Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

Figu 

všechny recenze uživatele

Walt Disney nám naservíroval další skvostnou pohádku s chytrou story a parádní animací. Navíc je kompletně propletená nějakým tím chytlavým songem, což nejen že je poslední dobou šíleně populární, ale navíc to opravdu animáku celkově dodává šmrnc! Ještě podotýkám, že Encanto ode mě má plusový body i ve ztvárnění hlavní hrdinky, která konečně nebyla jako vždy nádherná princeznička, ale úplně obyčejná opláclá holka s popelníkama přes obličej. A pak že to nejde a nebude to fungovat.... Jen tak dál! 80% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je to disneyovské až ke zblití, ale co naplat, film si mne nakonec získal veskrze pozitivním a chvályhodným sdělením, hlavně co se postav Luisy a Isabelly týče - tedy i když se může zdát, že je někdo neuvěřitelně silný a všechno zvládne, nebo že někdo vede perfektní, bezchybný život (narážka na obraz lidí na sociálních sítí?), tak někdy zdání klame... A tahle za mne důležitá myšlenka přebíjí / vyvažuje možná chatrný děj... 80% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od sequelitidy do originálních projektů, leč krajně zaměnitelných a pro mě dost nezajímavých. Animační divize Disneyho se pro mě stává studiem, které nedělá už tak zajímavé a výrazné filmy jako v minulosti a ani vizuálně mě Encanto extra nestrhlo, ačkoliv je to samozřejmě krásně vypadající animák. Nebo jsem se už zkrátka dostal do věku, kdy mě to příchodu vlastních potomků jen máloco mířené hlavně na děti, baví. Každopádně si toto, Luca od Pixaru nebo Rayu a draka jen tak nepustím. Ta Duše z toho byla ještě nejlepší a už je na horizontu další. Disney to chrlí slušně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno som to prehnal, ale o hviezdu dole, pretože neznášam trápne muzikáli. Inak postavy zaujímavé, aj nápad a animácia. Stále sa tu niečo deje a aj ten najdivokejší malý divák sa bude musieť veľmi sústrediť. A k tomu ponúka Encanto množstvo inšpirácie na hĺbavé rozhovory. Disney sa nám snaží priblížiť nielen juhoamerickú kultúru, čo v USA môže byť horúca téma. Deti určite ocenia, že dom Madrigalov žije svojim vlastným životom, a to doslova. Navyše sa tu neustále niečo deje, pretože je tu toľko postáv. Tento animák ma pozitívne prekvapil a i keď som mu nedal plný počet, myslím že by sa mohlo jednať o jeden z najlepších animákov roku 2021, pretože ten rok na animáky nemal veľa šťastia. (16.8.2022) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento animák mě i celou rodinu očaroval. Mám rád jižanský styl, tady se to odehrávalo v Kolumbii. Musím pochválit spoustu věcí. Začnu animací, která je naprosto luxusní, je neuvěřitelné, kam se dnešní technologie posouvají. Ty vlající vlasy, sukně, stromy, voda, květiny, obliečej a mimika u postav, no prostě je nádhera to sledovat. Animák je také krásně barevný. Další věcí je naprosto fantastický soundtrack, všechny písně jsou krásně rytmické a chytlavé. Líbil se mi také příběh, který nám v důsledku říká, že rodina je to nejdůležitější. Vůbec mi nechyběl klasický záporák, bylo to napínavé i bez něj. Nemám tomu co vytknout, za mě bomba film. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Původní prostředí filmu mělo být v Brazílii, ale nakonec bylo změněno na Kolumbii. (Azuko)
  • V závěrečné písni filmu „All of You“ Bruno zpívá: „Let it in, let it out, let it rain, let it snow, let it go,“ což je narážka na píseň „Let It Go“ z filmu Ledové království (2013), ze které je pod veršem slyšet i melodická linka hraná na klavír. (Antrey)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama