Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

castor 

všechny recenze uživatele

Za kameru se během své kariéry postaví snad každý druhý americký herec. Robin Wright dávno není jen tou křehkou dlouhovlasou blondýnkou, která zamotala hlavu Forrestu Gumpovi. Herecky dozrála už dávno, nyní coby režisérka předkládá intimní příběh o jednom radikálním rozhodnutí, za kterým ovšem stojí hluboká ztráta. Jistá Edee se ocitá uprostřed divočiny, zbaví se mobilu i auta a úplně (záměrně) bez lidí osahává neznámé. Zakoušení vlastní odolnosti ovšem záhy narazí, protože dáma z města neumí lovit, zahrádkaření jí sotva něco říká, se zásobami na zimu to zoufale podcenila. Zatímco počin jejího bývalého manžela, Seana Penna, Útěk do divočiny byl víceméně konfrontací různých pohledů na život a z toho plynoucích životních stylů, Edee mnohé (až do určitého momentu) prožívá sama. A my postupně zjišťujeme, co za bránění se civilizaci je. Na debut velmi slušné, uvidíme, zda nepůjde jen o osamělý výstřel. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiché drama z divoké přírody o vyrovnávání se ženy s bolavými ztrátami zavřením se do horské boudy bez elektřiny, vodovodu a vnitřní toalety. Přijde i medvěd. A zima bude tuhá. Nejde ale o survival thriller, větší roli než medvěd zde sehraje hodný, starostlivý soused zálesák… Komorní, poměrně nevýrazná jednohubka, kterou si známá (a skvělá) herečka Robin Wright zkusila filmovou režii. ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Robin Wright dokáže být dobrá herečka, ale rozhodně není dobrá režisérka, notabene sebe sama. Zbytečná ženská variace Útěku do divočiny, kterou ruší diletanská nedbalost, kdy je sekyrka zaseknutá ve špalku před srubem každou minutu jiná, Robin má na sobě ve zpustlém, starém srubu bez elektriky, a vody skoro stále nádherně čisťounké hadry jak z reklamy, celé je to skokovité a nevěrohodné, takže myšlenka o ženě utíkající z civilizace do lůna přírody, ač neoriginální téma, proč ne, ale realizace jednoznačně nepovedená. Jako rychle zapomenutelná jednohubka snad, ale nic víc. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Doráňané srdce túži nájsť pokoj uprostred divočiny ďaleko od civilizácie... Prvý režisérsky pokus Robin Wright skvelým spôsobom využíva námet, ponúka množstvo prekrásnych záberov na neskrotnú prírodu a prekvapuje veľmi silným záverom, ktorý z neho robí film nie len na jedno pozretie. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Krásná, dramatická jednohubka. Osud ji připravil o to nejcennější. Díky veliké psychické bolesti a trápení ztratila vůli žít. A tak se utrápená žena rozhodne uniknout do divočiny. Bez jakýchkoliv dovedností o přežití se ocitá v přírodě. Neumí lovit, neumí pěstovat, neumí se ubránit před zvěří, nemá dostatečné zásoby na zimu atd. Těžký začátek se však časem otočí, když potká někoho, kdo ji může pomoci se základními survival dovednostmi. Žena se časem vše naučí a začne žít v přírodě a po svém l. Bolest ji stále pronásleduje a nezbývá než se s ní smířit. Nakonec zjistí, že musí žít dál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Skalistých horách západně od Calgary v kanadské provincii Alberta. (sator)
  • Robin Wright (Edee) hraje ženu opouštějící civilizaci, aby žila sama v přírodě. Její bývalý manžel Sean Penn režíroval životopisný film Útěk do divočiny (2007) o muži, který opustil civilizaci, aby žil sám v přírodě. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno