Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Unholy mne velmi příjemně překvapilo. Začíná to Maskou démona (1960) a pak se příběh přehoupne do současnosti. Dobro a zlo, Bůh a Ďábel, pohanství a křesťanství. Alice je přesvědčená, že skrze ni mluví a koná zázraky Panna Marie, jenže opak je pravdou. Temná bytost, co bývala Mary Elnorovou, touží žít, k čemuž potřebuje lidské duše. Spoustu duší. Žádné lekačky, žádná vědra krve. Více mysteriózní snímek než horor. Film o základních filozofických otázkách zřejmě běžného tuzemského diváka nezaujme. Děs a strašení jsou zde upozaděny, důležitější jsou osudy postav. Já byl spokojen, doporučil bych ale spíše menšinovému divákovi. Velmi dobrá kamera a solidní hudba od zavedeného žánrového mistra Josepha Bishara. Tajemná panenka, keltský kříž a temné stíny... ()

LukyValient 

všechny recenze uživatele

Námět je vlastně supr a opírá se i o kus historie. I snaha o osobní linky se cení. Kdyby se tolik netlačilo na pilu ve snaze o americkej styl hororu nehledě na strašně nízkej rozpočet na efekty, dopadlo by to o poznání lépe. Vlastně věřim, že kdyby se vystříhaly skoro všechny scény s efekty (stejně tam jen rušej atmosféru), dostalo by to o poznání lepší hodnocení od všech :D ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

První horor za loňský rok a zklamaný nejsem. Na jedné straně je tu sice tisíckrát omletý námět zázračné léčitelky, absence krve, lekaček a efekty jsou slabší. Na druhou stranu je to tradičně natočené - cynický novinář přijíždí do malého městečka odhalit záhadu neslyšící dívky, která s pomocí panny Marie zázračně léčí. A přitom se ukazuje, že je to úplně jiná Marie, tak trošku vychcaná démonka/duch :) Ten příběh se mi líbil, finále je dobře vymyšlené, žádné zlo proti kterému nejde bojovat. Díky stylu vyprávění a hlavně díky perfektnímu Jeffrey Dean Morganovi v hlavní roli, alias taťkovi Winchesterovi mě to připomenulo seriál Supernatural. Velice slušné 3*. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vidlákům pobožným pomoci není, falešná Marie slzy když roní." Film , který potěší každého zarytého ateistu, nevěřícího na skutečné zázraky :-). Stav utkání FC Církev vs Dynamo Marie z Ďáblic: církev prohrála konzumačně, oprava, kontumačně 0:3. Nenaplnilo se davové očekávání zázraku, nepomohl ani bouřící kotel domácích, silnější mužstvo po zásluze vyhrálo! R.I.P. tři surově zfaulovaní flanďáci. Dobře oběšený farář, profesionálně zapálený jezuita-exorcista i ohnivou prackou do srdce skolený biskup. Poučení z příběhu je zřejmé. Zjeví-li se vám nějaká našeptávající Mařka v bílém prostěradle, vyléčí vám na počkání např. raka plic a posléze i pár dědkům od vás z činžáku prostatu, neukvapujte se s úsudkem. Ještě než si pozvete delegaci z Vatikánu k uznání zázraku, zkontrolujte té čůze roucho, jestli jí zpod něj nečouhá kopyto či ocas! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nahor to ťahá celkom dobrý východiskový námet a správne obsadený Jeffrey Dean Morgan v hlavnej úlohe a dole... no asi všetko ostatné- od trikov, ktoré sú na kino film dosť slabé ,cez predvídateľné a nefunkčné ľakačky až po neexistujúce napätie či nejakú výraznejšiu hororovú atmosféru. Vlastne som celkom rád, že som tento film nemusel vidieť v kine. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno