy, herci do toho dávají všechno a je to vidět. Hlavní hrdina je docela zajímavý případ, né že by to byla měkota, slabka nebo tak, jen jeho důvod bojovat a přežít, tam ze začátku moc neni, ale postupně se do toho dostane a učitě to neni další  Arisu, který by tady devět dilů proležel na zemi a v desátém, by se rozbrečel. Ale i ty další postavy, sou skvělý, od vysloužilých vojáků, až po astmatickou holku. Je fakt že ta skupina, co seděla dole a furt si na něco stěžužovala, byla docela otravná, ale tak nějak postupně se z toho začali dostávat a začali se snažit. A jo Jin-wook Lee, kterého znám už z Bulgasala, sem si tady instatně oblíbil. Akce je dobrá, místy hodně dobrá, vzhled a to jaký monstra mají schopnosti, to je taky super. A Warriors od Imagine Dragons, mně začalo srát, už od první epizody, takže s tím hodnocením, je to trochu složité. Ale budou to slabší čtyři hvězdičky, nebýt toho že je zde velké množství luxusních postav, tak by to hodnocení šlo níž. ()

Zeno 

všechny recenze uživatele

Spokojenost , od začátku chytne a nepustí. Postavy jsou v podstatě každá svým způsobem ujetá, některá víc některá míň. A samozřejmě se o nich postupně dozvíme víc, než bysme chtěli :D. První tři díly velká jízda, pak začne troška toho okecávání a jediné s čím musím souhlasit s ostatními komentáři je, že to finále není nic moc. Monstra jsou v pohodě a soundtrack super. Jsem rád, že v době kdy západní provenience je čím dál méně koukatelná, tak alternativa existuje. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z každé druhé epizody by klidně mohl být celovečerák. Seriál začíná koncem, představí všechny postavy, odhalí co je hrozba...a během deseti epizod se vrátí tam kde začal. To už ale poznáte obyvatele domu, kteří čelí zombie-monster atakům, jež se na ně valí. Americký seriál by po tak našlapané první epizodě neměl dál co nabídnout. Jenže Korejci prostě umí pracovat s prostorem mezi hlavní linkou a postavami skvěle, takže už od první minuty víte, že to nebude jen vyvražďovací zombárna. Ostatně neznámá hrozba, různorodá skupina lidí a uzavřený prostor, je pro filmaře velmi vděčná kombinace. Místy mi to připomělo Derabontovu Mlhu. Vcelku originální příběh, na TV seriál slušné triky, fajn postavy...vadila mi jen moderní korejská hudba. Vůbec bych se nebránil pořádnému remaku, ale spokojím se i s čistokrevným pokračováním. PS: rozmohl se nám takový nešvar...existují i anglicky nadabované verze korejských seriálů i filmů. Mě osobně to hodně vadilo, protože ve stylu hry na tichou poštu se ztratila spousta slov a navíc korejština je založena na intonaci a k těm postavám ta exprese prostě patří. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Námet seriálu ma riadne oslovil, veď predsa ľudia, ktorí sa masakrujú s monštrami znie super.  Z celkového výsledku som však skôr sklamaný. Najhoršie je to s postavami, do 6 dielu som hádam mal sympatie k jednej, možno dvom. A to je obrovská chyba, nakoľko ich tam je mnoho, všetky sú však divné a hlavne nesympatické. Vizuálne to nie je najhoršie, ale tie digi príšery bijú miestami až príliš do tváre. Zvolila sa cesta prvé 4 diely akčné s príšerami, potom väčšie zoznamovanie s postavami, veľa ľudí to tu kritizuje ale za mňa fajn voľba. Predsa len sme si vedeli nájsť nejaké sympatie k nim. Hlavná postava dlho nesympatická, ku koncu sa to zlepšilo. Nechápem však jednej veci, prečo tvorcovia zabíjajú tie najzaujímavejšie postavy, ktoré do konca sú aj najsympatickejšie. Okej, gule nato majú ale nemôžu zabiť každého a na konci ostala popravde sebranka nudných, nesympatických postáv (jedna, dve výnimky). No druhá bude ťažká kvôli tomu. 4*, je to fajn na pozeranie, ale rozhodne zabitý potenciál. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Videli ste niekedy Darabontovu The Mist podľa Kingovej novely? Ak áno, tak si zoberte, že tu máte opäť skupinku rôznorodých ľudí, ale miesto supermarketu tu máte panelák. Kto je zvyknutý na úletovosť ázijskej mangy alebo srdervúce vzlykanie a náreky v ázijskej kinematografii, ten už dopredu tuší čo ho čaká. Pridajte celkom slušné gore a nadupaný soundtrack (vo vypätých scénach vám bubienky rozvibruje pop, rock, techno, disko, poprípade chorálové skladby), vychádza mi z toho jemný nadpriemer. Chybičku vidím v niektorých odfláknutých CGI monštier (tlstý "Steroidman" Protein! - mini aj maxi verzia bola na facku). ()

Galerie (169)

Zajímavosti (15)

  • V seriálu je několikrát vidět manhwa „Bastard“, jedná se o manhwu od autorů předlohy seriálu. (Petrmachovec)
  • Když jdou děti sami po schodišti a potkají slepé monstrum, je zde krátký záběr na boty malého Yeong-Su značky Vans, kdy si můžeme všimnout nápisu na jeho ponožkách „PASSION“ (anglicky touha), což je odkaz na to, proč se lidé v monstra mění. V následujícím díle se i vojáci v televizi zmíní, že proměna souvisí právě s lidskou touhou. (KangKun)
  • Když se nájemníci snaží dostat monstrum z domu, tak přitom hraje „Warriors“ od Imagine Dragons. (Duoscop)

Reklama

Reklama