Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, co je šerif Fletcher zastřelen uprchlým desperátem Thompsonem, který se i s kumpány vrátil pomstít za své uvěznění před šesti lety, vydává se šerifův zástupce Clay Hardin za vrahy. Na osamělé cestě se k němu přidá lovec lidí Reb Carlton a barová tanečnice Abby. Thompsonova stopa ale vede až na území Apačů. (dopitak)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože formálně je tenhle western v pořádku, kus před koncem zásadně ztrácí tempo. Hardinova spojenectví jsou příliš křehká a záminka k rvačce (svlečená Yvonne De Carlo) neadekvátní. Apačové z toho vyjdou neutrálně, i když jako skoro všichni indiáni v amerických filmech, netrefili by puškou ani vrata od stodoly. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi prakticky doakz toho, ze najlepsie westerny sa tocili v neprekonatelnych 40. a 50. rokoch. Namet ako osamela cesta za pomostou, desperati, lovec ludi ... take westerny  su najlepsie, opat  a znovu musim zautocit proti  vsetkym tym slaboduchym westernom s  kradezou koni. Yvonne de Carlo /Sombrero 1953, Desatero prikazani/ bol skutocne  vyborna, ostatni herci sa maximalne snazili takze s maximalnym hodnotenim nevaham - aj podla imdb je toto najlepsi Selanderov film   : 92 % ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Yvonne De Carlo výjimečně nezpívá ani netančí (přestože se dozvíme, že její postava se právě tímto způsobem živila), zato se zpočátku chová dost nevyzpytatelně, střílí z revolveru a je (málem?) znásilněna tlupou apačských renegátů. Solidní western, v němž se pořád něco děje, takže nemusím tlačit na hodnocení kvůli účasti své oblíbené herečky. ()

Zajímavosti (2)

  • Film bol založený na príbehu, ktorý napísal herec Rory Calhoun, ktorý hrával v mnohých westernoch. Producent John Champion sa pokúsil dostať Calhouna do filmu, ale Universal Pictures mu to neumožnilo, nakoľko v tej dobe natáčal iné filmy. (westerns)
  • Natáčanie prebiehalo v Sedone (Arizona). (westerns)

Reklama

Reklama