Reklama

Reklama

Ted K

Trailer

Obsahy(1)

Někdejší univerzitní profesor matematiky se izoluje od civilizace ve své chatě uprostřed rozsáhlých lesů americké Montany. Pozoruje zásah člověka do přírody a destrukční potenciál moderních technologií na životní prostředí. Postupná radikalizace společensky vyloučeného podivína vede ke zrodu ekoteroristy známého jako Unabomber. Hraný životopisný snímek čerpá z deníkových záznamů a filozofujících manifestů Theodora Kaczynského a pomocí montáže vizuálních metafor a snových sekvencí s úryvky z klasické i populární hudby vytváří úvahu o násilí jednotlivce vůči společnosti a společnosti vůči přírodě. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

whack 

všechny recenze uživatele

Som milo prekvapený nestrannosťou v tomto filme. Žiadne hranie na city, aké vidíme v iných filmoch a dokumentoch o Unabomberovi. Dozvieme sa aj o jeho motívoch a vžijeme sa do jeho postavy a charakteru, vôbec nevadí, že v limitoch béčkovejšej formy žánru. Žiadne nadbytočné efekty, afekty, dramatizácie a hroty, to tiež oceňujem. Dá sa to pozerať, ale trochu sa to vlečie, nečakajte nič moc akčné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nesedělo režisérovo pojetí příběhu. Kombinace evidentní béčkovosti s uměním působila velmi chaoticky a zvláštně. Koho tento příběh zajímá. Rozhodně bych doporučil raději seriál, který je uchopený úplně z jiného konce - tedy vyšetřovatelského a je o mnoho tříd zajímavější a lepší. Tohle je takové pomatené pobíhání sexuálně frustrovaného podivína po lese, který se po čase rozhodne seberealizovat výrobou bombNehledě na fakt, že zpracování je natolik divné, že každý, kdo o tomto příběhu nikdy neslyšel, tak pravděpodobně nebude moc tušit která bije. Nějaké filosofické eko vyznění - to jde poté úplně do ztracena. Vcelku zbytečný film. [45 %] ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Spíš než Zodiaca nebo jiné krimi to připomíná Útěk do divočiny, s tím rozdílem, že zde hlavní postava nevyhání sebe, ale všechny ostatní. Místy už to skoro smrdí agitkou a omlouváním, tím hlavním problémem je ale především nevyrovnané tempo a přepálená stopáž. K ucelené představě o Unabomberovi by bohatě stačila hodina a půl sestříhaná do údernějších kapitol, takhle se sice tradičně skvělý Copley vykecává ve voice-overech, vychutnává si každou paranoidní konverzaci s okolím a střílí po vrtulnících, usledovat to je ale docela boj. 6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sharlto Copley jako známý eco terorista Unabomber! Kdo viděl seriál Unabomber určitě ocení film méně, já šel do filmu úplně neobeznámen a musím říct, že nejsem s touhle životopisnou adaptací až tak spokojen. Sharlto Copley si podává víceméně one man show a hraje velmi dobře. Jako sonda do duše dalšího zvráceného jedince s odporem k moderním technologiím, to částečně funguje, ale rozhodně film selhává v té Krimi a znepokojivé stránce. Film se hodně soustředí na voice- overy hlavního hrdiny, přežití v divočině a plánování sabotáží, což by stačilo tak na půl hodiny, ale zabít tímhle stylem celý film ve dvou hodinách je vyloženě bolestivé. Pokud se jednalo o jeden z největších manhuntů v FBI historii, tak docela zamrzí, že se zde neobjeví žádný pořádný detektiv, který by po něm pátral, vlastně si divák neužije ani pořádných výbuchů a mrtvol, takže za mne docela zklamání. Zajímavé ano, ale taky trochu nuda bohužel. Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 1/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5.5/10. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stačilo pár věcí udělat jinak a mohla z toho být nuda, ale tady vše funguje jak má a diváka to skvěle pohltí. Je pozoruhodné, jak je Sharlto Copley na ploše celých dvou hodin schopen táhnout celý snímek na svých bedrech a zvládá uchvacovat diváky svým odevzdaným hereckým výkonem v psychologicky nelehké úloze. [Ji.hlava 2021] ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu a skutočné udalosti, aj natáčanie prebiehalo v americkom štáte Montana v meste Lincoln. Tedov (Sharlto Copley) dom bol postavený na identickom mieste, kde kedysi stál dom Teda Kaczynskiho. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama