Reklama

Reklama

Severní vody

(seriál)
  • Velká Británie The North Water (více)
Trailer

Epizody(5)

Seriál Severní vody se odehrává ve Velké Británii a v arktické pustině koncem 50. let 19. století. Vypráví příběh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O'Connell), který se přihlásí jako lodní lékař na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potkává harpunáře Henryho Draxe (Colin Farrell), brutálního zabijáka, jehož nemorální a zrůdné chování má původ v krutém světě, kde vyrůstal. Summer se pokouší uniknout vlastní ponuré minulosti. Na strastiplné cestě s psychopatickým vrahem se ocitá v drsném mužském světě. Snaží se najít vykoupení a bojuje o přežití v arktické pustině. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá záležitost a opravdu prvotřídní hnusák, kterýho zde hraje Colin Farrel. Nakonec to ale zdaleka není tak silný zážitek jak by se mohlo zdát. Myslím, že zde tvůrci až moc tlačili na pilu a vytratila se autentičnost a uvěřitelnost celýho příběhu. V tomhle ohledu mi to připomnělo Nabarvený ptáče, kde jsem měl podobný problém - hezká forma i zajímavý téma, ale na konci všeho to vlastně vyšumí do ztracena. Nakonec tak převládá spíše zklamání. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepoznam kniznu predlohu a tak neviem, ci sa jej tvorcovia drzali verne. Kazdopadne vykony "diabolskeho" Farrella a "prenasledovaneho" O'Connell-a su vyborne. Uvodne epizody su prehliadkov slusneho hnusu a drsneho sveta velrybarov, neskor to ma obcas i svoje "deliriove" casti. Zaverecna epizoda je okrem asi dvoch napinavych scen skoro civilna. Serial obcas ma kratsie mdle pasaze, ci uz ticha alebo zvlastnych konverzacii, co niekoho moze unudit mna to prilis nerozhodilo. :) Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu. Odporucam. 70% Slabsie 4orhviezdie. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedná se o příběh zasazený do Velké Británie během padesátých let 19. století. Kapitán Brownlee dává dohromady posádku lidí na výpravu do Arktidy s cílem získat množství velrybího tuku a tuleních kožešin. Mezi členy je i bývalý vojenský chirurg Patrick Sumner, který se přihlásí jako lodní lékař, nebo tajemný harpunář Henry Drax, se kterým si není radno zahrávat. Dokáže totiž člověku jen tak pro potěšení podříznout hrdlo či rozdrtit hlavu kamenem. Nemluvě o tom, co dělá s bezbrannými tuleni. Každý z nich má jiný pohled na život a vyrůstal v jiných podmínkách. Zatímco Sumner je plachý a introvertní intelektuál čítající v útulné kajutě, Drax je bezohledný a zlověstný primitiv, brutální zabiják bez jakýchkoli morálních či etických zásad. Mají tedy diametrálně odlišnou minulost i povahu, a i když se zpočátku vzájemně respektují, respektive tolerují, brzy mezi nimi dochází ke skutečnému konfliktu, který může mít fatální následky pro celou loď. - "The world is hell, and men are on the one hand the tormented souls and on the other the devils in it." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VELRYBY JSOU V TÉTO HŘE JEN ROZPTÝLENÍ…“ ///    Takovej seroš pro náročnýho diváka, kterej sází na atmosféru a posádku velrybářský lodě, plnou prostejch hulvátů. Je to hodně dramatický a to nejen kvůli lidem, ale taky díky lovu. Rybářský chásce vévodí hnusák k pohledání Farrell a jako protipól mu sekunduje O´Connell. Rozehraný to bylo dobře, ale nakonec z toho bylo jen takový dobrodružství bez překvapivýho závěru.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chrápu v medvědovi (ty vole, na auťák se vyser a jdi do přírody…). 2.) Chcu bejt velrybář.  /// Thx za titule „saurix“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Baví mě "velkolepost" kdy je vše točeno s minimem digitálních triků a působí to jako velké filmy, které vznikaly před 50-60 lety. Na oko krásné až bezchybné, bohužel příběh je příšerně utahaný a souboj mezi hlavními hrdiny, mě nechával chladným. A vzhledem k tomu, že na tom stojí celých 5 dílů, příšerně jsem se nudil. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Herci a štáb žili 6 týždňov za polárnym kruhom na dvoch malých lodiach. (einar)
  • Na mieste natáčania nebol takmer žiadny signál. Aby si štáb skrátil dlhé chvíle, postavili na lodi vlastný bar. Ten však nenavštevoval Jack O'Connell a Colin Farrell, pretože sú obaja abstinenti. (einar)
  • Točilo se v Maďarsku a v Norsku na Špicberkách. (Rattus Rattus)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama