Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V této parodii na muzikály čtyřicátých let se Melissa a Josh, dvojice batůžkářů, dostane do Schmigadoonu, kde však uvíznou. Je to kouzelné město plné zpívajících a tančících lidí, ale Melissa s Joshem zjistí, že město nemohou opustit, dokud nenajdou pravou lásku – a přitom mysleli, že už ji našli. (Apple TV+)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (2)

Schmigadoon! (2021) 

rozhádaný pár se na čundru dostane do kýčovitě barevného městečka,které jako kdyby uteklo z muzikálů 50.-60. let a nedostane se z něj dokud nenajde pravou lásku.Schmigadoon je hodně barevný,plný klišé (s čímž se počítá)dost se v něm zpívá a občas je celkem vtipný,nicméně svůj potenciál úplně nenaplnil.Tvůrci mají evidentně velmi rádi muzikály a rádi by těm klasickým složili poctu,ale hudební čísla jsou bohužel většinou poloviční a opravdu mě chytla tak možná tři.Dílů sice není mnoho a stopáž je střídmá,ale mnohem víc by tomuhle fajn nápadu slušel film...60% ()

Season 2 (2023) (S02) 

Melissa a Josh sice v první sérii zjistili, že patří k sobě, nicméně po nějakém čase v reálném světě upadnou do stereotypu a jelikož byly kdysi v kýčovitém Schmigadoonu šťastní, rozhodnou se tam vrátit. Když se jim to nakonec povede, k jejich velkému překvapení zjistí, že to co znali předtím je pryč a místo ultrabarevného Schmigadoonu se ocitnou v podstatně méně barevném Schimcagu. První série byla v rámci možností fajn, nicméně svůj potenciál být něčím mezi poctou klasickým muzikálům a jejich parodií naplnila pouze z části. Druhá série na to jde velmi podobně, jen místo klasických muzikálů padesátých a šedesátých let čerpá inspiraci z Chicaga a Hair. Minimálně první polovina druhé série je pak víc než slušná a hudební čísla jsou povedená, ovšem ve druhé polovině se to celé začne motat v kruhu a i když epizody nejsou dlouhé a není jích moc, laťka zábavnosti dost klesá. Výsledek je tak nakonec prakticky totožný jako u první řady a Schmigadoon zůstává jen snadno zapomenutelnou jednohubkou...60% ()

Reklama

Reklama