Reklama

Reklama

Bojovník

  • Hongkong Zhan shen chuan shuo (více)

Obsahy(1)

Budoucí císař Yen Shih-san je v nebezpečí. Jeho bratr usiluje o trůn, na který nemá nárok. Pro jeho získání je připravený i vraždit. Yenovi zachrání při jednom z bratrových útoků život obyčejný rybář Fei. Je to jen prostý vesničan, ale také skvělý bojovník a čestný muž. Proto si ho Yen vybere pro velmi důležitý úkol. Má chránit život jeho snoubenky. Přestože se do ní Fei zamiluje, čest mu nedovolí, aby své city projevil. Důležitější pro něj je, aby byl odhalen zrádce, který se ukrývá v řadách Yenových druhů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vyslovene na smiech. Pred TV som si sadal s očakávaním kvalitného filmu s bojovými umeniami, ale až na (miestami) dobrú choreografiu súbojov a pekné prostredie som vôbec nedostal to čo som aspoň trochu očakával. Priblblý príbeh, úsmevné "dramatické" scény a príšerné zvukové efekty, to je to, čo si utkvelo v pamäti z tohoto filmu, ktorý považujem za stratu času, keďže filmov s bojovými umeniami je množstvo, a určite je drvivá väčšina lepšia než tento fantasmagorický výplod. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Andy Lau brázdící moře na hřbetě cvičené kosatky? Zadržte, tohle není hongkongská obdoba Zachraňte Willyho!, ale čistokrevná wuxia! Moon Warriors patří jednoznačně k tomu lepšímu, co tento akčně-dobrodružný subžánr nabízí. Krásný hudební podmaz, nadprůměrné baletně-šermířské souboje, poměrně poutavá story... Pokud se vám zastesklo po půvabné Maggie Cheung s mečem v ruce, nemusíte nutně sahat po Hrdinovi. Doporučuji zhlédnout alternativní zakončení, jež obsahuje několikaminutové záběry z natáčení, především Andyho hrátky s kosatkou. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

No hej, klasicke letecke wuxia, co s mojim vkusom nejde dokopy. Takze pokial holdujete tomuto zanru, tak moje hodnotenie mozete ignorovat. Pokial vam ale letecke suboje pripadaju k smiechu, tak budete sklamani, lebo ani bitky ktore sa drzia pri zemi nie su prilis zaujimave a pripominaju skor tanec ako poriadnu rubacku. A samotny pribeh je natolko naivny az som si miestami myslel, ze sa jedna o parodiu. Aspon ze postavy su sympaticke, takze sa to ako tak dalo vydrzat do konca. Asi najväcsim plusom na celom filme je neskutocne nadherna vyprava. Sice vidno ze film vela nestal, ale reziser Sammo Hung si dal extra zalezat na tom, aby nasiel fotogenicke exteriery. A k tomu nasadil nadherne filtre, takze sa na film dobre pozera. 5/10. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Občas i celkom zábavné. Sammo Hung ponúka pekné šermiarske súboje, ktoré skôr ako choreografiou zaujmú pekným prostredím, kde sa zvyčajne odohrávajú. Ono celý film má peknú výpravu, prírodné scenérie, more, rybárska dedinka, veľa zvierat, vrátane dôležitej kosatky či zajačika... Maggie Cheung to s mečom ide a Andy Lau tiež nesklamal, príbeh i dramatická zložka sú skôr na pousmiatie. Tak 7/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek pro mnohé evropany těžko uchopitelný. Subžánr wuxia, kde se masivně ignorují fyzikální zákony, je stále jen pro zaryté fanoušky. Ostatní jen nechápavě kroutí hlavou. Tento romanticko-baladický snímek však nepatří zrovna mezi ty nejlepší. Trochu z něho září levnost a jednoduchost. Děj však není špatný, ale hodně se ztrácí v častých soubojích. Absence humoru nijak nevadí. Ba naopak, více tak přidává na dramatičnosti. Choreografie soubojů je vůči takového filmu přijatelná, ale jak jsem se již zmínil, krapet pohřbívá příběh, což je docela škoda. A tak se tentokrát jedná o lepší průměr. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama