Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín, čtvrť Prenzlauer Berg. Daniel je filmová hvězda zvyklá na úspěch. Jeho půdní byt je stylový, stejně jako jeho manželka a chůva, která má pod kontrolou děti. Všechno je tip top, a tedy připravené na to, aby odletěl na konkurz do Londýna, kde na slavného německo-španělského herce čeká role v americkém filmu o superhrdinech. Když vejde do místního baru na rohu a zjistí, že tam sedí Bruno. Jak se ukazuje každou další minutu, Bruno na tento okamžik dlouho čekal. A tak se tento věčně přehlížený muž – jeden z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína – mstí. Daniel jako jeho cíl... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (36)

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Skvěle vygradovaná psycho konverzačka. Velmi oceňuji to postupné odhalování a stupňování vážnosti konverzace mezi těmito dvěma sousedy. Člověk dlouho čeká co se z toho vlastně vyklube... A i když to ve finále moc komediální není, strašně jsem se bavila u toho, když Bruno měl nějak furt potřebu hrozně kritizovat Danielova díla (shazovat jeho herecké výkony, ale také samotné scénáře) a jak se Daniel strašně snažil tvářit, že se ho to vůbec nedotýká a že ho názor nějakého obyčejného diváka vůbec nezajímá. A jak se furt snažil odejít, ale neustále se vracel, protože potřeboval vědět víc... v tomto ohledu mi to přišlo úsměvně zábavné, jinak to spíš nahánělo hrůzu. Skvěle zrežírované i zahrané. Je jasné, že Daniel Brühl je talent. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z počátku to působí jako srážka herecké hvězdy Daniela se samozvaným filmovým kritikem Brunem, ale postupně se ukazuje, že tak jednoduché to nebude. Ostatně to se dalo vytušit i z názvu filmu. Postupné odkrývání toho, co má Bruno za lubem je stěžejním motivem filmu a bohužel ne vždy to úplně funguje. Vycizelované a vypjaté dialogy střídají celkem pravidelně momenty, kdy děj přešlapuje na místě jakoby přemýšlel, jakým směrem se vydat, ačkoliv ten je jasně daný. Je to škoda, protože nakousnutých témat tu bylo dost na to, aby se film jakýmkoliv hlucým místům dokázal vyhnout a kupříkladu věčná řevnivost mezi východem a západem měl být ždímána trochu víc. Naopak žádný problém nemám s herci a pro mě překvapivě tu hraje první housel Peter Kurth. I přes zmíněné mínusy je to od Brühla slušný debut a jsem zvědav, s čím přijde příště. 60% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle "hospodský western", kde se utká západní star a zemitý východní týpek, má potenciálně spoustu vrstev (vztah west a ost, gentrifikace, povrchní glamour, samota), ale Brühl jako režisér i jako protagonista volí cestu líbivé karikatury. Dobře se na to dívá, ale moc to ve vás nezanechá, navíc v téhle přestřelce drtivě vítězí Peter Kurth svým mnohem uvěřitelnějším a niternějším herectvím. Hlavní hvězda z toho vyvázně paradoxně až moc lacino. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne komedie, naopak definitivně stoprocentní drama, ve kterém se doslova 90 minut jenom mluví, mluví a mluví a nedojde na jedinou filmovou akci či jediný vtip. Někým to dle hodnocení otřáslo, mě to nechalo naopak naprosto chladným. Debaty mi nepřišly zajímavé, chybělo mi zde výraznější napětí, zvraty, kolize či jakékoli vyvrcholení děje. Nuda. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zde bych nepřeceňoval polaritu východ-západ; polarita chudý-bohatý i povýšený-ponížený, a především viditelný-neviditelný, je tu mnohem dominantnější. Nakonec ale oba pronásleduje stejný osud. A proto také se mají o čem bavit a o čem se dohadovat. Tím ovšem nepřestávají být sousedé, a nyní už nejen fyzičtí, ale i duševní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama