Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pandemická zakázka s hodně předvídatelným scénářem. První “pointa” vás napadne v prvních minutách, při vteřinovém flashbacku z nemocnice, a druhá někdy o hodinu později. Jako celek je film skládačkou známých sci-fi a thrillerových motivů, ve které byste našli taky logické nepravděpodobnosti (vývoj dialogů s umělou inteligencí). Kdybyste je v ní tedy chtěli hledat, což nechcete, protože se na ní docela hezky kouká - Ajova režie je tradičně na úrovni, Mélanie se snaží a poslední čtvrtina je vizuálně sci-fařským pohlazením. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Iba majstri dokážu na malom priestore rozvinúť zmysluplný a pútavý príbeh. Navyše zabalený do príjemnej atmosféry, ktorá núti diváka hľadať odpovede na otázky a možné riešenia. K takým majstrom určite patri Alexandre Aja, ktorý ma aj so svojimi predchádzajúcimi snímkami o tom kráľovsky presvedčil. Začína to ako thriller, kde divák vážne nevie kde je sever a neskôr sa z toho vykľuje scifi a to aj s príjemnou bodkou na premýšľanie. Silný nadpriemer, neviem čo toľko ľudí hundre. Fakt skvelé. 85/100 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller o typicky poeovském pohřbení zaživa, tentokrát jen ve sci-fi reáliích. Kvalit o dekádu staršího thrilleru Pohřben zaživa Rodriga Cortése, který fungoval i jako konverzačka, to nedosahuje. Zde scenáristka banální zápletku schovává za laciné finty, jako je ztráta paměti a postupné odkrývání karet, jejichž obsah si divák ale dokáže domyslet pár, někdy i desítky minut předtím, než jsou ve filmu odkryty. V poslední čtvrtině mírně potěší ukázání širších kulis, ve kterých se děj odehrává, ale jinak se mi u toho tedy dech nezatajil ani jednou. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jadre je to vymyslené dobre a disponuje i niekoľkými zaujímavými momentami, no nie je ich až toľko, aby to opodstatnilo celovečerný formát. Viem si pritom predstaviť, že vo forme krátkej sci-fi poviedky, a podporenej patričnými literárnymi kvalitami, by sa mohol dostaviť adekvátny účinok. Vo filmovej podobe je však sto minút priveľa a hoci dokážem akceptovať, že scenár narába s časom, ako sa mu práve hodí, predvídateľnosť diania nejde dokopy s až príliš odosobnenou réžiou, kde je problém dostať sa hrdinke pod kožu. Keď podobná látka ani na chvíľu nenapne, niečo je skrátka zle a viac než čokoľvek ma Kyslík utvrdil v tom, že Aja by mal radšej venovať žánrom, ktorým rozumie lepšie. 50% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Komornější příběh, který se odehrává pouze ve stísněném prostoru lékařské kryokomory. Melanie, jakožto jediný pořádný herec tohoto díla se v celém průběhu snaží uniknout ze své rakve a společnost ji při tom dělá pouze robotický asistent MILO, nad kterým však nemá úplnou kontrolu. Nedovedu si představit, že by film odehrávající se pouze v prostoru 2x1x0,5m mohl být ještě napínavější a zajímavější. O 4 hvězdách nemám nejmenších pochyb. 81% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama