Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022 Autor dO_od

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers Chrisem Evansem (Na nože, Velký dar) a Scarlett Johansson (Manželská historie, Králíček Jojo). Co víc, snímek pak natočí herec a v poslední době také oceňovaný režisér Jason Bateman (Ozark, Outsider).

 

V tuto chvíli nejsou detaily okolo příběhu filmu známy, podle serveru Deadline ale bude děj nějak souviset s vesmírnými závody a návratem lidí na Měsíc. Název snímku ostatně odkazuje na některé ze současných misí NASA, jako například stavba stálé vesmírné stanice na Měsíci. Tak či tak, pro Chrise Evanse to bude v krátkém období hned druhý snímek, v němž se vydá do vesmíru. Letos ztvárnil hlavní roli také ve filmu Rakeťák, jenž je animovaným prequelem a zároveň spin-offem k Toy Story: Příběh hraček. Ten dorazí do kin už 16. června.

 

Project Artemis každopádně produkují Bateman i Johansson ještě spolu s Jonathanem Liaou a Keenanem Flynnem. Scénář pak napsala Rose Gilroy, jejíž příjmení vám může být povědomé. Je totiž dcerou Dana Gilroye (Slídil, Andor), známého hollywoodského scenáristy a script doktora, a herečky René Russo (Smrtonosná zbraň 3). Bateman naposledy režíroval finální epizody seriálu Ozark, nebo taky chystaný heist thriller Here Comes the Flood rovněž pro Netflix.

 

Nejsou to pak jediné projekty, které výše zmínění herci pro Apple chystají. Evans a Ana de Armas (Deep Water) letos pro streamovací službu točili snímek Ghosted, ve kterém si mimochodem měla původně zahrát právě Johansson. Ta se naopak objeví ve sci-fi dramatu Bride od režiséra Sebastiána Lelioa (Fantastická žena). Vedle toho pak technologický gigant připravuje několik dalších zásadních počinů jako například krimi drama Killers of the Flower Moon od Martina Scorseseho (Irčan), špiónský akční thriller Argylle od Matthew Vaughna (Kick-Ass), nebo zatím nepojmenované drama z prostředí Formule 1 s Bradem Pittem v hlavní roli. Apple tak za posledních pár měsíců významně zvednul své snažení v probíhajících streamovacích válkách.

Reklama

Související novinky

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

11.09.2024

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (více)

O čem bude příští Jurský svět?

O čem bude příští Jurský svět?

02.09.2024

U studia Universal do toho šlapají naplno. Sotva pár měsíců od oznámení toho, že se jedna z největších sérií tohoto filmového molochu rozroste o další přírůstek, už tu máme obsazení, první fotografie… (více)

John Wick dostane seriálový sequel

John Wick dostane seriálový sequel

08.08.2024

Jak málokdo pochyboval, do barvitého světa profesionálních zabijáků se po posledním díle Johna Wicka ještě určitě několikrát vrátíme. Zatímco stále čekáme na odloženou celovečerní Ballerinu s Anou de… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nový Jurský svět našel jednu z hlavních tváří

Nový Jurský svět našel jednu z hlavních tváří

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

25.08.2024

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Nejnovější novinky

Jak to vypadá s pokračováním Umučení Krista?

Jak to vypadá s pokračováním Umučení Krista?

dnes

Dvě dekády starý historický velkofilm režiséra Mela Gibsona, Umučení Krista z roku 2004, patří dodnes mezi jedny z nejdiskutovanějším filmových děl v dějinách. Zároveň taky však patři mezi ty… (více)

Film a architektura zve na divnosti a jinakosti

Film a architektura zve na divnosti a jinakosti

včera Reklama

Mezinárodní filmový festival Film a architektura zve od čtvrtka 26. září do úterý 1. října 2024 do kin v Praze, Brně a dalších více než 40 městech po celé České republice a na Slovensku. Přehlídka… (více)

Baz Luhrmann chystá velkofilm o Johance z Arku

Baz Luhrmann chystá velkofilm o Johance z Arku

20.09.2024

Australský režisér Baz Luhrmann, který nedávno oslavil pěkné dvaašedesáté narozeniny, si vyhlédl svůj další projekt. Autor vizuálně opulentních snímků jako Velký Gatsby či Moulin Rouge! si před… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno