Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Herečku Robin Wright som od čias Gumpa vždy obdivoval. Veľmi sympatická i veľmi talentovaná, len nemá šťastie na veľké hity, ktoré by ju katapultovali do top kategórie. Film Land bol pre mňa lákadlom, pretože okrem Robin som sa tešil aj na krásnu prírodu, v ktorej sa celý film odohráva. Príbeh fajn, príroda dostáva veľký priestor, trápilo ma však aký veľký priestor dostávalo to utápanie sa v sebe samom, smútkom je pretkaný celý film, čo filmu rozhodne nepomáha a tak uviazol niekde na pol ceste...Škoda, tešil som sa na niečo výnimočné, dostal som priemer. 60%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš lyrické, no napriek jednoduchej zápletke to bolo skutočne emotívne (aj keď často skôr pod povrchom). Celý dej dopĺňajú prekrásne scenérie, na ktoré je radosť sa pozerať, hoci zima mi z toho bola už len na pohľad. Trápenie Edee dominovalo celému filmu, k čomu sa po čase pridal aj tajomný Miguel. Tamtá scéna keď Edee zišla z hôr do toho mestečka a navštívila Miguela, to boli riadne zimomriavky. Kiežby bol film viac extrovertný a epickejší, veľmi by to tomu celému pomohlo. Každopádne, určite lepšie ako velebený film Nomadland (ktorý sa nesie v podobnom štýle traumatickej depresie). ()

Reklama

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Doráňané srdce túži nájsť pokoj uprostred divočiny ďaleko od civilizácie... Prvý režisérsky pokus Robin Wright skvelým spôsobom využíva námet, ponúka množstvo prekrásnych záberov na neskrotnú prírodu a prekvapuje veľmi silným záverom, ktorý z neho robí film nie len na jedno pozretie. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Robin Wright dokáže být dobrá herečka, ale rozhodně není dobrá režisérka, notabene sebe sama. Zbytečná ženská variace Útěku do divočiny, kterou ruší diletanská nedbalost, kdy je sekyrka zaseknutá ve špalku před srubem každou minutu jiná, Robin má na sobě ve zpustlém, starém srubu bez elektriky, a vody skoro stále nádherně čisťounké hadry jak z reklamy, celé je to skokovité a nevěrohodné, takže myšlenka o ženě utíkající z civilizace do lůna přírody, ač neoriginální téma, proč ne, ale realizace jednoznačně nepovedená. Jako rychle zapomenutelná jednohubka snad, ale nic víc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o survivalovou část, což je asi tak třetina filmu, tak to bylo fajn. Hlavní hrdinka tu bojuje s nezkušeností, počasím i medvědem. Pak už to jde tak trochu do kopru. Ne že by se na to nedalo dívat. Příroda je pořád krásná a Robin, krom toho že umí hrát, umí i elegantně (ne)stárnout, ale začíná být celkem jasné, kam film směřuje a vytyčená trasa se mi moc nezamlouvala. Samotný závěr už byl prvoplánovou hrou na city, u které si nejedna slabší povaha ublinkne. Celkově průměrný debut. 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Robin Wright (Edee) hraje ženu opouštějící civilizaci, aby žila sama v přírodě. Její bývalý manžel Sean Penn režíroval životopisný film Útěk do divočiny (2007) o muži, který opustil civilizaci, aby žil sám v přírodě. (sator)
  • Natáčení probíhalo ve Skalistých horách západně od Calgary v kanadské provincii Alberta. (sator)

Reklama

Reklama