Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín, čtvrť Prenzlauer Berg. Daniel je filmová hvězda zvyklá na úspěch. Jeho půdní byt je stylový, stejně jako jeho manželka a chůva, která má pod kontrolou děti. Všechno je tip top, a tedy připravené na to, aby odletěl na konkurz do Londýna, kde na slavného německo-španělského herce čeká role v americkém filmu o superhrdinech. Když vejde do místního baru na rohu a zjistí, že tam sedí Bruno. Jak se ukazuje každou další minutu, Bruno na tento okamžik dlouho čekal. A tak se tento věčně přehlížený muž – jeden z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína – mstí. Daniel jako jeho cíl... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne komedie, naopak definitivně stoprocentní drama, ve kterém se doslova 90 minut jenom mluví, mluví a mluví a nedojde na jedinou filmovou akci či jediný vtip. Někým to dle hodnocení otřáslo, mě to nechalo naopak naprosto chladným. Debaty mi nepřišly zajímavé, chybělo mi zde výraznější napětí, zvraty, kolize či jakékoli vyvrcholení děje. Nuda. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Skvěle vygradovaná psycho konverzačka. Velmi oceňuji to postupné odhalování a stupňování vážnosti konverzace mezi těmito dvěma sousedy. Člověk dlouho čeká co se z toho vlastně vyklube... A i když to ve finále moc komediální není, strašně jsem se bavila u toho, když Bruno měl nějak furt potřebu hrozně kritizovat Danielova díla (shazovat jeho herecké výkony, ale také samotné scénáře) a jak se Daniel strašně snažil tvářit, že se ho to vůbec nedotýká a že ho názor nějakého obyčejného diváka vůbec nezajímá. A jak se furt snažil odejít, ale neustále se vracel, protože potřeboval vědět víc... v tomto ohledu mi to přišlo úsměvně zábavné, jinak to spíš nahánělo hrůzu. Skvěle zrežírované i zahrané. Je jasné, že Daniel Brühl je talent. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zde bych nepřeceňoval polaritu východ-západ; polarita chudý-bohatý i povýšený-ponížený, a především viditelný-neviditelný, je tu mnohem dominantnější. Nakonec ale oba pronásleduje stejný osud. A proto také se mají o čem bavit a o čem se dohadovat. Tím ovšem nepřestávají být sousedé, a nyní už nejen fyzičtí, ale i duševní. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatní, ale mně to jako komedie rozhodně nepřišlo. Spíš psychologické drama. Byly tam chvilky, kdy to šlo nad rámec normálnosti, ale s tím jsem se lehce smířila. Jinak výborné, ano, výborné po konverzační stránce. Za mě by tam mohli vynechat hovor Západní versus Východní Německo i když v určitou chvíli to tam asi také mělo smysl nadhodit. Daniel i Peter se do toho perfektně obuli, za to jim určitě patří velká chvála a z nich si Daniel hned napoprvé vyzkoušel režijní porod. A to na výbornou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Daniela Brühla se podle mě povedl na výbornou. Hezky demonstruje názorové smýšlení Němce západního a Němce východního. To pro začátek. Postupem času se ale v té naprosto klasické čtyřce nejhrubšího zrna, kde v deset ráno před otvíračkou bouchají na dveře první alkoholici, rozjelo docela slušné drama, kde centrem veškerého dění je právě Daniel Brühl v roli sebe sama a Peter Kurth, který mu coby jeho letitý soused nastiňuje zrcadlo jeho života. Dobrý dialogový kousek, kde se napětí stupňuje každou další vteřinou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama