Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney vyměnil prostředí a Oceánii a následně Asii vystřídala Jižní Amerika,jinak ale jede podle ověřeného mustru.Máme tu tak hodně barev,kouzelnou zemi - jakýsi ráj na Zemi,silnou ženskou hrdinku,potřebnou peripetii,která vede k prozření všech a samozřejmě mraky písniček.A ono to zase celkem funguje,protože v rámci klišovitého vývoje jsou tvůrci stále schopni přicházet s dobrými nápady a v tomhle případě i překvapivě dospělejším tématem.I ty písničky,bez kterých bych se klidně obešel tu fungují a je na nich hodně vidět,že jdou za Linem-Manuelem Mirandou,jehož styl se opravdu nezapře.Ze srovnání se svými staršími sourozenci Vaianou a Rayou sice vychází Encanto jako nejslabší,ale neměl bych problém ho doporučit.Nepřinese sice nic objevného,ale ta cca hodinka a půl uteče jako nic...70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další roztomilá barvitá taškařice o tom, že rodina má držet pohromadě a že její členové si mají naslouchat a vzájemně se respektovat. Tahle žije v kolumbijském pralese a většina členů rodinky disponuje nějakou zvláštní schopností. Každou chvíli sledujeme muzikálová čísla, veselé momenty i hravé detaily. Je to znovu hodně rozjuchané, ale o svižném tempu vyprávění bych úplně nemluvil. Stejně jako o zajímavějším příběhu, ocenit nelze ani za nějaké novátorské experimentování. Prostě klasická disneyovka. Místy přechválená. A humoru bych čekal víc. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Obrovsky silným elementem na tomhle filmu je soundtrack. Lin-Manuel Miranda to s hudbou umí, dokázal to v Hamiltonovi nebo Moaně. Umí napsat písničky, které se vám zaryjí do mozku a nemůžete kvůli tomu spát a bez něj by Encanto nebylo tak dobré. Příběhově je to totiž hodně mdlé a slabé. Vlastně tam nemáme ani žádného padoucha ani klasického nejlepšího parťáka k hlavní postavě (i když v tomhle případě to byl asi dům). Příběhově je to opravdu hodně slabé a jednoduché, ale písně, atmosféra i postavy jsou dostatečně zajímavé, abych dala čtyři hvězdy, protože mám teď chuť se na to kouknout a prožít celý film znovu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Encanto je na jednu stranu nádherným animákem. Je barevné, veselé a sází na spoustu zajímavých postav, které mají něco do sebe. Zoufale však postrádá výraznější příběhovou gradaci (kterou má například Coco absolutně dokonalou) a hlavně chytlavé písničky. Lin-Manuel Miranda dělá co může, hudba je v základu moc pěkná, ale kromě úvodního songu o rodině Madrigal si člověk po prvním zhlédnutí není schopný zapamatovat jedinou melodii. Což je u disneyovky docela problém. Na druhou stranu musím říct, že jsem se víceméně celou dobu bavil a některé scény si moc rád pustím znovu. To však nemění nic na tom, že jako celek musím Encanto hodnotit spíše jako zklamání. Pokud ale máte děti, moc rád vám tenhle film doporučím. Pořád se nejedná o nic hloupého (Ledová sezóna, Vilík: Rychle a vesele) a příjemné poselství tam je. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Podmanivý příběh s neočekávaně temnými zákrutami, jež je zabalen do nádherné animace a rozjuchaných rytmických písní. Tak asi nějak takto lze popsat nejnovější Disneyho zářez jménem Encanto, jež nám předává rodinné hodnoty a pospolitost s grácií sobě vlastní. Celý snímek díky svižnému scénáři pěkně odsýpá, takže Vám i poněkud delší stopáž poměrně rychle uteče. Za zmínku zde rovněž stojí i choreografie u některých písní, na kterou je zkrátka vážně radost pohledět. Tohle se vážně moc povedlo, pročež byste si příběh rodiny Madrigal a jejich čarovného domu určitě měli pustit. Skvělá práce! „Maybe your gift is being in denial?“ ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Mirabel je první disneyovskou protagonistkou, která nosí brýle. (Stanislaus)
  • Název filmu Encanto pochází ze španělštiny a znamená kouzlo, čáry, okouzlení, ale i půvab. (Stanislaus)
  • V závěrečné písni filmu „All of You“ Bruno zpívá: „Let it in, let it out, let it rain, let it snow, let it go,“ což je narážka na píseň „Let It Go“ z filmu Ledové království (2013), ze které je pod veršem slyšet i melodická linka hraná na klavír. (Antrey)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama